Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

DERYA HENDEN NEŞE DOLU BİR KIZDI

Geçtiğimiz hafta kaybettiğimiz Derya Henden neşe dolu,cıvıl cıvıl bir kızdı.Benim Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde okuttuğum öğrencilerimden biriydi. Ben aniden ölümünü  duyar duymaz perişan oldum.İnanamadım. 22 yaşında aramızdan ayrıldı Derya Henden. Bir öğretmeni olarak Derya’yı anlatmak zor.Çünkü sayfalar almaz.Etrafına ışık saçan bir kızdı.Nazikti,kimseyi incitmek istemezdi.İçtenlikli idi.Sevdiklerine gönülden bağlıydı.Duyguluydu.Hoşgörülü idi.Dürüst ve güvenilir bir kızdı.Yaşam karşısında daima yapıcı,sabırlı ve hoşgörülü ve hayata ne olursa olsun güler yüzle ve pozitif bakan bir kızımızdı. Usta şair Cemal Süreya’nın ‘’Üstü kalsın’’ adlı şiirinde öyle diyordu ama ben bilemiyorum,hakikaten her ölüm erkenmidir?Fakat bu konuda iyi bildiğim bir şey var;Üstü kalan hayatlar için ölüm hep Derya’nınki gibi erken olmuştur. Üniversite yeni bitirmişti.Yine’de okumaya doyamamış,bu kez Giresun üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde okumaya başlamıştı.Cenaze merasiminde evi arkadaşları tarafından dolup,dolup taştı.Hayatı dolu dolu yaşadı.Kısa yaşamında gönüller kazandı. Ölümü çok ani oldu.ve beklenmedik bir şekilde oldu.Coşkusu, sevinci, üzüntüleri, heyecanı, iyiliği, şefkati. Başka bir şeydi benim öğrencim. Bu arada,bu beyin felci sinsi,sinci geliyordu ama fark edememişti.Samsun 19 Mayıs Tıp Fakültesi’nde  beynine pıhtı atmıştı, kısmi felç oldu,kısa bir süre  hastanede kaldı. Ama kurtaramadık. Derya  hem heyecanlı hem duygusaldı. Ama o hep öyle biriydi.Derya çok şakacı bir kızdı.Arkadaşları tarafından çok sevilen bir insandı. Ama kalbi, çok temiz ve sevgi doluydu. Evet, hepimiz babamızı, sevdiklerimizi kaybediyoruz ama onun ölümünü  sevenleri  hazmedemedi. Çünkü o, Derya dünya tatlısı idi. Hayata ve herkese olumlu bakar,olumlu düşünürdü.Çokta cömertti.Depremzedelere yardım için elinden geleni yapmıştı.Çok da cesurdu. Belki ölmek için de cesur davrandı bilmiyorum. Dediğim gibi, Derya başka bir insandı. Çevresinden çok daha  iyi kalpliydi.  Pespembe, musmutlu, delidolu, herkesin iyiliğiyle örnek alacağı biri idi. Derya kızımızı Allah nur içinde yatırsın.Hepimizin başı sağolsun…  
Ekleme Tarihi: 21 Mart 2023 - Salı
Erol KÜÇÜK

DERYA HENDEN NEŞE DOLU BİR KIZDI

Geçtiğimiz hafta kaybettiğimiz Derya Henden neşe dolu,cıvıl cıvıl bir kızdı.Benim Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde okuttuğum öğrencilerimden biriydi. Ben aniden ölümünü  duyar duymaz perişan oldum.İnanamadım. 22 yaşında aramızdan ayrıldı Derya Henden.

Bir öğretmeni olarak Derya’yı anlatmak zor.Çünkü sayfalar almaz.Etrafına ışık saçan bir kızdı.Nazikti,kimseyi incitmek istemezdi.İçtenlikli idi.Sevdiklerine gönülden bağlıydı.Duyguluydu.Hoşgörülü idi.Dürüst ve güvenilir bir kızdı.Yaşam karşısında daima yapıcı,sabırlı ve hoşgörülü ve hayata ne olursa olsun güler yüzle ve pozitif bakan bir kızımızdı.

Usta şair Cemal Süreya’nın ‘’Üstü kalsın’’ adlı şiirinde öyle diyordu ama ben bilemiyorum,hakikaten her ölüm erkenmidir?Fakat bu konuda iyi bildiğim bir şey var;Üstü kalan hayatlar için ölüm hep Derya’nınki gibi erken olmuştur.

Üniversite yeni bitirmişti.Yine’de okumaya doyamamış,bu kez Giresun üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde okumaya başlamıştı.Cenaze merasiminde evi arkadaşları tarafından dolup,dolup taştı.Hayatı dolu dolu yaşadı.Kısa yaşamında gönüller kazandı.

Ölümü çok ani oldu.ve beklenmedik bir şekilde oldu.Coşkusu, sevinci, üzüntüleri, heyecanı, iyiliği, şefkati. Başka bir şeydi benim öğrencim. Bu arada,bu beyin felci sinsi,sinci geliyordu ama fark edememişti.Samsun 19 Mayıs Tıp Fakültesi’nde  beynine pıhtı atmıştı, kısmi felç oldu,kısa bir süre  hastanede kaldı. Ama kurtaramadık.

Derya  hem heyecanlı hem duygusaldı. Ama o hep öyle biriydi.Derya çok şakacı bir kızdı.Arkadaşları tarafından çok sevilen bir insandı. Ama kalbi, çok temiz ve sevgi doluydu. Evet, hepimiz babamızı, sevdiklerimizi kaybediyoruz ama onun ölümünü  sevenleri  hazmedemedi. Çünkü o, Derya dünya tatlısı idi. Hayata ve herkese olumlu bakar,olumlu düşünürdü.Çokta cömertti.Depremzedelere yardım için elinden geleni yapmıştı.Çok da cesurdu. Belki ölmek için de cesur davrandı bilmiyorum. Dediğim gibi, Derya başka bir insandı.

Çevresinden çok daha  iyi kalpliydi.  Pespembe, musmutlu, delidolu, herkesin iyiliğiyle örnek alacağı biri idi. Derya kızımızı Allah nur içinde yatırsın.Hepimizin başı sağolsun…

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.