Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

ENGEL TANIMAYAN ADAM

Dün Dünya Engelliler günüydü. Böyle özel bir gün için azmin ve cesaretin örneği bir Genç’e yer verdim bu köşemde, İsmi Muhammed Eymen Şahin Henüz üç yaşındayken sol bacağını kaybeden Şahin, Bugün 24 yaşında bir basketbol oyuncusu olsa da Türkiye onu modacı Hakan Akkaya’nın defilesinde tanıdı. Ampute model salonda yürümeye başladığında uzun süre alkışlandı. Oyun oynarken geçirdiği bir kaza sonucu sol bacağını kaybeden Muhammed Eymen Şahin, bir yıl sonrasında protezle tanışmış. Acı dolu aylardan sonra tekrar yürümeye başladığı anı Şahin şu sözlerle anlatıyor; ’’Yaşadığım acının tarifi yok, anlatılmaz yaşanır. Bir yıl boyunca ben ve ailem çok kötü etkilendik, zor zamanlar geçirdik. 4 yaşında protezimle tanıştım ve ilk adımlarımı sevinçle anneme doğru attım. Çok mutluydum, artık yürüyebilecektim. ‘Basketbolda tanışması da yine bu zamanlarda olmuş Şahin’in. Babasının aldığı basketbol topuyla oynarken ilk sayılarını yine babasının yaptığı potaya atmış genç basketbolcu Spor kariyerini sürdürüyor. Modellikse onun tutkularından bir diğeri, Şahin hikâyeyi şöyle aktarıyor; ‘Hakan Akkaya beni değil, ben onu buldum. İstanbul’da moda danışmanlığı yapan arkadaşım Berke Türkmen’in vesilesiyle de böyle bir proje içinde yer aldım. Hayallerim ve hedeflerim doğrultusundan hiç şaşmadım ve bu yoldan hiç caymadım gece heyecan ve mutluluğun yanı sıra hedeflerimi ve hayallerimi gerçekleştirebilmenin gururu ve sevinci oldum. Attığım her adımda, buralara gelişimin coşkusunu htim O salonun alkışları arasında bir ara gözüm bile dolmuş bacaklarım titremeye başlamıştı. Başarı öyküsünün belki de en güzel hediyesiydi. Podyuma çıkışım farkındalıktan öte, ampute bireylerin her alanda, her konumda, istedikleri her şeyi yapabileceklerini ve buna inanmaları gerektiğini ispatlamaktı. Umarım bu deneyimim tüm engelliler için umut verici olmuştur. Çevremdeki insanlar bana ’engel tanımayan adam’ derdi. Şu an bile böyle güzellikleri duyuyorum. Azmi ve kendine olan inancıyla hayranlık uyandıran genç sporcunun hikayesi Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi öğrencileri tarafından ‘’Parkeden Podyuma’’ ismiyle filme çekilmiş, Filmde  Muhammed Eymen Şahin çocukluğundan bugüne yaşadıklarını anlatıyor.
Ekleme Tarihi: 03 Aralık 2018 - Pazartesi
Erol KÜÇÜK

ENGEL TANIMAYAN ADAM

Dün Dünya Engelliler günüydü. Böyle özel bir gün için azmin ve cesaretin örneği bir Genç’e yer verdim bu köşemde, İsmi Muhammed Eymen Şahin Henüz üç yaşındayken sol bacağını kaybeden Şahin, Bugün 24 yaşında bir basketbol oyuncusu olsa da Türkiye onu modacı Hakan Akkaya’nın defilesinde tanıdı. Ampute model salonda yürümeye başladığında uzun süre alkışlandı. Oyun oynarken geçirdiği bir kaza sonucu sol bacağını kaybeden Muhammed Eymen Şahin, bir yıl sonrasında protezle tanışmış. Acı dolu aylardan sonra tekrar yürümeye başladığı anı Şahin şu sözlerle anlatıyor; ’’Yaşadığım acının tarifi yok, anlatılmaz yaşanır. Bir yıl boyunca ben ve ailem çok kötü etkilendik, zor zamanlar geçirdik. 4 yaşında protezimle tanıştım ve ilk adımlarımı sevinçle anneme doğru attım. Çok mutluydum, artık yürüyebilecektim. ‘Basketbolda tanışması da yine bu zamanlarda olmuş Şahin’in. Babasının aldığı basketbol topuyla oynarken ilk sayılarını yine babasının yaptığı potaya atmış genç basketbolcu Spor kariyerini sürdürüyor. Modellikse onun tutkularından bir diğeri, Şahin hikâyeyi şöyle aktarıyor; ‘Hakan Akkaya beni değil, ben onu buldum. İstanbul’da moda danışmanlığı yapan arkadaşım Berke Türkmen’in vesilesiyle de böyle bir proje içinde yer aldım. Hayallerim ve hedeflerim doğrultusundan hiç şaşmadım ve bu yoldan hiç caymadım gece heyecan ve mutluluğun yanı sıra hedeflerimi ve hayallerimi gerçekleştirebilmenin gururu ve sevinci oldum. Attığım her adımda, buralara gelişimin coşkusunu htim O salonun alkışları arasında bir ara gözüm bile dolmuş bacaklarım titremeye başlamıştı. Başarı öyküsünün belki de en güzel hediyesiydi. Podyuma çıkışım farkındalıktan öte, ampute bireylerin her alanda, her konumda, istedikleri her şeyi yapabileceklerini ve buna inanmaları gerektiğini ispatlamaktı. Umarım bu deneyimim tüm engelliler için umut verici olmuştur. Çevremdeki insanlar bana ’engel tanımayan adam’ derdi. Şu an bile böyle güzellikleri duyuyorum.

Azmi ve kendine olan inancıyla hayranlık uyandıran genç sporcunun hikayesi Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi öğrencileri tarafından ‘’Parkeden Podyuma’’ ismiyle filme çekilmiş, Filmde  Muhammed Eymen Şahin çocukluğundan bugüne yaşadıklarını anlatıyor.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.