Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

BOZATLIOĞLU AT SPOR KULÜBÜ ÇOCUKLARINIZ İÇİN BİR FIRSAT

Atalarımızın spor dalı olan ata binme çok eskiye dayanır. Ne demiş atalarımız 'At binenin, kılıç kuşananındır' Bulancak’ta Özdemir Bozatlıoğlu belki de bir ilke imza attı. Bozatlıoğlu atlı spor kulübünü kurarak atalarımızın spor dalını çocuklara,gençlere ve yetişkinlere tanıtıyor. Bozatlıoğlu Atlı Spor Kulübü'ndeki uzman eğitmenle  biniciliğinizi geliştirip çocuğunuzla beraber sosyal aktivitelere katılabilirsiniz. Ata binince hem ruhsal hem de fiziksel olarak rahatlayacaksınız. Ülkemizde binicilik dendiğinde ilk akla gelen at yarışları... Öyle ki ‘Gazi Koşusu’nun olduğu gün yer yerinden oynar, herkes bir anda atlarla haşır neşir olur.  Gerek sosyal gerek sportif anlamda her yaş grubuna hitap eden, doğayla iç içe bir spor kulübü olan Bozatlıoğlu Atlı Spor Kulübü böyle bir niteliğe sahip. Buraya gelip atlarla ilgilenebilir, onları sevebilir, çocuğunuzun henüz erken yaşta duyarlılığa sahip olmasını sağlayabilirsiniz. Küçük yaşlarda ata binmenin faydalarını, “Liderlik vasfının gelişimi, at üzerinde denge ve kontrolü sağlayarak vereceğiniz kararın doğruluk yüzdesini artırır. İçine kapanık, özgüveni düşük çocukların 1 aylık eğitim sonucu bambaşka bir bireye dönüştüğünü gözlemlersiniz.  İnsanlardaki genel algı atlı sporların pahalı ve elit olduğu yönünde.Ben bu yoruma katılmıyorum. Eğer size ait bir at yoksa, profesyonel anlamda sportif faaliyetlere katılmayıp yalnızca hobi olarak binicilik yapıyorsanız diğer sporlardan pahalı olduğunu ileri sürmek yanlış olur.   Bir atı tek başınıza kontrol edebilecek kapasiteye erişmeniz için 5-6 defa binmeniz gerekir.  Bozatlıoğlu Atlı Spor Kulübü'nün bünyesinde küçük yaştaki çocukların eğlenebileceği, binicilikle ilgili temel hareketleri öğrenebileceği -oturma, denge, uyum sağlama mevcut.  İnsan ata binince Fiziksel ve ruhsal olarak rahatlıyor.Binicilikte bacak adalelerinizi pres yaparak sıkıştırıyorsunuz ve bu gücün etkisini görüyorsunuz. Bu dayanıklı bir vücuda sahip olmanızı sağlıyor.ABD’de belirli enstitüler tamamen bilimsel temele dayanarak atların depresyon başta olmak üzere pek çok hastalığa iyi geldiğini ortaya koymuş.Zihinsel bedensel psikolojik hastalıkların tedavisi sürecinde yalnızca yunus ve atlarla tedavi yapılabilir. Binici doğru teknikleri uygulayıp atlara o şekilde yaklaşırsa karşılığını da görüyor. Bir nevi ayna gibi. İyiyseniz iyi, kötüyseniz kötü karşılık görürsünüz. Mesela ortalama 30-35 kilo civarında olan bir çocuk 400-700 kilo arasındaki bir ata bindiği zaman aradaki muazzam farkı kabul eder ve ona göre davranır. Atını yönetmeyi öğrenir, onu benimser... Büyümeye başladığı zaman kötü alışkanlıklara da bulaşmaz ki atıyla arası bozulmasın.Bu nedenlerle çocuklarımızı hafta sonları da olsa Bozatlıoğlu at spor kulübüne götürelim ve atla binmenin heyecanını yaşasınlar.
Ekleme Tarihi: 21 Kasım 2017 - Salı
Erol KÜÇÜK

