Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

DEPREM GERÇEĞİNİ UNUTTUK MU?

Bundan bir yıl önce bugün (6 Şubat 2023)asrın felaketi olarak nitelendirilen K.Maraş merkezli 10 ilimizde meydana gelen deprem.Binlerce insanımız vefat etti.Binlercesi ise sakat ve yetim kaldı. Aradan henüz bir yıl geçmesine rağmen ülkenin büyük bir kısmı depremde vefat edenleri ve depremden olumsuz etkilenerek yurdun dört bir yanına dağılanları unuttu. Örnek mi istiyorsunuz? Seyir Evleri sitemizde kalan depremzede ailenin unutulduğu gibi.Bir kaç komşularından başka hal ve hatırını soran yok. Ne gelen soruyor ne giden.Ne yetkili soruyor ne yetkisiz.Kaderlerine terk edilmişler gibi. Depremi ne kadar kolay unuttuk herşeyi unuttuğumuz gibi. Ülkemiz zaten üç taraftan sarılmış deprem kuşağı içinde yer alıyor.  Kimse bu felaket başımıza gelmez diye düşünmesin. Kimse doğduğu yeri bırakıp uzak diyarlara gitmez.Kuşu altın kafese koymuşlar yine de vatanım demiş misali. Deprem zamanında 7'den 70'e depremzedelere yardım için yarışıyorduk.Şimdi ne oldu bize?Oralı bile olmuyoruz. Bugün felaketin üzerinden tam bir yıl geçti.İlk aylardaki  hayata tutunma telaşından ve mutlaka döneceğiz umudundan gelinen nokta;Toz içinde bir şehir,su kuyrukları,çatır ve konteynerlerde yaşam mücadelesi veren insanlar ve unutulmuşluklar. Depremzedeler özellikle seçimden sonra neredeyse tamamen unutulduklarını düşünüyorlar. İlk günlerdeki ilgi ve endişe aylar içinde azalırken deprem gerçeğinin de toplumda unutulmaya yüz tuttuğu gözleniyor. Çabuk mu unutuyoruz? Türkiye 6 Şubat 2023 sabahı  büyük bir korkuyla uyandı.K.Maraş merkezli sabah 04.17'de meydana gelen depremin yarattığı yıkımın boyutları henüz tam olarak anlaşılmamışken aynı gün öğle saatlerinde,büyüklüğü 7.4 olan ikinci ve yıkıcı bir deprem daha yaşandı. Depremin yol açtığı yıkım günler,haftalar geçtikçe,deprem bölgelerine ulaşıldıkça ortaya çıktı. Türkiye'yi derinden sarsan  depremin üzerinden bugün bir yıl geçti.Resmi verilere göre 50 binin üzerinde kaybın olduğu deprem,Ülkemizin yaşadığı en büyük afetlerden biri olarak tarihe geçti. Yakınlarını, sevdikle rini,evlerini,işyerlerini,işlerini,okullarını kaybedenlerin acısı hale taze ama depremin toplumsal etkisi ilk aylardaki gibi hissedilmiyor. Depremin birinci yıl dönümünde farklı nedenlerinde etkisiyle deprem gerçeğinin toplumda unutulmaya yüz tuttuğu gözleniyor. Toplumun deprem gerçeğine ilk dönemdeki kadar ilgi göstermemesinin bir örneği İstanbul bazında yaşanıyor. Uzmanların büyük bir deprem beklediği İstanbul da 6 Şubat 2023'ün hemen ardından binalarının denetimi için birbiriyle yarışanların sayısı şu anda hiç yok gibi.
Ekleme Tarihi: 06 Şubat 2024 - Salı
Erol KÜÇÜK

DEPREM GERÇEĞİNİ UNUTTUK MU?

Bundan bir yıl önce bugün (6 Şubat 2023)asrın felaketi olarak nitelendirilen K.Maraş merkezli 10 ilimizde meydana gelen deprem.Binlerce insanımız vefat etti.Binlercesi ise sakat ve yetim kaldı.

Aradan henüz bir yıl geçmesine rağmen ülkenin büyük bir kısmı depremde vefat edenleri ve depremden olumsuz etkilenerek yurdun dört bir yanına dağılanları unuttu.

Örnek mi istiyorsunuz?

Seyir Evleri sitemizde kalan depremzede ailenin unutulduğu gibi.Bir kaç komşularından başka hal ve hatırını soran yok. Ne gelen soruyor ne giden.Ne yetkili soruyor ne yetkisiz.Kaderlerine terk edilmişler gibi.

Depremi ne kadar kolay unuttuk herşeyi unuttuğumuz gibi.

Ülkemiz zaten üç taraftan sarılmış deprem kuşağı içinde yer alıyor.  Kimse bu felaket başımıza gelmez diye düşünmesin. Kimse doğduğu yeri bırakıp uzak diyarlara gitmez.Kuşu altın kafese koymuşlar yine de vatanım demiş misali.

Deprem zamanında 7'den 70'e depremzedelere yardım için yarışıyorduk.Şimdi ne oldu bize?Oralı bile olmuyoruz.

Bugün felaketin üzerinden tam bir yıl geçti.İlk aylardaki  hayata tutunma telaşından ve mutlaka döneceğiz umudundan gelinen nokta;Toz içinde bir şehir,su kuyrukları,çatır ve konteynerlerde yaşam mücadelesi veren insanlar ve unutulmuşluklar.

Depremzedeler özellikle seçimden sonra neredeyse tamamen unutulduklarını düşünüyorlar.

İlk günlerdeki ilgi ve endişe aylar içinde azalırken deprem gerçeğinin de toplumda unutulmaya yüz tuttuğu gözleniyor.

Çabuk mu unutuyoruz?

Türkiye 6 Şubat 2023 sabahı  büyük bir korkuyla uyandı.K.Maraş merkezli sabah 04.17'de meydana gelen depremin yarattığı yıkımın boyutları henüz tam olarak anlaşılmamışken aynı gün öğle saatlerinde,büyüklüğü 7.4 olan ikinci ve yıkıcı bir deprem daha yaşandı.

Depremin yol açtığı yıkım günler,haftalar geçtikçe,deprem bölgelerine ulaşıldıkça ortaya çıktı.

Türkiye'yi derinden sarsan  depremin üzerinden bugün bir yıl geçti.Resmi verilere göre 50 binin üzerinde kaybın olduğu deprem,Ülkemizin yaşadığı en büyük afetlerden biri olarak tarihe geçti.

Yakınlarını, sevdikle rini,evlerini,işyerlerini,işlerini,okullarını kaybedenlerin acısı hale taze ama depremin toplumsal etkisi ilk aylardaki gibi hissedilmiyor.

Depremin birinci yıl dönümünde farklı nedenlerinde etkisiyle deprem gerçeğinin toplumda unutulmaya yüz tuttuğu gözleniyor.

Toplumun deprem gerçeğine ilk dönemdeki kadar ilgi göstermemesinin bir örneği İstanbul bazında yaşanıyor.

Uzmanların büyük bir deprem beklediği İstanbul da 6 Şubat 2023'ün hemen ardından binalarının denetimi için birbiriyle yarışanların sayısı şu anda hiç yok gibi.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.