Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

BUGÜN 5 EKİM DÜNYA ÖĞRETMENLER GÜNÜ

Öncelikle tün öğretmen arkadaşların öğretmenler gününü kutluyorum. Bugünkü köşemde sizlerle bir anımı paylaşacağım. Erol öğretmen; ‘’Evet gençler bugünlük bu kadar yeter. Biraz sohbet etmek ister misiniz? Öğrenciler hep bir ağızdan:‘’Eveeet’’ diye onayladılar. Erol öğretmen gülümseyerek ‘’ Hangi mesleğe sahip olmak istiyorsunuz?’’ dedi. Öğrencisi Furkan ‘’Yazılım mühendisliği’’, Nilsu ‘’fizyoterapist’’.... Ayşen ise ‘’Öğretmen olmak istiyorum’’ dedi. Erol öğretmen duygulandı ve gözünün önüne çocukluğu geldi. En çok sevdiği öğretmen ‘’Söyle bakalım Erol, büyüyünce ne olmak istiyorsun? ‘’ Erol hiç düşünmeden ‘’ Öğretmenim bende sizin gibi öğretmen olmak istiyorum’’ dedi. Öğretmeni bunu duyunca gülümsedi ve ‘’Peki senin hayalindeki öğretmen nasıl olmalı?’’ diye sordu. Erol başladı anlatmaya ‘’ Öğretmen olmak için önce çocukları sevmen gerek. Onlar bir gül olmalı, öğretmen ise bahçıvan. Bahçıvan onları sevmeli, onlara iyi bakmalı. Onları kötü kötü böceklerden korumalı, onları budamalı. Her gülüne değer vermeli. Öğretmen sevecen olmalı. Bir öğrencinin dersi kötü diye onu sevmemezlik yapmamalı. Öğretmen bir kuyumcu olmalı. Altını çamura düştü diye onu değersiz bulmamalı. Onu yıkamalı, yeniden değerli hale getirmeli. Öğretmen bir anne baba olmalı, çocuklarını sevgiden yoksun bırakmamalı. İşte öğretmenim benim hayalimdeki öğretmen böyle İnşallah bende böyle bir öğretmen olurum.’’ Öğretmeni duygulanmıştı... ‘’Erol öğretmenim, öğretmenim iyi misiniz?’’ dedi Ayşen Erol öğretmene. Erol öğretmen kendine geldi. Gözleri dolmuştu. Ağlamaklı bir şekilde öğrencilerine biraz önce aklına gelen anısını anlattı. Erol öğretmen emekli olmuştu ve rahatsızlandı. Birkaç gün yatması gerekti. Öğrencileri Erol öğretmeni hastane de ziyarete gittiler. Öğrencilerin önünde elinde bir demet çiçekle Ayşen vardı, içeriye girdiler. Erol öğretmenin gözleri dolmuştu. Biraz sohbet ettikten sonra Erol öğretmen; öğrencilerine hangi meslek sahibi olduklarını sordu. Furkan ‘’Ben yazılım mühendisi oldum öğretmenim.’’, Nilsu’’ Ben Fizyoterapist oldum.’’ dedi. Herkes mesleğini söyledi geriye bir tek Ayşen kalmıştı. Erol öğretmen Ayşen’e  ‘’ Peki sen hangi mesleği seçtin Ayşen ?’’ dedi, Ayşen cevap verdi ‘’Ben sizin gibi bahçıvan, kuyumcu ve anne baba oldum öğretmenim’’
Ekleme Tarihi: 05 Ekim 2021 - Salı
Erol KÜÇÜK

BUGÜN 5 EKİM DÜNYA ÖĞRETMENLER GÜNÜ

Öncelikle tün öğretmen arkadaşların öğretmenler gününü kutluyorum. Bugünkü köşemde sizlerle bir anımı paylaşacağım.

Erol öğretmen; ‘’Evet gençler bugünlük bu kadar yeter. Biraz sohbet etmek ister misiniz? Öğrenciler hep bir ağızdan:‘’Eveeet’’ diye onayladılar.

Erol öğretmen gülümseyerek ‘’ Hangi mesleğe sahip olmak istiyorsunuz?’’ dedi. Öğrencisi Furkan ‘’Yazılım mühendisliği’’, Nilsu ‘’fizyoterapist’’.... Ayşen ise ‘’Öğretmen olmak istiyorum’’ dedi. Erol öğretmen duygulandı ve gözünün önüne çocukluğu geldi.

En çok sevdiği öğretmen ‘’Söyle bakalım Erol, büyüyünce ne olmak istiyorsun? ‘’ Erol hiç düşünmeden ‘’ Öğretmenim bende sizin gibi öğretmen olmak istiyorum’’ dedi. Öğretmeni bunu duyunca gülümsedi ve ‘’Peki senin hayalindeki öğretmen nasıl olmalı?’’ diye sordu. Erol başladı anlatmaya ‘’ Öğretmen olmak için önce çocukları sevmen gerek. Onlar bir gül olmalı, öğretmen ise bahçıvan. Bahçıvan onları sevmeli, onlara iyi bakmalı. Onları kötü kötü böceklerden korumalı, onları budamalı. Her gülüne değer vermeli. Öğretmen sevecen olmalı. Bir öğrencinin dersi kötü diye onu sevmemezlik yapmamalı. Öğretmen bir kuyumcu olmalı. Altını çamura düştü diye onu değersiz bulmamalı. Onu yıkamalı, yeniden değerli hale getirmeli. Öğretmen bir anne baba olmalı, çocuklarını sevgiden yoksun bırakmamalı. İşte öğretmenim benim hayalimdeki öğretmen böyle İnşallah bende böyle bir öğretmen olurum.’’ Öğretmeni duygulanmıştı...

‘’Erol öğretmenim, öğretmenim iyi misiniz?’’ dedi Ayşen Erol öğretmene. Erol öğretmen kendine geldi. Gözleri dolmuştu. Ağlamaklı bir şekilde öğrencilerine biraz önce aklına gelen anısını anlattı. Erol öğretmen emekli olmuştu ve rahatsızlandı. Birkaç gün yatması gerekti. Öğrencileri Erol öğretmeni hastane de ziyarete gittiler. Öğrencilerin önünde elinde bir demet çiçekle Ayşen vardı, içeriye girdiler. Erol öğretmenin gözleri dolmuştu. Biraz sohbet ettikten sonra Erol öğretmen; öğrencilerine hangi meslek sahibi olduklarını sordu.

Furkan ‘’Ben yazılım mühendisi oldum öğretmenim.’’, Nilsu’’ Ben Fizyoterapist oldum.’’ dedi. Herkes mesleğini söyledi geriye bir tek Ayşen kalmıştı. Erol öğretmen Ayşen’e  ‘’ Peki sen hangi mesleği seçtin Ayşen ?’’ dedi, Ayşen cevap verdi ‘’Ben sizin gibi bahçıvan, kuyumcu ve anne baba oldum öğretmenim’’

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.