Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

EMPATİ

Empati, insanı diğer canlılardan ayıran en büyük beceridir. Empati insan olabilmenin olmazsa olmasıdır. Ama empati hissinin yerini şimdi korku ve maskeler aldı. Şu an bu korkutucu trend, gezegeninin büyük bölümünü sarmış durumda. Bu salgın, yaşama ve nefes alma şeklimizi; umutlarımızı ve hayallerimizi olumsuz etkiliyor. Empati kaybının sonuçlarını da çarpıcı şekilde aktarıyor. Günümüzde insanların empati seviyesi günümüzde azalmaya devam ediyor. Buda bilhassa gençler arasında beraberinde intihar olaylarında artışa neden olduğunu görüyoruz. Koronavirüs, yüz maskelerini devamına alıp gidecek elbette. Sonra başka küresel salgınlar da yaşanacaktır. Bunların nedeni bence yaşam tarzımızın değişmesinden kaynaklanan empati kaybı... Koronavirüs salgınından en ağır etkilenen, binlerce insanın öldüğü ve 01 Haziran'da ülkemiz diğer ülkeler gibi normal yaşama dönüş yaptı. Sokaktaki görüntüler yine düşündürücüydü. İnsanlar maskeler ve eldivenler, çay ocaklarında çaylarını yudumlayıp, güzel havanın tadını çıkarıyorlardı. Çünkü iletişim kurma ihtiyacımız, ölüm. korkusundan daha baskın! Yeni normal hayatımızda, maske ve sosyal mesafe var. Sağlığımız ve hayatta kalmak için bu tedbirleri uygulayacağız. Ancak yeni normal'in empati becerisini yok etmesine izin vermeyelim. Çünkü en az Korona kadar, bu da öldürücü!
Ekleme Tarihi: 04 Haziran 2020 - Perşembe
Erol KÜÇÜK

EMPATİ

Empati, insanı diğer canlılardan ayıran en büyük beceridir. Empati insan olabilmenin olmazsa olmasıdır. Ama empati hissinin yerini şimdi korku ve maskeler aldı. Şu an bu korkutucu trend, gezegeninin büyük bölümünü sarmış durumda. Bu salgın, yaşama ve nefes alma şeklimizi; umutlarımızı ve hayallerimizi olumsuz etkiliyor.

Empati kaybının sonuçlarını da çarpıcı şekilde aktarıyor.

Günümüzde insanların empati seviyesi günümüzde azalmaya devam ediyor. Buda bilhassa gençler arasında beraberinde intihar olaylarında artışa neden olduğunu görüyoruz.

Koronavirüs, yüz maskelerini devamına alıp gidecek elbette. Sonra başka küresel salgınlar da yaşanacaktır. Bunların nedeni bence yaşam tarzımızın değişmesinden kaynaklanan empati kaybı...

Koronavirüs salgınından en ağır etkilenen, binlerce insanın öldüğü ve 01 Haziran'da ülkemiz diğer ülkeler gibi normal yaşama dönüş yaptı. Sokaktaki görüntüler yine düşündürücüydü. İnsanlar maskeler ve eldivenler, çay ocaklarında çaylarını yudumlayıp, güzel havanın tadını çıkarıyorlardı. Çünkü iletişim kurma ihtiyacımız, ölüm. korkusundan daha baskın!

Yeni normal hayatımızda, maske ve sosyal mesafe var. Sağlığımız ve hayatta kalmak için bu tedbirleri uygulayacağız. Ancak yeni normal'in empati becerisini yok etmesine izin vermeyelim. Çünkü en az Korona kadar, bu da öldürücü!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.