BOZATLIOĞLU AT SPOR KULÜBÜ ÇOCUKLARINIZ İÇİN BİR FIRSAT

Atalarımızın spor dalı olan ata binme çok eskiye dayanır. Ne demiş atalarımız 'At binenin, kılıç kuşananındır'

Bulancak’ta Özdemir Bozatlıoğlu belki de bir ilke imza attı. Bozatlıoğlu atlı spor kulübünü kurarak atalarımızın spor dalını çocuklara,gençlere ve yetişkinlere tanıtıyor. Bozatlıoğlu Atlı Spor Kulübü'ndeki uzman eğitmenle  biniciliğinizi geliştirip çocuğunuzla beraber sosyal aktivitelere katılabilirsiniz. Ata binince hem ruhsal hem de fiziksel olarak rahatlayacaksınız.

Ülkemizde binicilik dendiğinde ilk akla gelen at yarışları... Öyle ki ‘Gazi Koşusu’nun olduğu gün yer yerinden oynar, herkes bir anda atlarla haşır neşir olur.  Gerek sosyal gerek sportif anlamda her yaş grubuna hitap eden, doğayla iç içe bir spor kulübü olan Bozatlıoğlu Atlı Spor Kulübü böyle bir niteliğe sahip. Buraya gelip atlarla ilgilenebilir, onları sevebilir, çocuğunuzun henüz erken yaşta duyarlılığa sahip olmasını sağlayabilirsiniz.

Küçük yaşlarda ata binmenin faydalarını, “Liderlik vasfının gelişimi, at üzerinde denge ve kontrolü sağlayarak vereceğiniz kararın doğruluk yüzdesini artırır. İçine kapanık, özgüveni düşük çocukların 1 aylık eğitim sonucu bambaşka bir bireye dönüştüğünü gözlemlersiniz.

 İnsanlardaki genel algı atlı sporların pahalı ve elit olduğu yönünde.Ben bu yoruma katılmıyorum. Eğer size ait bir at yoksa, profesyonel anlamda sportif faaliyetlere katılmayıp yalnızca hobi olarak binicilik yapıyorsanız diğer sporlardan pahalı olduğunu ileri sürmek yanlış olur. 

 Bir atı tek başınıza kontrol edebilecek kapasiteye erişmeniz için 5-6 defa binmeniz gerekir.

 Bozatlıoğlu Atlı Spor Kulübü'nün bünyesinde küçük yaştaki çocukların eğlenebileceği, binicilikle ilgili temel hareketleri öğrenebileceği -oturma, denge, uyum sağlama mevcut. 

İnsan ata binince Fiziksel ve ruhsal olarak rahatlıyor.Binicilikte bacak adalelerinizi pres yaparak sıkıştırıyorsunuz ve bu gücün etkisini görüyorsunuz. Bu dayanıklı bir vücuda sahip olmanızı sağlıyor.ABD’de belirli enstitüler tamamen bilimsel temele dayanarak atların depresyon başta olmak üzere pek çok hastalığa iyi geldiğini ortaya koymuş.Zihinsel bedensel psikolojik hastalıkların tedavisi sürecinde yalnızca yunus ve atlarla tedavi yapılabilir. Binici doğru teknikleri uygulayıp atlara o şekilde yaklaşırsa karşılığını da görüyor. Bir nevi ayna gibi. İyiyseniz iyi, kötüyseniz kötü karşılık görürsünüz. Mesela ortalama 30-35 kilo civarında olan bir çocuk 400-700 kilo arasındaki bir ata bindiği zaman aradaki muazzam farkı kabul eder ve ona göre davranır. Atını yönetmeyi öğrenir, onu benimser... Büyümeye başladığı zaman kötü alışkanlıklara da bulaşmaz ki atıyla arası bozulmasın.Bu nedenlerle çocuklarımızı hafta sonları da olsa Bozatlıoğlu at spor kulübüne götürelim ve atla binmenin heyecanını yaşasınlar.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.