Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

DÜNYANIN SONU

Fransız tiyatro yazarı ve oyuncusu Moliere son yazdığı "Hastalık Hastası" oyununu oynarken sahnede kan kusmaya başlar, yere yığılır. Herkes bunu oyunun bir parçası sanarak ayakta alkışlamaya başlar. Moliere, ölüme alkışlar içinde gider. Aynı gece saat 22'de veremden ölür. "Kierkagaard  Meseller" kitabında şöyle diyordu; "Sanırım dünyanın sonu,her şeyin bir şaka olduğunu sananların yükselen alkışları arasında gelecek. Savaşlar, Açlıklar, Salgınlar, Ölümler, Katledilen kadınlar, Orman yangınları, Kan kusan bir doğa, Ve bir tiyatro gibi sanki olup bitenden habersiz seyreden biz insanlar...
Ekleme Tarihi: 11 Ekim 2022 - Salı
Erol KÜÇÜK

DÜNYANIN SONU

Fransız tiyatro yazarı ve oyuncusu Moliere son yazdığı "Hastalık Hastası" oyununu oynarken sahnede kan kusmaya başlar, yere yığılır.

Herkes bunu oyunun bir parçası sanarak ayakta alkışlamaya başlar.

Moliere, ölüme alkışlar içinde gider.

Aynı gece saat 22'de veremden ölür.

"Kierkagaard  Meseller" kitabında şöyle diyordu;

"Sanırım dünyanın sonu,her şeyin bir şaka olduğunu sananların yükselen alkışları arasında gelecek.

Savaşlar,

Açlıklar,

Salgınlar,

Ölümler,

Katledilen kadınlar,

Orman yangınları,

Kan kusan bir doğa,

Ve bir tiyatro gibi sanki olup bitenden habersiz seyreden biz insanlar...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.