Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

DOĞAYI İNSAN ELİYLE YOK ETMEYE DEVAM EDİYORUZ

Hafta sonu akraba, eş ve dostlarla Kulakkaya ve Bektaş yaylasına gittik. Yaylalarımız Turistlerin uğrak yeri olmaya devam ediyor. Ancak gelen ziyaretçilerin beraberlerinde getirdikleri atıklar doğaya kirletiyor. Karadeniz’in en güzel yaylalarından biri olan Kulakkaya Yaylası, Bektaş Yaylası, Mavi göl, turistlerin uğrak yeri olmaya devam ediyor. Doğaseverlere eşsiz bir seyir keyfi sunan Mavi göl Şelalesi yerli ve yabancı turistleri misafir etmeye devam ediyor. Yerli turistlerin daha çok piknik yaptığı bölgede yabancı turistler  kamp gerçekleştiriyor. Her yıl bu doğal güzelliği görmek ve sıcaktan kaçmak isteyenler yaylaya gelip göl kıyısında serinleyip piknik yapıyor. Ancak son dönemde özellikle yaylalarımızın çevresindeki çöpler çirkin bir görüntü oluşturuyor. Çevreye atılan çöpler, vatandaşların tepkisini çekiyor. Mavi Göl’ü çevresini ziyaret eden çevreci vatandaşlar gölün içerisindeki ve yürüyüş yolundaki atıkları görünce şok olduk.  Yaylalarımız doğal güzellikleri bakımından nadide yerlerden biri. Turistlerinde akın akın gelip gördüğü yaylalarımız etrafını böyle görmek beni gerçekten çok üzdü. Biz elimizden geldiği kadar etrafındaki çöpleri toplamaya çalıştık. Bu doğal güzellikleri insan eliyle yok etmemeliyiz. Attığımız her çöp bizi geri dönüşü olmayan bir yola sokuyor.   Ben okulda öğrencilerime de çevreyi kirletmemesi konusunda sürekli hatırlatmalar yapıyorum ki bu bilince erişsinler. Ama öncelik biz büyüklerin bu konuda örnek teşkil etmesi gerekir. Temiz çevre temiz gelecektir. Hep birlikte de bunu başarabileceğimize eminim. Birde yazamadan geçemeyeceğim, inanın Kulakkaya’dan Giresun’a kadar olan yolda bilgilendirici tek bir levha yok. Zor mu bunu yapmak. Yerli ve yabancı turistler geliyor, bilgilendirici levhalar olmayınca yolunu şaşırırlar. Zaten öğleden sonra yaylada her tarafı sis kaplıyor. Yetkilileri bu konuda uyarıyorum…  
Ekleme Tarihi: 29 Temmuz 2019 - Pazartesi
Erol KÜÇÜK

DOĞAYI İNSAN ELİYLE YOK ETMEYE DEVAM EDİYORUZ

Hafta sonu akraba, eş ve dostlarla Kulakkaya ve Bektaş yaylasına gittik. Yaylalarımız

Turistlerin uğrak yeri olmaya devam ediyor. Ancak gelen ziyaretçilerin beraberlerinde getirdikleri atıklar doğaya kirletiyor.

Karadeniz’in en güzel yaylalarından biri olan Kulakkaya Yaylası, Bektaş Yaylası, Mavi göl, turistlerin uğrak yeri olmaya devam ediyor.

Doğaseverlere eşsiz bir seyir keyfi sunan Mavi göl Şelalesi yerli ve yabancı turistleri misafir etmeye devam ediyor. Yerli turistlerin daha çok piknik yaptığı bölgede yabancı turistler  kamp gerçekleştiriyor.

Her yıl bu doğal güzelliği görmek ve sıcaktan kaçmak isteyenler yaylaya gelip göl kıyısında serinleyip piknik yapıyor. Ancak son dönemde özellikle yaylalarımızın çevresindeki çöpler çirkin bir görüntü oluşturuyor. Çevreye atılan çöpler, vatandaşların tepkisini çekiyor. Mavi Göl’ü çevresini ziyaret eden çevreci vatandaşlar gölün içerisindeki ve yürüyüş yolundaki atıkları görünce şok olduk. 

Yaylalarımız doğal güzellikleri bakımından nadide yerlerden biri. Turistlerinde akın akın gelip gördüğü yaylalarımız etrafını böyle görmek beni gerçekten çok üzdü. Biz elimizden geldiği kadar etrafındaki çöpleri toplamaya çalıştık. Bu doğal güzellikleri insan eliyle yok etmemeliyiz. Attığımız her çöp bizi geri dönüşü olmayan bir yola sokuyor. 

 Ben okulda öğrencilerime de çevreyi kirletmemesi konusunda sürekli hatırlatmalar yapıyorum ki bu bilince erişsinler. Ama öncelik biz büyüklerin bu konuda örnek teşkil etmesi gerekir. Temiz çevre temiz gelecektir. Hep birlikte de bunu başarabileceğimize eminim. Birde yazamadan geçemeyeceğim, inanın Kulakkaya’dan Giresun’a kadar olan yolda bilgilendirici tek bir levha yok. Zor mu bunu yapmak. Yerli ve yabancı turistler geliyor, bilgilendirici levhalar olmayınca yolunu şaşırırlar. Zaten öğleden sonra yaylada her tarafı sis kaplıyor. Yetkilileri bu konuda uyarıyorum…

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.