Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

EFSANE ÖĞRETMEN HASAN AKKUŞ'UN ARDINDAN

Herkesin hayatta çok sevdiği bir öğretmeni olmuştur.Ancak  bizi öğretenler vardır ki onları unutmamız mümkün olmaz.Kişiliği,sıra dışılığı ve en çok da sizin hayatınıza katkılarıyla bambaşka  bir yeri olur bu öğretmenlerin.Onlar hem idol, hem de efsanedirler.İşte bu öğretmenlerden biri Bulancak Lisemizin  efsane öğretmeni Hassan Akkuş’u kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz.Bulancak Lisesi’nde  1974’den emekliliğine kadar yıllarca Coğrafya öğretmenliği yapan Hasan Akkuş  geçtiğimiz Salı günü  geçirdiği kalp krizi  sonucu hayatını kaybetti. Akkuş’un ölümü biz öğrencilerine, yakınlarına, dostlarına büyük bir üzüntü yaşattı.Hocamız iyi bir insan, iyi bir eğitmen, bizlerin seviyesine inebilen,sevecen ve sevilen bir hocaydı. Öğrencileri tarafından çok sevilen bir insandı. Her zaman genç ruhlu,yaratıcı, son yıllarında kanser tedavisi  görmesine rağmen yaşama bağlı ve en önemlisi etrafına ışık veren bir insandı.Hasan Hocamız Bulancak’ta, binlerce öğrenci yetiştirmiş, öğrencilerinin hemen hepsinde  değerli hatıralar bırakmış,yol göstericiliği ve engin birikimi ile 'hocaların hocası' ve 'efsane hoca' unvanlarını hak etmiş örnek bir insandı. Biz öğrencileri için asla  sadece bir Coğrafya öğretmeni değildi.Bizlere yaşamımız  boyunca  çok yararlı olacak  pek çok değeri kazandırdı.Engin hoşgörüsü,yön verici kişiliğiyle bizlerin  kendi kusurlarımızı görmemize  ve düzeltmemize her zaman yardımcı olmuştur. Bizlere ders saatleri dışında da vakit ayırabiliyordu. Hep birlikte,bugün buradan sadece bir Coğrafya öğretmenini  veya efsane öğretmenimizi  ebedi istirahatına uğurlamıyoruz. Hasan Akkuş’un burada bulunan  ve bulunmayan biz öğrencileri,çalışma arkadaşları,dostları için engin bilgisi,insan yetiştirmek ve bildiklerini paylaşmak için  verdiği gayretleriyle asla unutulmayacak gerçek anlamda  bir bilge ve örnek bir insandı. Renkli kişiliği ile kendini her ortamda  sevdirir çok güzel fıkra anlatır,saz çalmayı,sohbeti,şakalaşmayı çok sever,en ilginci  konuyu ne yapar eder  coğrafyaya getirir ve bir öğreti ile bağlardı. Hocamız her zaman çok iyi bir insan,iyi bir baba, asla unutulmayacak bir  efsane öğretmendi. Hasan Hocam kelimenin tam anlamıyla ‘’doğru’’ bir insandı. Sevilen bir öğretmen olmasının çok ötesinde, bilgisini paylaşmayı kendisine yaşam gayesi haline getirmiş bir’’efsane hoca’’idi. Bilginin  paylaştıkça arttığına samimi olarak inanır ve bu inancını ifade ederdi. Ne mutlu bizlere ki  öğrencilik yıllarımızda  onu tanıma,onu özleme ve bilgisinden yararlanma fırsatı bulduk. Bulancak Lisesi’nin en kıymetlisi ve en uzun yıllar çalışanı olan Hasan Akkuş’un  Bulancak Lisesinde unutulmazlar listesine çoktan girdi. Allah rahmet eylesin…  
Ekleme Tarihi: 10 Mart 2017 - Cuma
Erol KÜÇÜK

EFSANE ÖĞRETMEN HASAN AKKUŞ'UN ARDINDAN

Herkesin hayatta çok sevdiği bir öğretmeni olmuştur.Ancak  bizi öğretenler vardır ki onları unutmamız mümkün olmaz.Kişiliği,sıra dışılığı ve en çok da sizin hayatınıza katkılarıyla bambaşka  bir yeri olur bu öğretmenlerin.Onlar hem idol, hem de efsanedirler.İşte bu öğretmenlerden biri Bulancak Lisemizin  efsane öğretmeni Hassan Akkuş’u kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz.
Bulancak Lisesi’nde  1974’den emekliliğine kadar yıllarca Coğrafya öğretmenliği yapan Hasan Akkuş  geçtiğimiz Salı günü  geçirdiği kalp krizi  sonucu hayatını kaybetti. Akkuş’un ölümü biz öğrencilerine, yakınlarına, dostlarına büyük bir üzüntü yaşattı.
Hocamız iyi bir insan, iyi bir eğitmen, bizlerin seviyesine inebilen,sevecen ve sevilen bir hocaydı.
 Öğrencileri tarafından çok sevilen bir insandı. Her zaman genç ruhlu,yaratıcı, son yıllarında kanser tedavisi  görmesine rağmen yaşama bağlı ve en önemlisi etrafına ışık veren bir insandı.
Hasan Hocamız Bulancak’ta, binlerce öğrenci yetiştirmiş, öğrencilerinin hemen hepsinde  değerli hatıralar bırakmış,yol göstericiliği ve engin birikimi ile 'hocaların hocası' ve 'efsane hoca' unvanlarını hak etmiş örnek bir insandı. Biz öğrencileri için asla  sadece bir Coğrafya öğretmeni değildi.Bizlere yaşamımız  boyunca  çok yararlı olacak  pek çok değeri kazandırdı.
Engin hoşgörüsü,yön verici kişiliğiyle bizlerin  kendi kusurlarımızı görmemize  ve düzeltmemize her zaman yardımcı olmuştur. Bizlere ders saatleri dışında da vakit ayırabiliyordu.
 Hep birlikte,bugün buradan sadece bir Coğrafya öğretmenini  veya efsane öğretmenimizi  ebedi istirahatına uğurlamıyoruz.
 Hasan Akkuş’un burada bulunan  ve bulunmayan biz öğrencileri,çalışma arkadaşları,dostları için engin bilgisi,insan yetiştirmek ve bildiklerini paylaşmak için  verdiği gayretleriyle asla unutulmayacak gerçek anlamda  bir bilge ve örnek bir insandı.
 Renkli kişiliği ile kendini her ortamda  sevdirir çok güzel fıkra anlatır,saz çalmayı,sohbeti,şakalaşmayı çok sever,en ilginci  konuyu ne yapar eder  coğrafyaya getirir ve bir öğreti ile bağlardı. Hocamız her zaman çok iyi bir insan,iyi bir baba, asla unutulmayacak bir  efsane öğretmendi. Hasan Hocam kelimenin tam anlamıyla ‘’doğru’’ bir insandı. Sevilen bir öğretmen olmasının çok ötesinde, bilgisini paylaşmayı kendisine yaşam gayesi haline getirmiş bir’’efsane hoca’’idi. Bilginin  paylaştıkça arttığına samimi olarak inanır ve bu inancını ifade ederdi. Ne mutlu bizlere ki  öğrencilik yıllarımızda  onu tanıma,onu özleme ve bilgisinden yararlanma fırsatı bulduk.
Bulancak Lisesi’nin en kıymetlisi ve en uzun yıllar çalışanı olan Hasan Akkuş’un  Bulancak Lisesinde unutulmazlar listesine çoktan girdi. Allah rahmet eylesin…
 
 
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.