Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

BULANCAK OKUYOR

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başlattığı 'Türkiye Okuyor' projesini duymuş muydunuz? Kitap okumayı teşvik etmek amaçlı,Türkiye çapında 2008 yılından bu yana yürütülen bir kampanya.İşte bugün sizlerle bu çalışmada yer alan Bulancak ilçemizdeki çok farklı uygulamaları aktarmak istiyorum,belki başka şehirlere ilham kaynağı olur diye düşünerek… Bulancak İlçe Milli eğitim müdürlüğü  öncülüğünde ve İlçe kaymakamımız sayın Niyazi Ulugölge’nin destekleriyle  Bulancak Kaptan  Ahmet Fatoğlu Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Turgut Hacınoğmanoğlu'nun  ve öğrenci-öğretmenlerinin katkılarıyla oluştu. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Toplumda okuma bilinci oluşturarak,kitap okuma alışkanlığını geliştirmek,’’TürkiyeOkuyor’’kampanyası ile bağlantılı olarak okumayı teşvik etmek.Bulancak’ta okuma oranını artırmak,kültür seviyesini yükseltmek.Kitap okuyanları ödüllendirerek halkı kitap okumaya özendirmek amacıyla ‘’Bulancak Okuyor projesi’’hayata geçti. Bu vesile ile  Bulancak’ta okuma kültüründe farkındalık oluşturulacak.Öğrencilerimizin  okuma ve yazma alışkanlıklarının geliştirilmesi amacıyla  başlatılan  bu kampanya yüzlerce kişiye ulaşacak.Böylece Bulancak’ta eğitimin kalitesi artacak.Kimlik ve kişilik sahibi nesiller yetişecek.  İnsanı insan yapan özellik dildir.O dili iyi okuyup,iyianlayıp,iyi yazabilmek çok önemli.Bu zaten ülkelerin gelişmişlik seviyesini belirleyen bir husus.Eğer biz dilimizi iyi okuyup,iyianlayıp,iyi yazabilecek  duruma ne kadar iyi gelebilirsek o kadar da gelişeceğiz.Çünkü bazen ayrıntılar önemsiz gibi görünür ama aslında mükemmelliğe yaklaşmanın,gelişmişliği artırmanın yolu dildeki anlam ifadelerinin  kaçırılmaması,onun  iyi anlaşılmasıyla doğru orantılıdır.Bu özelliklerimizi çocuklarımıza kazandırabilecek en önemli faaliyet  kitap okumaktır.Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin teknolojik ürünlerin hiç birisi kitabın yerini alma şansı yok.Biz kitaptan hiçbir şekilde vazgeçmemek,çocuklarımızı   büyüklerimizi de okuma alışkanlığına kazandırmak zorundayız.Hayattaki gelişmeleri takip etmenin  yolu hep okumaktan geçer.Çünkü zaman içerisinde bilgiler yenilendikçe  siz eğer kendi bilgilerinizi yenilemezseniz ister istemez kendiniz eskimeye başlıyorsunuz.Belki yaşlılık denen şey de o sanırım.   Bu nedenle ‘’Bulancak Okuyor’’ projesinin başlatılmasında katkıları olan Sayın kaymakamımız Niyazi Ulugölge’ye,İlçe Milli eğitim Müdürümüz Sayın Şenel Bulut’a ve bunun oluşmasında büyük katkıları olan Kaptan Ahmet Fatoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi genç ve idealist müdürümüz  Sayın Turgut  Hacınoğmanoğlu’na birkez daha teşekkür etmek istiyorum…
Ekleme Tarihi: 03 Kasım 2017 - Cuma
Erol KÜÇÜK

BULANCAK OKUYOR

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başlattığı 'Türkiye Okuyor' projesini duymuş muydunuz? Kitap okumayı teşvik etmek amaçlı,Türkiye çapında 2008 yılından bu yana yürütülen bir kampanya.İşte bugün sizlerle bu çalışmada yer alan Bulancak ilçemizdeki çok farklı uygulamaları aktarmak istiyorum,belki başka şehirlere ilham kaynağı olur diye düşünerek…

Bulancak İlçe Milli eğitim müdürlüğü  öncülüğünde ve İlçe kaymakamımız sayın Niyazi Ulugölge’nin destekleriyle  Bulancak Kaptan  Ahmet Fatoğlu Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Turgut Hacınoğmanoğlu'nun  ve öğrenci-öğretmenlerinin katkılarıyla oluştu. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır.

Toplumda okuma bilinci oluşturarak,kitap okuma alışkanlığını geliştirmek,’’TürkiyeOkuyor’’kampanyası ile bağlantılı olarak okumayı teşvik etmek.Bulancak’ta okuma oranını artırmak,kültür seviyesini yükseltmek.Kitap okuyanları ödüllendirerek halkı kitap okumaya özendirmek amacıyla ‘’Bulancak Okuyor projesi’’hayata geçti.

Bu vesile ile  Bulancak’ta okuma kültüründe farkındalık oluşturulacak.Öğrencilerimizin  okuma ve yazma alışkanlıklarının geliştirilmesi amacıyla  başlatılan  bu kampanya yüzlerce kişiye ulaşacak.Böylece Bulancak’ta eğitimin kalitesi artacak.Kimlik ve kişilik sahibi nesiller yetişecek.

 İnsanı insan yapan özellik dildir.O dili iyi okuyup,iyianlayıp,iyi yazabilmek çok önemli.Bu zaten ülkelerin gelişmişlik seviyesini belirleyen bir husus.Eğer biz dilimizi iyi okuyup,iyianlayıp,iyi yazabilecek  duruma ne kadar iyi gelebilirsek o kadar da gelişeceğiz.Çünkü bazen ayrıntılar önemsiz gibi görünür ama aslında mükemmelliğe yaklaşmanın,gelişmişliği artırmanın yolu dildeki anlam ifadelerinin  kaçırılmaması,onun  iyi anlaşılmasıyla doğru orantılıdır.Bu özelliklerimizi çocuklarımıza kazandırabilecek en önemli faaliyet  kitap okumaktır.Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin teknolojik ürünlerin hiç birisi kitabın yerini alma şansı yok.Biz kitaptan hiçbir şekilde vazgeçmemek,çocuklarımızı   büyüklerimizi de okuma alışkanlığına kazandırmak zorundayız.Hayattaki gelişmeleri takip etmenin  yolu hep okumaktan geçer.Çünkü zaman içerisinde bilgiler yenilendikçe  siz eğer kendi bilgilerinizi yenilemezseniz ister istemez kendiniz eskimeye başlıyorsunuz.Belki yaşlılık denen şey de o sanırım.   Bu nedenle ‘’Bulancak Okuyor’’ projesinin başlatılmasında katkıları olan Sayın kaymakamımız Niyazi Ulugölge’ye,İlçe Milli eğitim Müdürümüz Sayın Şenel Bulut’a ve bunun oluşmasında büyük katkıları olan Kaptan Ahmet Fatoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi genç ve idealist müdürümüz  Sayın Turgut  Hacınoğmanoğlu’na birkez daha teşekkür etmek istiyorum…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.