Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

BU DÜNYADAN BİR ALİM BABA GELDİ GEÇTİ

İlçenin sevilen yüzü Alim Baba(Alim Kısa-61 yaşında) 17 Ocak 2021 Pazar günü Giresun Göğüs hastanesinde yaşamını yitirdi. Dün öğleden sonra Bahçeli köyünde toprağa verildi. Bulancak’ta Alim Baba’yı Bulancak’lı olup ta tanımayan yoktur. Elinde köz küreği, tabancası, şemsiyesi, sırt torbası, süpürgesi ve bastonu, başında kasketi, ağzında hiç eksik olmayan sigarası ile anılarda kaldı artık. Alim Baba adeta ilçenin maskotu, değeri, simgesi markası ve babası olmuştu. Geçtiğimiz hafta ciğerlerinin su toplamasına bağlı rahatsızlığı nedeniyle Giresun Göğüs hastanesine kaldırılan ve serviste tedavi gören Alim Baba, deyim yerindeyse cennete uçtu. İlçemiz garipleri her zaman sahiplenmiştir. Onunla ilçede yaşayan birçoğunun bir anısı vardır. Ölümünü duyan çok sayıda kişi sosyal medyadan taziye mesajları paylaştı. Hiç kimseye hiçbir zararı yoktu. O hiçbir zaman Bulancak insanı tarafından dışlanmadı, ötekileştirilmedi. Aksine sahip çıkılıp bağrına basmışlardır. Onu sadece caddelerde değil, esnafla çay içerken, lokantada yemek yerken, hatta camide arka saflarda namaz kılarken rastlayabilirdik. Alim Baba adını; yıllardır elinde köz küreği, tabancası, şemsiyesi, sırt torbası, bastonu, başındaki kasketi, ağzında eksik olmayan sigarasına borçlu. Kendine özgü yürüyüşü, hareketleri ve saçı-sakalıyla anılarda kaldı artık. Kendisine sataşıldığında isyan eden ve bunu yaptığı küfürlerle bastıran Alim Baba yok artık. Vefatıyla herkesi üzüntüye boğan ilçenin renkli simalarından Alim Baba bir varmış bir yokmuş oldu.  Konuşmaları, söylemleri, etrafına yaydığı pozitif enerji ile 7’den 70’e herkesin sevdiği ve sahiplendiği Alim Baba ilçenin ortak bir değeri olan ve ölümüyle Bulancak sokakları adeta öksüz kaldı. Allah rahmet eylesin, Bulancak’ın başı sağolsun...
Ekleme Tarihi: 18 Ocak 2021 - Pazartesi
Erol KÜÇÜK

BU DÜNYADAN BİR ALİM BABA GELDİ GEÇTİ

İlçenin sevilen yüzü Alim Baba(Alim Kısa-61 yaşında) 17 Ocak 2021 Pazar günü Giresun Göğüs hastanesinde yaşamını yitirdi. Dün öğleden sonra Bahçeli köyünde toprağa verildi.

Bulancak’ta Alim Baba’yı Bulancak’lı olup ta tanımayan yoktur.

Elinde köz küreği, tabancası, şemsiyesi, sırt torbası, süpürgesi ve bastonu, başında kasketi, ağzında hiç eksik olmayan sigarası ile anılarda kaldı artık.

Alim Baba adeta ilçenin maskotu, değeri, simgesi markası ve babası olmuştu. Geçtiğimiz hafta ciğerlerinin su toplamasına bağlı rahatsızlığı nedeniyle Giresun Göğüs hastanesine kaldırılan ve serviste tedavi gören Alim Baba, deyim yerindeyse cennete uçtu.

İlçemiz garipleri her zaman sahiplenmiştir. Onunla ilçede yaşayan birçoğunun bir anısı vardır.

Ölümünü duyan çok sayıda kişi sosyal medyadan taziye mesajları paylaştı. Hiç kimseye hiçbir zararı yoktu.

O hiçbir zaman Bulancak insanı tarafından dışlanmadı, ötekileştirilmedi.

Aksine sahip çıkılıp bağrına basmışlardır.

Onu sadece caddelerde değil, esnafla çay içerken, lokantada yemek yerken, hatta camide arka saflarda namaz kılarken rastlayabilirdik.

Alim Baba adını; yıllardır elinde köz küreği, tabancası, şemsiyesi, sırt torbası, bastonu, başındaki kasketi, ağzında eksik olmayan sigarasına borçlu.

Kendine özgü yürüyüşü, hareketleri ve saçı-sakalıyla anılarda kaldı artık. Kendisine sataşıldığında isyan eden ve bunu yaptığı küfürlerle bastıran Alim Baba yok artık.

Vefatıyla herkesi üzüntüye boğan ilçenin renkli simalarından Alim Baba bir varmış bir yokmuş oldu.  Konuşmaları, söylemleri, etrafına yaydığı pozitif enerji ile 7’den 70’e herkesin sevdiği ve sahiplendiği Alim Baba ilçenin ortak bir değeri olan ve ölümüyle Bulancak sokakları adeta öksüz kaldı.

Allah rahmet eylesin, Bulancak’ın başı sağolsun...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.