Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

BUGÜN BAYRAM ÇOCUKLAR

Bayram denince aklıma iki şarkı gelir; Biri hepimizin bildiği rahmetlik Barış Manço’nun şarkısı ‘Bugün Bayram Çocuklar’. Bu şarkıyı ilk duyduğumda çocuktum. Birde askılı pantolonla şarkı söyleyen rahmetlik İbo vardı; ‘Balonlarım vardı/Onları kim aldı/Mutlu bayramlar vardı/Kim bilir nerde kaldı/Bayramları bekler/Bayramları yaşardık/Yoksa bizler mi yaşlandık.’ Geçmiş bayramlara duyulan hasret ve özlemin aslı, aslında bugün aramızda olmayan babamıza, annemize, abilerimize, dostlarımıza duyulan özlemin ta kendisidir. Sadece bir gün kaldı mutluluğun kapısını aralamaya akrabalarla, eşle dostla! Küçüktüm. Evden eve taşınan misafirlerimiz rızkımızın tezahürüydü sanki. Sofradaki yemekler aynı yemekler değil, başka bir maya karışmıştı. Bir tabak niyetiyle yapılan çorba bin olmuştu, pirinçler kapta kendiliğinden üremişlerdi. Bu var olanın yok olanla buluşması için davetiyeydi adeta. Geliyor geliyor! Bayram geliyor diye sokaklar haykırıyordu. Ama bugün bayram tatil niyetine kutlanmaya başlandı. Çocukluğumuzun bayramlarında, uykularım kaçıyor; heyecanlanıyordum. Koşuyorum beni bekleyen o güzel günlere; dün de koşuyordum bugün de. Geride bıraktıklarım kimine göre masumiyet, kimine göre çocukluk yılları. Oysa çocuklar kadar şen olabiliyor insan bazı günlerde. Tonton dedenin torunlarıyla uçurtma uçurma anları veya bir babanın çocuğuna özel günlerde aldığı cici kıyafetler bize hep farklı bayram havaları yaşatmıştı. İşte içinde bulunduğumuz ve bizi bayramımıza, akrabalarımıza kavuşturacak bu kutsal Kurban Bayramını idrak edeceğiz Pazar günü. Tüm İslam aleminin Mübarek Kurban Bayramı şimdiden hayırlara vesile olsun; bayramımız güzel olsun.  
Ekleme Tarihi: 08 Ağustos 2019 - Perşembe
Erol KÜÇÜK

BUGÜN BAYRAM ÇOCUKLAR

Bayram denince aklıma iki şarkı gelir;

Biri hepimizin bildiği rahmetlik Barış Manço’nun şarkısı ‘Bugün Bayram Çocuklar’. Bu şarkıyı ilk duyduğumda çocuktum. Birde askılı pantolonla şarkı söyleyen rahmetlik İbo vardı; ‘Balonlarım vardı/Onları kim aldı/Mutlu bayramlar vardı/Kim bilir nerde kaldı/Bayramları bekler/Bayramları yaşardık/Yoksa bizler mi yaşlandık.’

Geçmiş bayramlara duyulan hasret ve özlemin aslı, aslında bugün aramızda olmayan babamıza, annemize, abilerimize, dostlarımıza duyulan özlemin ta kendisidir.

Sadece bir gün kaldı mutluluğun kapısını aralamaya akrabalarla, eşle dostla! Küçüktüm. Evden eve taşınan misafirlerimiz rızkımızın tezahürüydü sanki. Sofradaki yemekler aynı yemekler değil, başka bir maya karışmıştı. Bir tabak niyetiyle yapılan çorba bin olmuştu, pirinçler kapta kendiliğinden üremişlerdi. Bu var olanın yok olanla buluşması için davetiyeydi adeta. Geliyor geliyor! Bayram geliyor diye sokaklar haykırıyordu. Ama bugün bayram tatil niyetine kutlanmaya başlandı.

Çocukluğumuzun bayramlarında, uykularım kaçıyor; heyecanlanıyordum. Koşuyorum beni bekleyen o güzel günlere; dün de koşuyordum bugün de. Geride bıraktıklarım kimine göre masumiyet, kimine göre çocukluk yılları. Oysa çocuklar kadar şen olabiliyor insan bazı günlerde. Tonton dedenin torunlarıyla uçurtma uçurma anları veya bir babanın çocuğuna özel günlerde aldığı cici kıyafetler bize hep farklı bayram havaları yaşatmıştı. İşte içinde bulunduğumuz ve bizi bayramımıza, akrabalarımıza kavuşturacak bu kutsal Kurban Bayramını idrak edeceğiz Pazar günü. Tüm İslam aleminin Mübarek Kurban Bayramı şimdiden hayırlara vesile olsun; bayramımız güzel olsun.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.