Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

ÇOCUKLAR ÖLMESİN ARTIK

Kaç.Çocuk daha ölecek Gazze'de. Savaşlar ve çocuklar... Bu iki kelimenin yanyana gelmesi bile içimi ürpertmeye yeterken ne acıdır ki dünyada savaşlardan en çok çocuklar etkileniyor. Bu iki kelime; 'Ölüm ve çocuk' tam da savaşın ortasında duruyor. Dünya'da yaşanan vicdan  tutulması'na,binlerce çocuğun yaşamını yitirdiği Filistin'e dünyanın gözü kapalı. İsrail'in bombaladığı Filistin  kenti Gazze'de yaşamını yitiren  ve yitirmekte olan binlerce çocuğa karşı Birleşmiş Milletler halen sessizliğini koruyor. Nereye kadar? Enkazın altından uzanan bir çocuk eli,moloz yığınları arasındaki çocuk ayakkabıları hiç mi izleyenleri ürpertmiyor? "Haydutlar geldi uçaklarıyla; yüzükleriyle,  düşesleriyle haydutlar geldi gökyüzünden çocukları öldürmek için;çocuk kanı aktı sokaklarda düpedüz öocukların kanı aktı." Gazze'de yaşananlar bir soykırım aslında,20 bini aşkın insan hayatını kaybetti.Ve bunların yarısı çocuk. İnsanlar televizyonda izliyorlar, 'Gaznede şu kadar çocuk yaşamını yitirdi' diyen haberleri görüyorlar.Fakat televizyon karşısında izlemek ayrı,o acıyı hissetmek ayrı.İnsanların empati kurmaları önemli. Yaşadığımız dünyada acılara kayıtsız kalınmamalı.Dünyada insanlar acı çekiyor.Bu dünyanın her hangi bir yerinde olabilir.Bence dili,dini,ırkı önemli değil.Bu acıları herkes hissetmeli. Ne de olsa Adnan Yücel'in dizelerinde söylediği gibi; "Biz  başlatmamışız hiç bir savaşı"fakat yine dizelerin devamında  yazdığı gibi "Bizimle başlatılmış bütün savaşlar bizimle bitirilmiş yine."  
Ekleme Tarihi: 09 Ocak 2024 - Salı
Erol KÜÇÜK

ÇOCUKLAR ÖLMESİN ARTIK

Kaç.Çocuk daha ölecek Gazze'de.

Savaşlar ve çocuklar...

Bu iki kelimenin yanyana gelmesi bile içimi ürpertmeye yeterken ne acıdır ki dünyada savaşlardan en çok çocuklar etkileniyor.

Bu iki kelime;

'Ölüm ve çocuk' tam da savaşın ortasında duruyor.

Dünya'da yaşanan vicdan  tutulması'na,binlerce çocuğun yaşamını yitirdiği Filistin'e dünyanın gözü kapalı.

İsrail'in bombaladığı Filistin  kenti Gazze'de yaşamını yitiren  ve yitirmekte olan binlerce çocuğa karşı Birleşmiş Milletler halen sessizliğini koruyor.

Nereye kadar?

Enkazın altından uzanan bir çocuk eli,moloz yığınları arasındaki çocuk ayakkabıları hiç mi izleyenleri ürpertmiyor?

"Haydutlar geldi uçaklarıyla; yüzükleriyle,  düşesleriyle haydutlar geldi gökyüzünden çocukları öldürmek için;çocuk kanı aktı sokaklarda düpedüz öocukların kanı aktı."

Gazze'de yaşananlar bir soykırım aslında,20 bini aşkın insan hayatını kaybetti.Ve bunların yarısı çocuk.

İnsanlar televizyonda izliyorlar, 'Gaznede şu kadar çocuk yaşamını yitirdi' diyen haberleri görüyorlar.Fakat televizyon karşısında izlemek ayrı,o acıyı hissetmek ayrı.İnsanların empati kurmaları önemli.

Yaşadığımız dünyada acılara kayıtsız kalınmamalı.Dünyada insanlar acı çekiyor.Bu dünyanın her hangi bir yerinde olabilir.Bence dili,dini,ırkı önemli değil.Bu acıları herkes hissetmeli.

Ne de olsa Adnan Yücel'in dizelerinde söylediği gibi;

"Biz  başlatmamışız hiç bir savaşı"fakat yine dizelerin devamında  yazdığı gibi "Bizimle başlatılmış bütün savaşlar bizimle bitirilmiş yine."

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.