Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

DÜN DOWN SENDROMU FARKINDALIK GÜNÜYDÜ

Dün 21 Mart bütün dünya üzerinde Down Sendromu Farkındalık Günü kutlandı. Down Sendromu Farkındalık günü her yıl 21 Mart gününde kutlanır. Bu günün önemi ise "hayatın tam içerisinde olabilmek için hiçbir engel yoktur." mesajını herkese aşılayabilmek. Down Sendromu bir hastalık değildir. Genetik bir farklılık olarak literatürde yer almaktadır. Bir hastalık olmadığı gibi bir tedavisi de yoktur. Down sendromlu çocuklar farklı yeteneklere, zeka seviyelerine ve kişiliğe sahiptir. Erken eğitim programları, dil terapisi, fizyoterapi ve oyun grupları ile kendilerini bulabilirler. Tüm çocuklar için eğitim doğduğunda başlar. Down sendromlu bebekler diğer bebeklerden daha fazla desteğe ihtiyaç duyarlar. Down sendromlu bebeklerin gelişim geriliği yaşadığı bilinen bir gerçektir. Hedef gecikme başlamadan desteğe başlayarak zaman içinde yaşıtları ile arasında açılacak makasın mümkün olduğunca dar tutulması olmalıdır. Dowm sendromlu gençlerde ergenlik bunalımı yaşayan, aşık olan, kalbi kırılan, kardeşleri ile kavga eden, müzik dinleyen gençlerdir. Bizler gibi onlarda tüm duyguları yaşarlar. Eksiğiniz yok, aksine artı bir fazlalığınız var. Hayatımıza kattığınız güzelliklerin, katıksız sevginin farkındayız. ‘21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü vesilesiyle down sendromlu bireyler ve değerli anne-babalarına sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir hayat dilerim’
Ekleme Tarihi: 22 Mart 2022 - Salı
Erol KÜÇÜK

DÜN DOWN SENDROMU FARKINDALIK GÜNÜYDÜ

Dün 21 Mart bütün dünya üzerinde Down Sendromu Farkındalık Günü kutlandı.

Down Sendromu Farkındalık günü her yıl 21 Mart gününde kutlanır.

Bu günün önemi ise "hayatın tam içerisinde olabilmek için hiçbir engel yoktur." mesajını herkese aşılayabilmek.

Down Sendromu bir hastalık değildir. Genetik bir farklılık olarak literatürde yer almaktadır. Bir hastalık olmadığı gibi bir tedavisi de yoktur.

Down sendromlu çocuklar farklı yeteneklere, zeka seviyelerine ve kişiliğe sahiptir.

Erken eğitim programları, dil terapisi, fizyoterapi ve oyun grupları ile kendilerini bulabilirler.

Tüm çocuklar için eğitim doğduğunda başlar. Down sendromlu bebekler diğer bebeklerden daha fazla desteğe ihtiyaç duyarlar.

Down sendromlu bebeklerin gelişim geriliği yaşadığı bilinen bir gerçektir. Hedef gecikme başlamadan desteğe başlayarak zaman içinde yaşıtları ile arasında açılacak makasın mümkün olduğunca dar tutulması olmalıdır.

Dowm sendromlu gençlerde ergenlik bunalımı yaşayan, aşık olan, kalbi kırılan, kardeşleri ile kavga eden, müzik dinleyen gençlerdir.

Bizler gibi onlarda tüm duyguları yaşarlar.

Eksiğiniz yok, aksine artı bir fazlalığınız var. Hayatımıza kattığınız güzelliklerin, katıksız sevginin farkındayız.

‘21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü vesilesiyle down sendromlu bireyler ve değerli anne-babalarına sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir hayat dilerim’

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.