Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

BOZATLIOĞLU ATLI SPOR KULÜBÜNE HER GEÇEN GÜN İLGİ ARTIYOR

Doğu Karadeniz’de ilk ve tek Bozatlıoğlu Atlı Spor Kulübü’ne her geçen gün ilgi artıyor. Ata binme keyfi yaşama fırsatı sunan tesis, doğanın kucağında ağaçların gölgesinde misafirlerine hem kahvaltı, hem de ızgara çeşitleri sunan ve beş yıldan bu yana hizmet veriyor. İşletmeciliğini çevre insanının yakından tanıdığı geçmiş yıllarda Giresun İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü yapmış olan emekli öğretmen Özdemir Bozatlıoğlu yapıyor. Doğu Karadeniz’in tek atlı spor ve binicilik kulübü çevre il ve ilçelerden gelen misafirlerini ağırlıyor. Her yaş grubuna yönelik usta öğreticiler tarafından binicilik eğitimi veriliyor. Her vatandaşında at eğitimi alabileceği, ya da ata binebileceği tesisi geniş imkanlarıyla beğeni toplayan Bozatlıoğlu Atlı Spor Kulübü geçtiğimiz günlerde TRT’ye konuk oldu. Bozatlıoğlu Atlı Spor kulübünde her yaş grubunun bineceği toplamda 12 at var. Tesis 10.000 metrekare alana sahip. 2 At eğitmeni, 1 seyis ve günü birlik çalışan 2 seyis yardımcısı. İşletme sahibi Özdemir Bozatlıoğlu gazetemize yaptığı açıklamada; “Bu tesisi kurmamdaki amaç, bilindiği gibi atçılık atalarımızın en önemli geleneklerinden bir tanesi. Neredeyse bütün yaşamları at sırtında geçmiş. Atçılık özellikle bu bölgede unutulmaya yüz tutmuş bir ata sporu. Bizde bu sporu yeniden ayağa kaldırmak için bu kulübü kurduk. Tüm Karadeniz’e açık. İsteyen herkes hafta içi ya da hafta sonlarında buraya gelip, yemeklerini yiyip ata binebilirler. Ayrıca kulübümüzde down sendromlu çocukların tedavisinde önemli rol oynayan atla rehabilitasyon tedavisi de veriliyor” dedi. Binicilik etkileyici bir spor olmasının yanı sıra bir terapi ve keşif sporu olarak da tanımlanıyor. At binmeyi daha keyifli hale getiren Bozatlıoğlu Atlı spor Kulübü her yaştan binicinin buluşma noktası. Sizi doğanın kalbinde, atlara yakın bir dostluk kurmaya ve kusursuz bir binicilik deneyimini keşfetmeye davet ediyor. Özdemir Bozatlıoğlu, at binme tutkusunu Karadeniz’e yaymak ve biniciliğe merak salmış sporculara profesyonel destek sağlamak amacıyla peşine düştü. Hayali, 2015 yılında kurduğu Bozatlıoğlu Atlı Spor Kulübü ile Bulancak Pazarsuyu’nda hayat buldu. Bulancak’a şehir merkezine yaklaşık 5 km uzaklıkta olan ve başlı başına bir doğa harikası olan kulüp, doğa ve eğlencenin iç içe geçtiği bir deneyim merkezi. Karadeniz’de binicilik sporunun yaygınlaşmasını, kitlelere sevdirmesini ve başarılı sporcular yetiştirilmesini amaçlayan işletme sahibi okul arkadaşım Sayın Özdemir Bozatlıoğlu’na bu güzide atlı spor kulübünü Karadeniz insanına kazandırmasından dolayı teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum.
Ekleme Tarihi: 26 Ekim 2020 - Pazartesi
Erol KÜÇÜK

BOZATLIOĞLU ATLI SPOR KULÜBÜNE HER GEÇEN GÜN İLGİ ARTIYOR

Doğu Karadeniz’de ilk ve tek Bozatlıoğlu Atlı Spor Kulübü’ne her geçen gün ilgi artıyor. Ata binme keyfi yaşama fırsatı sunan tesis, doğanın kucağında ağaçların gölgesinde misafirlerine hem kahvaltı, hem de ızgara çeşitleri sunan ve beş yıldan bu yana hizmet veriyor.

İşletmeciliğini çevre insanının yakından tanıdığı geçmiş yıllarda Giresun İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü yapmış olan emekli öğretmen Özdemir Bozatlıoğlu yapıyor.

Doğu Karadeniz’in tek atlı spor ve binicilik kulübü çevre il ve ilçelerden gelen misafirlerini ağırlıyor. Her yaş grubuna yönelik usta öğreticiler tarafından binicilik eğitimi veriliyor. Her vatandaşında at eğitimi alabileceği, ya da ata binebileceği tesisi geniş imkanlarıyla beğeni toplayan Bozatlıoğlu Atlı Spor Kulübü geçtiğimiz günlerde TRT’ye konuk oldu.

Bozatlıoğlu Atlı Spor kulübünde her yaş grubunun bineceği toplamda 12 at var. Tesis 10.000 metrekare alana sahip. 2 At eğitmeni, 1 seyis ve günü birlik çalışan 2 seyis yardımcısı. İşletme sahibi Özdemir Bozatlıoğlu gazetemize yaptığı açıklamada; “Bu tesisi kurmamdaki amaç, bilindiği gibi atçılık atalarımızın en önemli geleneklerinden bir tanesi. Neredeyse bütün yaşamları at sırtında geçmiş. Atçılık özellikle bu bölgede unutulmaya yüz tutmuş bir ata sporu. Bizde bu sporu yeniden ayağa kaldırmak için bu kulübü kurduk. Tüm Karadeniz’e açık. İsteyen herkes hafta içi ya da hafta sonlarında buraya gelip, yemeklerini yiyip ata binebilirler. Ayrıca kulübümüzde down sendromlu çocukların tedavisinde önemli rol oynayan atla rehabilitasyon tedavisi de veriliyor” dedi.

Binicilik etkileyici bir spor olmasının yanı sıra bir terapi ve keşif sporu olarak da tanımlanıyor. At binmeyi daha keyifli hale getiren Bozatlıoğlu Atlı spor Kulübü her yaştan binicinin buluşma noktası. Sizi doğanın kalbinde, atlara yakın bir dostluk kurmaya ve kusursuz bir binicilik deneyimini keşfetmeye davet ediyor.

Özdemir Bozatlıoğlu, at binme tutkusunu Karadeniz’e yaymak ve biniciliğe merak salmış sporculara profesyonel destek sağlamak amacıyla peşine düştü. Hayali, 2015 yılında kurduğu Bozatlıoğlu Atlı Spor Kulübü ile Bulancak Pazarsuyu’nda hayat buldu.

Bulancak’a şehir merkezine yaklaşık 5 km uzaklıkta olan ve başlı başına bir doğa harikası olan kulüp, doğa ve eğlencenin iç içe geçtiği bir deneyim merkezi. Karadeniz’de binicilik sporunun yaygınlaşmasını, kitlelere sevdirmesini ve başarılı sporcular yetiştirilmesini amaçlayan işletme sahibi okul arkadaşım Sayın Özdemir Bozatlıoğlu’na bu güzide atlı spor kulübünü Karadeniz insanına kazandırmasından dolayı teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.