Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

ENGEL TANIMAYAN VE SEVİLEN ENGELLİLER BAŞKANI MEHMET MUSLU

Merhabalar Sevgili okurlar, Bugün sizlere Bulancak Engelliler Derneği Başkanı Sevgili Mehmet Muslu’dan söz edeceğim. Mehmet Muslu sevecen, saygılı objektif bir insan öncelikle. Engellilerle ilgili tüm sorunları gidermeye çalışan bir insan. 31 yaşında, Bulancak’lı ve bir kız çocuğu babası. Ortaokul mezunu. Yardımsever bir insan. Çevresi tarafından gerçekten sevilen, sayılan kendine düşen görevi yerine getirmek için gereğini yapmaya çalışan bir gönüllü. 2010 yılında bir kurban bayramı arifesinde kaza geçirip belden aşağısı felç oldu. Felç kalıcıydı ancak Mehmet hayatı boyunca rahatsızlığının kalıcı olduğunu kabullenmedi. Birçok terapi denedi. Kalça ve bacağına takılan demirler sayesinde kısa mesafelerde yürümek istedi ama olmadı. Allah’tan gelen çekilir dedi ve kadere razı oldu. Hayatını böyle idame ediyor. Artık kendi gibi olan engelli insanlara yardım etmek için kolları sığadı. Bulancak Engelliler Derneği Başkanı seçildi. İlk işi derneğe üye olsun olmasın herkese yardım elini uzattı. Muslu için, engelli olmak, hayata tutunmak hiçbir zaman bir engel olmadı. Ne hayata küstü ne de ideallerinden vazgeçti. İhtiyaç duyulan engelli aracını sosyal medyada yayınlıyor, duyarlı vatandaşlar yardım elini uzatıyor. Gelirleri sadece üyelerden ayda 20 TL toplanan aidat. Bağış yapan kişi sosyal medyada yayınlanıyor. Bu da insanları sorumluluğa davet ediyor. Sadece Bulancak’taki engelliler değil her tarafa yardım elini uzatıyor. Dernekten yardım isteyen herkese gerekeni yapmaya çalışıyor. Amaç gerçekten parası olmayan, ihtiyaç sahiplerine yardım edebilmek. Mehmet Muslu, kapı kapı dolaşıp bağışta toplamıyor. Herkes Bulancak’ta onu tanıyor, biliyor. Güvenilir bir kişi olmasıyla derneğe gereken yardımlar zaman içinde yapılıyor. Devlet birçok konuda engellilerin haklarını iyileştirdi. Daha önce yok sayılan engelli, şimdi eşit haklara sahip olmasa da, engelli sandalyesi, akülü araçlar, engelli maaşları, evde bakım ücreti veriliyor.  Bulancak’ta sadece bilinen 500’ün üzerinde engelli var. Başkan Muslu bu insanlara ulaşmak istiyor. Mehmet Muslu, “Bizlere fırsat verildiğinde yapamayacağımız hiçbir iş yoktur. Buradan Bulancak Engelliler Derneği olarak yardımseverlere teşekkür ediyor, yardımlarını bekliyoruz. Bana ulaşmak isteyen yardımseverlere telefonumu veriyorum. 05386656359” dedi.
Ekleme Tarihi: 30 Aralık 2019 - Pazartesi
Erol KÜÇÜK

ENGEL TANIMAYAN VE SEVİLEN ENGELLİLER BAŞKANI MEHMET MUSLU

Merhabalar Sevgili okurlar, Bugün sizlere Bulancak Engelliler Derneği Başkanı Sevgili Mehmet Muslu’dan söz edeceğim. Mehmet Muslu sevecen, saygılı objektif bir insan öncelikle. Engellilerle ilgili tüm sorunları gidermeye çalışan bir insan. 31 yaşında, Bulancak’lı ve bir kız çocuğu babası. Ortaokul mezunu. Yardımsever bir insan. Çevresi tarafından gerçekten sevilen, sayılan kendine düşen görevi yerine getirmek için gereğini yapmaya çalışan bir gönüllü.

2010 yılında bir kurban bayramı arifesinde kaza geçirip belden aşağısı felç oldu. Felç kalıcıydı ancak Mehmet hayatı boyunca rahatsızlığının kalıcı olduğunu kabullenmedi. Birçok terapi denedi. Kalça ve bacağına takılan demirler sayesinde kısa mesafelerde yürümek istedi ama olmadı. Allah’tan gelen çekilir dedi ve kadere razı oldu. Hayatını böyle idame ediyor.

Artık kendi gibi olan engelli insanlara yardım etmek için kolları sığadı. Bulancak Engelliler Derneği Başkanı seçildi. İlk işi derneğe üye olsun olmasın herkese yardım elini uzattı.

Muslu için, engelli olmak, hayata tutunmak hiçbir zaman bir engel olmadı. Ne hayata küstü ne de ideallerinden vazgeçti.

İhtiyaç duyulan engelli aracını sosyal medyada yayınlıyor, duyarlı vatandaşlar yardım elini uzatıyor. Gelirleri sadece üyelerden ayda 20 TL toplanan aidat. Bağış yapan kişi sosyal medyada yayınlanıyor. Bu da insanları sorumluluğa davet ediyor.

Sadece Bulancak’taki engelliler değil her tarafa yardım elini uzatıyor. Dernekten yardım isteyen herkese gerekeni yapmaya çalışıyor. Amaç gerçekten parası olmayan, ihtiyaç sahiplerine yardım edebilmek.

Mehmet Muslu, kapı kapı dolaşıp bağışta toplamıyor. Herkes Bulancak’ta onu tanıyor, biliyor. Güvenilir bir kişi olmasıyla derneğe gereken yardımlar zaman içinde yapılıyor.

Devlet birçok konuda engellilerin haklarını iyileştirdi. Daha önce yok sayılan engelli, şimdi eşit haklara sahip olmasa da, engelli sandalyesi, akülü araçlar, engelli maaşları, evde bakım ücreti veriliyor.  Bulancak’ta sadece bilinen 500’ün üzerinde engelli var. Başkan Muslu bu insanlara ulaşmak istiyor. Mehmet Muslu, “Bizlere fırsat verildiğinde yapamayacağımız hiçbir iş yoktur. Buradan Bulancak Engelliler Derneği olarak yardımseverlere teşekkür ediyor, yardımlarını bekliyoruz. Bana ulaşmak isteyen yardımseverlere telefonumu veriyorum. 05386656359” dedi.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.