Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

BU KATLİAMA KİM DUR DİYECEK…?

Sözün bittiği yerdeyiz. Kelimelerin kifayetsiz kaldığı bir durumla karşı karşıyayız. ABD başta olmak üzere batılı devletlerin desteğiyle katil İsrail Gazze’de büyük bir katliam yapıyor. Cami, okul ve en son hastane bombalayarak ekseriyetle çocuklardan oluşan binin üzerinde yakın insan katletti. Yine saldırılar sebebiyle evlerinden ayrılmak zorunda kalanların oluşturduğu konvoy İsrail savaş uçakları tarafından hedef alındı, iki yüze yakın insan katledildi. Öyle bir hal ki Gazze’de kalsalar da çıksalar da her halükârda öldürülecekler. İlk günden bu yana sosyal medyaya düşen bir kısım haberler: Terör devleti İsrail’in Gazze’deki katliamlardan yaralı olarak kurtarılan 101 numaralı bebek Gazze şifa Hastanesinde tedavi görüyor. 101 numaralı çünkü kendisinden önce ailesi şehit mi yoksa sağ mı bilinmeyen 100 bebek daha var. Gazze’de bir baba “bugün çok garip bir şey yaptım. Kendi çocuklarımı kardeşimin çocuklarıyla değiştirdim. Onun bir çocuğunu aldım ve ona kendi çocuğumu verdim. Eğer benim evim bombalanırsa, çocuklarımdan biri yaşayacak. Eğer onun evi bombalanırsa, onun çocuklarından biri yaşayacak. İsrail saldırılarında 50’den fazla aile nüfustan silindi. İsrail, günde 100 bin Filistinliye ekmek sağlayan bir fırını bombaladı. İsrail terör örgütünün yaptığı korkunç katliamda hastanedeki masum bebek, elinde bir parça ekmekle vefat etmiş. İsrail Gazze şeridinde yıkılan bir hastanenin enkazı altında kadın ve çocukları arayan kurtarma ekiplerine ikinci bir hava saldırısı düzenledi. İsrail’in hava saldırıları sonucu parçalanan çocuğun bedenini elindeki poşetlerde taşıyan babanın feryadı: çocuklarım öldü. İşgalci İsrail‘in işbirlikçisi ABD, BM Güvenlik Konseyinde Gazze’ye insani yardım sağlanması için çatışmalara ara verme çağrısında bulunan karar tasarısını veto etti. İşgalci İsrail, Gazze şeridinde son 24 saatte 678 Filistinliyi katletti. Bakıp izlemeye cesaret edemediğimiz görüntü ve videolar var. Evet soruyorum daha ne olmasını bekliyoruz. Niye bir çözüm bulunamıyor. Niye İslam ülkelerinin liderleri üç maymuna oynuyor. Daha ne zamana kadar bu zillet? Parçalanmış bebeklerin cesetleri, çocuklarının başında feryat eden annelerin çığlıkları vicdanınızı hiç mi sızlatmıyor? Kısaca herkes üzerine düşeni yapıp, somut adımlar atmalı. Müslüman bir birey olarak sorumluluklarımız: Samimi, bir şekilde dua etmek. Gücümüz nispetinde maddi destek sağlamak. Basın açıklamalarıyla, yürüyüşlerle, sosyal medya aracılığıyla gündem oluşturmak. İsrail ve ABD mallarını boykot etmek.
Ekleme Tarihi: 24 Ekim 2023 - Salı
Erol KÜÇÜK

BU KATLİAMA KİM DUR DİYECEK…?

Sözün bittiği yerdeyiz.

Kelimelerin kifayetsiz kaldığı bir durumla karşı karşıyayız.

ABD başta olmak üzere batılı devletlerin desteğiyle katil İsrail Gazze’de büyük bir katliam yapıyor.

Cami, okul ve en son hastane bombalayarak ekseriyetle çocuklardan oluşan binin üzerinde yakın insan katletti.

Yine saldırılar sebebiyle evlerinden ayrılmak zorunda kalanların oluşturduğu konvoy İsrail savaş uçakları tarafından hedef alındı, iki yüze yakın insan katledildi.

Öyle bir hal ki Gazze’de kalsalar da çıksalar da her halükârda öldürülecekler.

İlk günden bu yana sosyal medyaya düşen bir kısım haberler:

Terör devleti İsrail’in Gazze’deki katliamlardan yaralı olarak kurtarılan 101 numaralı bebek Gazze şifa

Hastanesinde tedavi görüyor.

101 numaralı çünkü kendisinden önce ailesi şehit mi yoksa sağ mı bilinmeyen 100 bebek daha var.

Gazze’de bir baba “bugün çok garip bir şey yaptım. Kendi çocuklarımı kardeşimin çocuklarıyla değiştirdim.

Onun bir çocuğunu aldım ve ona kendi çocuğumu verdim.

Eğer benim evim bombalanırsa, çocuklarımdan biri yaşayacak.

Eğer onun evi bombalanırsa, onun çocuklarından biri yaşayacak.

İsrail saldırılarında 50’den fazla aile nüfustan silindi.

İsrail, günde 100 bin Filistinliye ekmek sağlayan bir fırını bombaladı.

İsrail terör örgütünün yaptığı korkunç katliamda hastanedeki masum bebek, elinde bir parça ekmekle vefat etmiş.

İsrail Gazze şeridinde yıkılan bir hastanenin enkazı altında kadın ve çocukları arayan kurtarma ekiplerine ikinci bir hava saldırısı düzenledi.

İsrail’in hava saldırıları sonucu parçalanan çocuğun bedenini elindeki poşetlerde taşıyan babanın feryadı: çocuklarım öldü.

İşgalci İsrail‘in işbirlikçisi ABD, BM Güvenlik Konseyinde Gazze’ye insani yardım sağlanması için çatışmalara ara verme çağrısında bulunan karar tasarısını veto etti.

İşgalci İsrail, Gazze şeridinde son 24 saatte 678 Filistinliyi katletti.

Bakıp izlemeye cesaret edemediğimiz görüntü ve videolar var.

Evet soruyorum daha ne olmasını bekliyoruz.

Niye bir çözüm bulunamıyor.

Niye İslam ülkelerinin liderleri üç maymuna oynuyor.

Daha ne zamana kadar bu zillet? Parçalanmış bebeklerin cesetleri, çocuklarının başında feryat eden annelerin çığlıkları vicdanınızı hiç mi sızlatmıyor?

Kısaca herkes üzerine düşeni yapıp, somut adımlar atmalı.

Müslüman bir birey olarak sorumluluklarımız:

Samimi, bir şekilde dua etmek.

Gücümüz nispetinde maddi destek sağlamak.

Basın açıklamalarıyla, yürüyüşlerle, sosyal medya aracılığıyla gündem oluşturmak.

İsrail ve ABD mallarını boykot etmek.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.