Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

EĞİTİMDE FARK YARATAN ÖĞRETMEN: CEM MUTLU TÜRKSEVEN

Gelecek öğretmenlerimizin ellerinde şekillenmektedir. Kendini yenileyen, güncelleyen, farklı eğitim yaklaşımları uygulayan öğrencilerin hayatlarına dokunmayı başaran ender öğretmenlerden biri öğretmen Cem Mutlu Türkseven. Şimdiden unutulmazlar öğretmenler arasında yerini aldı bile. Eğitim sisteminin en önemli ögesi olan öğretmen en çok model alınan kişilerden biridir. Bu nedenle öğretmenin sınıfta ve sınıf dışında öğrencilere çok iyi bir model oluşturması gerekir. İşte Bulancak’ta fark yaratan öğretmenlerden biri Bulancak Lokman Hekim Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi müdür yardımcısı ve İngilizce öğretmeni Cem Mutlu Türkseven. Mesleki yeterliliğe sahip, analitik düşünen, öz güven sahibi, kişisel gelişiminin sürekliliğini önemseyen evrensel değerleri dikkate alan, kültürel ve bireysel farklılıkları kabul eden, konusuna hâkim, dersini öğrencilerinin anlayacağı şekilde anlatan, araştırmacı, derste esprili, kendisiyle barışık, otoriteyi tatlı-sert tutumuyla sağlayan, alçak gönüllü, eleştirilere her zaman açık ve Bulancak’ta öğrencilerin öğrenme süreçlerine katkısı ve eğitim hayatındaki öncü rolüyle dikkat çekiyor. Emekli öğretmen Mina Türkseven’in oğlu olan Türkseven, Bulancak’ta gerçekleştirdiği projeleriyle öğrencilerinin yaşamına dokunuyor. Bulancak’ta öğrenciler adına yaptıkları güzelliklerle kalpleri kazanıyor. Yakında açılacak olan İlçe Milli Eğitim müdürlüğü tarafından yürütülen DOKAP tarafından desteklenen Geleceğe hazırlık atölyeleri projesi kapsamında kapalı bulunan okullardan biri olan Saraçlı mahallesinde okul onarılıp yakında Binom’da (Bulancak İnovasyon merkezi) kuruluyor. Bu merkezin açılmasında en büyük faktör Cem Mutlu öğretmen. Vaktinin çoğunu öğrencilerin daha bilinçli yetişmesi adına ulusal ve uluslararası proje hazırlayarak geçiren Türkseven, aldığı desteklerle bu çalışmaların yürütücülüğü görevini de üstleniyor. Özellikle okullarda proje üstlenen öğretmenlere yardımcı olması ayrı bir özveri. Çalışmalarıyla farkındalık oluşturan Türkseven, çeşitli alanlarda yürüttüğü ulusal ve uluslararası projelerle diğer meslektaşlarına örnek oluyor. Tebrik ediyorum ve candan kutluyorum Öğretmenimi...    
Ekleme Tarihi: 11 Ocak 2023 - Çarşamba
Erol KÜÇÜK

EĞİTİMDE FARK YARATAN ÖĞRETMEN: CEM MUTLU TÜRKSEVEN

Gelecek öğretmenlerimizin ellerinde şekillenmektedir. Kendini yenileyen, güncelleyen, farklı eğitim yaklaşımları uygulayan öğrencilerin hayatlarına dokunmayı başaran ender öğretmenlerden biri öğretmen Cem Mutlu Türkseven. Şimdiden unutulmazlar öğretmenler arasında yerini aldı bile. Eğitim sisteminin en önemli ögesi olan öğretmen en çok model alınan kişilerden biridir. Bu nedenle öğretmenin sınıfta ve sınıf dışında öğrencilere çok iyi bir model oluşturması gerekir.

İşte Bulancak’ta fark yaratan öğretmenlerden biri Bulancak Lokman Hekim Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi müdür yardımcısı ve İngilizce öğretmeni Cem Mutlu Türkseven.

Mesleki yeterliliğe sahip, analitik düşünen, öz güven sahibi, kişisel gelişiminin sürekliliğini önemseyen evrensel değerleri dikkate alan, kültürel ve bireysel farklılıkları kabul eden, konusuna hâkim, dersini öğrencilerinin anlayacağı şekilde anlatan, araştırmacı, derste esprili, kendisiyle barışık, otoriteyi tatlı-sert tutumuyla sağlayan, alçak gönüllü, eleştirilere her zaman açık ve Bulancak’ta öğrencilerin öğrenme süreçlerine katkısı ve eğitim hayatındaki öncü rolüyle dikkat çekiyor.

Emekli öğretmen Mina Türkseven’in oğlu olan Türkseven, Bulancak’ta gerçekleştirdiği projeleriyle öğrencilerinin yaşamına dokunuyor. Bulancak’ta öğrenciler adına yaptıkları güzelliklerle kalpleri kazanıyor.

Yakında açılacak olan İlçe Milli Eğitim müdürlüğü tarafından yürütülen DOKAP tarafından desteklenen Geleceğe hazırlık atölyeleri projesi kapsamında kapalı bulunan okullardan biri olan Saraçlı mahallesinde okul onarılıp yakında Binom’da (Bulancak İnovasyon merkezi) kuruluyor. Bu merkezin açılmasında en büyük faktör Cem Mutlu öğretmen.

Vaktinin çoğunu öğrencilerin daha bilinçli yetişmesi adına ulusal ve uluslararası proje hazırlayarak geçiren Türkseven, aldığı desteklerle bu çalışmaların yürütücülüğü görevini de üstleniyor. Özellikle okullarda proje üstlenen öğretmenlere yardımcı olması ayrı bir özveri. Çalışmalarıyla farkındalık oluşturan Türkseven, çeşitli alanlarda yürüttüğü ulusal ve uluslararası projelerle diğer meslektaşlarına örnek oluyor. Tebrik ediyorum ve candan kutluyorum Öğretmenimi...

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.