Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

BÜLENT BİNGÖL’ÜN ADINI YAŞATALIM

Yazıma Ümit Yaşar’ın ölüm gazeli ile başlamak istedim: ‘’Ne kötü bir duygu bu; sevgisiz acımasız/Yaşarken dolu dizgin, ölüvermek apansız/Sen en güzel yerinde olsan bile yaşamın/Alırlar, götürürler bir yerlere zamansız/ Bütün o sevdiklerin dostların, yakınların/Koyup giderler seni oraya yapayalnız/Çalkalanır gidersin kapkara bir boşlukta/Ne sevinç, ne keder: Artık her şey anlamsız./ Piraziz çok ama çok değerli bir insanını aniden kaybetti. Allah rahmet eylesin. Bülent Bingöl, Piraziz Yeni mahallede ayakkabıcı. Babasının mesleğini sürdürüyordu. Bulancak Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi müdüresi Güler Hekim Bingöl’ün eşi. Ayakkabıcı Bahtiyar Bingöl-Emine Bingöl’ün oğlu, Piraziz kaymakamlığında çalışan Fatih Bingöl’ün sevgili abisi. Emekli Ormancı Hüseyin Hekim’in damadı Bülent Bingöl, geçtiğimiz Çarşamba sabahı her zaman olduğu gibi iş yerini açıyor. İşyerinde birden kalp vuruyor ve hayatı orda noktalanıyor.  Onu tanımaktan büyük onur ve ani kaybından da tarif edilemez büyük üzüntü duydum. Sakin ve zarif kişiliği, güler yüzlülüğü ve daha birçok güzelliklerle dolu özelliğini sıralayabileceğimiz güzel bir insandı. Bunun en güzel kanıtı ona son görevini yerine getirmek için camiye dolan insan selini gördükçe bir kez daha şahit oldum. Camii ve avlusu doldu taştı. Kalabalık sanki mahşer gününü anımsatıyordu. Onunla birlikte yaşanmış yoğun duygular var. Her Perşembe günü Piraziz pazarına geldiğimde mutlak ama mutlak işyerine uğrar bir çayını içerdim. Her geldiğimde bana “Erol Abi” deyişi halen kulaklarımda çınlıyor. Neşeli, içten, samimi, karşısındaki insanlara her zaman saygı duyan, hiç kalp kırmayan, insanları olduğu gibi kabul eden, dostlarla üzülüp dostlarla sevinen karıncayı bile incitmekten çekinen bir kişiliğe sahipti. Kendisi iyi bir insan olmasının ötesinde gerçek bir nezaket abidesiydi. Piraziz onun gibi iyi insan     güvenilir içi dışı bir dostlara sahip olmak bakımından şanslı idi. Bülentciğimi unutmak mümkün değil. Güler yüzlülüğü hep aklımda kalacak. Onun erken kaybından çok etkilendim. Onun kaybı sadece beni değil ilçeyi yasa boğdu. Ben buradan Piraziz belediye başkanımızdan bir önerim olacak. Belki de belediye tarafından düşünüldü bile. İsminin yaşatılması için bir caddeye, ya da bir sokak’a verilerek adını yaşatalım. Allah nur içinde yatırsın. Eşinin, annesinin-babasının, sevenlerinin ve bizlerin başı sağolsun…
Ekleme Tarihi: 28 Şubat 2023 - Salı
Erol KÜÇÜK

BÜLENT BİNGÖL’ÜN ADINI YAŞATALIM

Yazıma Ümit Yaşar’ın ölüm gazeli ile başlamak istedim: ‘’Ne kötü bir duygu bu; sevgisiz acımasız/Yaşarken dolu dizgin, ölüvermek apansız/Sen en güzel yerinde olsan bile yaşamın/Alırlar, götürürler bir yerlere zamansız/ Bütün o sevdiklerin dostların, yakınların/Koyup giderler seni oraya yapayalnız/Çalkalanır gidersin kapkara bir boşlukta/Ne sevinç, ne keder: Artık her şey anlamsız./

Piraziz çok ama çok değerli bir insanını aniden kaybetti. Allah rahmet eylesin. Bülent Bingöl, Piraziz Yeni mahallede ayakkabıcı. Babasının mesleğini sürdürüyordu. Bulancak Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi müdüresi Güler Hekim Bingöl’ün eşi. Ayakkabıcı Bahtiyar Bingöl-Emine Bingöl’ün oğlu, Piraziz kaymakamlığında çalışan Fatih Bingöl’ün sevgili abisi. Emekli Ormancı Hüseyin Hekim’in damadı Bülent Bingöl, geçtiğimiz Çarşamba sabahı her zaman olduğu gibi iş yerini açıyor. İşyerinde birden kalp vuruyor ve hayatı orda noktalanıyor.

 Onu tanımaktan büyük onur ve ani kaybından da tarif edilemez büyük üzüntü duydum. Sakin ve zarif kişiliği, güler yüzlülüğü ve daha birçok güzelliklerle dolu özelliğini sıralayabileceğimiz güzel bir insandı. Bunun en güzel kanıtı ona son görevini yerine getirmek için camiye dolan insan selini gördükçe bir kez daha şahit oldum. Camii ve avlusu doldu taştı. Kalabalık sanki mahşer gününü anımsatıyordu.

Onunla birlikte yaşanmış yoğun duygular var. Her Perşembe günü Piraziz pazarına geldiğimde mutlak ama mutlak işyerine uğrar bir çayını içerdim. Her geldiğimde bana “Erol Abi” deyişi halen kulaklarımda çınlıyor. Neşeli, içten, samimi, karşısındaki insanlara her zaman saygı duyan, hiç kalp kırmayan, insanları olduğu gibi kabul eden, dostlarla üzülüp dostlarla sevinen karıncayı bile incitmekten çekinen bir kişiliğe sahipti.

Kendisi iyi bir insan olmasının ötesinde gerçek bir nezaket abidesiydi. Piraziz onun gibi iyi insan     güvenilir içi dışı bir dostlara sahip olmak bakımından şanslı idi.

Bülentciğimi unutmak mümkün değil. Güler yüzlülüğü hep aklımda kalacak. Onun erken kaybından çok etkilendim. Onun kaybı sadece beni değil ilçeyi yasa boğdu.

Ben buradan Piraziz belediye başkanımızdan bir önerim olacak. Belki de belediye tarafından düşünüldü bile. İsminin yaşatılması için bir caddeye, ya da bir sokak’a verilerek adını yaşatalım.

Allah nur içinde yatırsın. Eşinin, annesinin-babasının, sevenlerinin ve bizlerin başı sağolsun…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.