Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

BU İNSANLARA KİM DUR DİYECEK?

İlçemizde  abartılı egzoz araçları ile ‘Caka satacağım’ diye trafikte magandalığa soyunanların sayısı son günlerde artış göstermeye başladı. Daha çok motosikletlerde abartı egzoz kendini gösteriyor. Vatandaşları çileden çıkaran bu magandalar, gündüz gece demeden egzoz patlatıyor.  Trafik ekiplerine seslenen vatandaşlar, bu magandaların trafiğe çıkmasına izin verilmemesini isterken, “Hastası var, yaşlısı var. Kulakları patlatırcasına araç kullanan bu magandalara dur desinler.”diyor.Bu arada araçlarda abartı egzoz, ışık donanımı, silip-cam, sıra dışı lastikler ve ses-kolon sistemi kullanılması Trafik Kanunu’na da aykırı. Ama dinleyen ve kontrol eden kim? Son yıllarda egzoz magandası türedi. Gerçi bu magandalar hemen her yerde mevcut. Ama bizimkiler bir başka...İlçemizde maalesef her gün yeni bir egzoz magandası göze çarpıyor.Magandaların altında eski model bir araç, camlar filmli direksiyon başında bir genç, gaza bastıkça mutlu oluyor.Yolda geçenler ve mahalle sakinleri aracın arkasından küfür savuruyor.Bu gençlere, bu tür sorunlu, çok ses çıkartan araçlara kim dur diyecek?  Bu yollarda genellikle akşam saatlerinde egzoz gürültüsünden ve hız yapan otomobillerden geçilmiyor.  Haydi, bir gün böyle desek, anlayacağım. Neredeyse artık alışkanlık yapmış, aynı saatlerde her gün aynı hareketlere devam ediyorlar. Son sürat araçlarını sürüyorlar ve egzozlarından çıkarttıkları korkunç seslerle trafik kurallarını ihlali yapıyorlar.  Tabi, trafik polisinin sakinleştiği ve halkın yattığı saatte yol magandaları çıkıyor sokaklara.  Eğer en kısa zamanda bunlara müdahale edilmez ise, çok kişinin canı yanacak gibi görülüyor.  Her gün televizyonlarda basında duyuyoruz. “Araçlı maganda, şu vatandaşı ezdi, çocuğu ve annesini öldürdü” haberlerini okuyup üzülüyoruz.Tekrar soruyorum. Çevreye zarar veren bu tür araçlara ve sürücülerine kim “dur” diyecek.  İlçenin sayın yetkilileri! Yaz mevsiminin gelmesi ile  birlikte, tatil günleri ve özellikle de geceleri bir araya gelerek trafik güvenliğini tehlikeye düşüren bu tür araçların kullanıldığı yol bölümlerinde gerekli önlemler alınarak denetimler yapılmalı caydırıcı cezalar uygulanmalı.Mahallenizden her gün geçerken arabasının egzozunu patlata patlata geçen insanlar. Ya arkadaş ben bıktım bunaldım, böyle sorumsuz ve vurdumduymaz insanları  görmekten. Hayır, ne zevk alıyorsunuz bunu yapmakta anlamış da değilim. Madem aracında bir sorun var, çöz o zaman onu.Haa diyorsan bu benim hoşuma gidiyor. İnsanların bu şekilde dikkatini çekiyorum. o zaman kusura bakma ama ben senin psikolojinden şüphe ediyorum... Gürültüsüz günler dileğiyle…
Ekleme Tarihi: 08 Ağustos 2017 - Salı
Erol KÜÇÜK

BU İNSANLARA KİM DUR DİYECEK?

İlçemizde  abartılı egzoz araçları ile ‘Caka satacağım’ diye trafikte magandalığa soyunanların sayısı son günlerde artış göstermeye başladı. Daha çok motosikletlerde abartı egzoz kendini gösteriyor. Vatandaşları çileden çıkaran bu magandalar, gündüz gece demeden egzoz patlatıyor.

 Trafik ekiplerine seslenen vatandaşlar, bu magandaların trafiğe çıkmasına izin verilmemesini isterken, “Hastası var, yaşlısı var. Kulakları patlatırcasına araç kullanan bu magandalara dur desinler.”diyor.Bu arada araçlarda abartı egzoz, ışık donanımı, silip-cam, sıra dışı lastikler ve ses-kolon sistemi kullanılması Trafik Kanunu’na da aykırı. Ama dinleyen ve kontrol eden kim? Son yıllarda egzoz magandası türedi. Gerçi bu magandalar hemen her yerde mevcut. Ama bizimkiler bir başka...İlçemizde maalesef her gün yeni bir egzoz magandası göze çarpıyor.Magandaların altında eski model bir araç, camlar filmli direksiyon başında bir genç, gaza bastıkça mutlu oluyor.Yolda geçenler ve mahalle sakinleri aracın arkasından küfür savuruyor.Bu gençlere, bu tür sorunlu, çok ses çıkartan araçlara kim dur diyecek?
 Bu yollarda genellikle akşam saatlerinde egzoz gürültüsünden ve hız yapan otomobillerden geçilmiyor.
 Haydi, bir gün böyle desek, anlayacağım. Neredeyse artık alışkanlık yapmış, aynı saatlerde her gün aynı hareketlere devam ediyorlar.
Son sürat araçlarını sürüyorlar ve egzozlarından çıkarttıkları korkunç seslerle trafik kurallarını ihlali yapıyorlar.
 Tabi, trafik polisinin sakinleştiği ve halkın yattığı saatte yol magandaları çıkıyor sokaklara. 
Eğer en kısa zamanda bunlara müdahale edilmez ise, çok kişinin canı yanacak gibi görülüyor. 
Her gün televizyonlarda basında duyuyoruz. “Araçlı maganda, şu vatandaşı ezdi, çocuğu ve annesini öldürdü” haberlerini okuyup üzülüyoruz.Tekrar soruyorum. Çevreye zarar veren bu tür araçlara ve sürücülerine kim “dur” diyecek.
 İlçenin sayın yetkilileri! Yaz mevsiminin gelmesi ile  birlikte, tatil günleri ve özellikle de geceleri bir araya gelerek trafik güvenliğini tehlikeye düşüren bu tür araçların kullanıldığı yol bölümlerinde gerekli önlemler alınarak denetimler yapılmalı caydırıcı cezalar uygulanmalı.Mahallenizden her gün geçerken arabasının egzozunu patlata patlata geçen insanlar. Ya arkadaş ben bıktım bunaldım, böyle sorumsuz ve vurdumduymaz insanları  görmekten. Hayır, ne zevk alıyorsunuz bunu yapmakta anlamış da değilim. Madem aracında bir sorun var, çöz o zaman onu.Haa diyorsan bu benim hoşuma gidiyor. İnsanların bu şekilde dikkatini çekiyorum. o zaman kusura bakma ama ben senin psikolojinden şüphe ediyorum...

Gürültüsüz günler dileğiyle…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.