Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

DEVLETİN GÜLER YÜZÜ, ŞEFKAT ELİ KAYMAKAM HAMDİ ÜNCÜ GELİYOR

Kısa sürede Bulancak kaymakamlığında bulunan ve halkla bütünleşen Niyazi Ulugölge’nin mülkiye müfettişliğine atanmasıyla yerine onu aratmayacak devletin güler yüzü, şefkat eli Tekirdağ Şarköy kaymakamı Hamdi Üncü önümüzdeki hafta Bulancak kaymakamı olarak göreve başlayacak.Buradan kendisine ilçemize hoş geldin diyor, hayırlı olsun diyorum. Araştırmacı bir öğretmen yazar olarak kendisiyle telefon görüşmemiz oldu. Kısa da olsa kendisini tanıma fırsatı buldum. Şarköy halkı tayınının çıkması nedeniyle üzüntülerini dile getirmişler yerel gazetelerde. Hamdi üncü sırasıyla Edirne Süloğlu, Rize Derepazarı, Adana Tufanbeyli, Bingöl Kığı, Yozgat Sarıkaya, Muğla Datça, Tekirdağ Şarköy Kaymakamlığı’ndan sonra ilçemiz kaymakamlığına atandı. Edindiğim bilgiye göre Ülkesinin, halkının hizmetinde Türkiye sevdalısı, idealist bir kaymakam. Bugüne kadar görev yaptığı yerlerin kalbi ve sevilen yüzü oldu. Güler yüzü, halkla iç içe olması, hoşgörü ve sevgi dağıtmakla kendini sevdirdi. Halka hizmetin yoksula, düşküne, şefkatin ve doğrulukta istikametin değişmeyen adı kaymakam Üncü meslek hayatı boyunca her gittiği yerde devlet kapısının halka sonuna kadar açık olduğunu, köylere, beldelere, yöre insanına ulaşarak kimsesizlerin kimsesi olmak, şehit yakınlarını sahiplenmek, engelli insanlarımıza kucak açmak kendisi için büyük sorumluluk olarak bildi. Hafta içi sabahın erken saatinde dükkânını açan esnaf ile çay-kahve içip dertleşmesi ayrı bir güzelliği idi. Çat kapı halkın ve esnafın arasında. İlçede yapılan Sosyal ve Kültürel tüm etkinliklerde çalışkan ailesi ile hep iyi bir ev sahibi olarak tanıttı kendini. Görev yaptığı yerlerde bölge halkının devletiyle kucaklaşmasında çok önemli bir yere sahip kaymakam Hamdi üncü ve ailesi. İnsanlarla sıcak diyalog kurmaya, samimi ilişkiler oluşturmaya hep gayret gösteren bir kaymakam. İhtiyaç sahibi vatandaşlara, şehit yakınlarına devletin hem şefkat eli hem de gülen yüzü olarak hizmet etmeye çalıştı. Eğitim camiasının fedakar ve değerli idareci ve öğretmenleri ile sürekli iletişim halinde olmaya çalışarak, eğitim için elinden ne geliyorsa yapma gayretinde bulundu. Kaymakamımız hep görev yaptığı yerlerde Yunus Emre’nin dediği gibi 'Gönüller yapmaya geldim' diyerek insanların gönlüne taht kurdu. Ülkemizde Hamdi Üncü gibi sayılarının artması dileğiyle hoşgörünüz bol, hizmetiniz kalıcı olsun sayın kaymakamım Hamdi Üncü...
Ekleme Tarihi: 12 Mart 2018 - Pazartesi
Erol KÜÇÜK

DEVLETİN GÜLER YÜZÜ, ŞEFKAT ELİ KAYMAKAM HAMDİ ÜNCÜ GELİYOR

Kısa sürede Bulancak kaymakamlığında bulunan ve halkla bütünleşen Niyazi Ulugölge’nin mülkiye müfettişliğine atanmasıyla yerine onu aratmayacak devletin güler yüzü, şefkat eli Tekirdağ Şarköy kaymakamı Hamdi Üncü önümüzdeki hafta Bulancak kaymakamı olarak göreve başlayacak.Buradan kendisine ilçemize hoş geldin diyor, hayırlı olsun diyorum.
Araştırmacı bir öğretmen yazar olarak kendisiyle telefon görüşmemiz oldu. Kısa da olsa kendisini tanıma fırsatı buldum. Şarköy halkı tayınının çıkması nedeniyle üzüntülerini dile getirmişler yerel gazetelerde.
Hamdi üncü sırasıyla Edirne Süloğlu, Rize Derepazarı, Adana Tufanbeyli, Bingöl Kığı, Yozgat Sarıkaya, Muğla Datça, Tekirdağ Şarköy Kaymakamlığı’ndan sonra ilçemiz kaymakamlığına atandı. Edindiğim bilgiye göre Ülkesinin, halkının hizmetinde Türkiye sevdalısı, idealist bir kaymakam. Bugüne kadar görev yaptığı yerlerin kalbi ve sevilen yüzü oldu. Güler yüzü, halkla iç içe olması, hoşgörü ve sevgi dağıtmakla kendini sevdirdi. Halka hizmetin yoksula, düşküne, şefkatin ve doğrulukta istikametin değişmeyen adı kaymakam Üncü meslek hayatı boyunca her gittiği yerde devlet kapısının halka sonuna kadar açık olduğunu, köylere, beldelere, yöre insanına ulaşarak kimsesizlerin kimsesi olmak, şehit yakınlarını sahiplenmek, engelli insanlarımıza kucak açmak kendisi için büyük sorumluluk olarak bildi.
Hafta içi sabahın erken saatinde dükkânını açan esnaf ile çay-kahve içip dertleşmesi ayrı bir güzelliği idi. Çat kapı halkın ve esnafın arasında. İlçede yapılan Sosyal ve Kültürel tüm etkinliklerde çalışkan ailesi ile hep iyi bir ev sahibi olarak tanıttı kendini. Görev yaptığı yerlerde bölge halkının devletiyle kucaklaşmasında çok önemli bir yere sahip kaymakam Hamdi üncü ve ailesi.
İnsanlarla sıcak diyalog kurmaya, samimi ilişkiler oluşturmaya hep gayret gösteren bir kaymakam. İhtiyaç sahibi vatandaşlara, şehit yakınlarına devletin hem şefkat eli hem de gülen yüzü olarak hizmet etmeye çalıştı. Eğitim camiasının fedakar ve değerli idareci ve öğretmenleri ile sürekli iletişim halinde olmaya çalışarak, eğitim için elinden ne geliyorsa yapma gayretinde bulundu. Kaymakamımız hep görev yaptığı yerlerde Yunus Emre’nin dediği gibi 'Gönüller yapmaya geldim' diyerek insanların gönlüne taht kurdu. Ülkemizde Hamdi Üncü gibi sayılarının artması dileğiyle hoşgörünüz bol, hizmetiniz kalıcı olsun sayın kaymakamım Hamdi Üncü...
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.