Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

BİZE NE OLUYOR

Evet, “Bize ne oluyor?”… Ülke olarak ne kadar hızlı değişen bir gündemimiz var. Gündem o kadar yoğun ki çok seri gelişen olaylar dizisi insanları bir konuda uzun süre düşünmesini, fikir geliştirmesini ve bilgi üretmesini engellemektedir. Gece gözünüzü kapatıyorsunuz ve sabaha uyandığınızda yeni bir haberle akşamki haberin sıcaklığını yitirdiğini görüyorsunuz. Akşamki haber için konuşmak, tartışmak istediğinizde yeni bir olay vuku buluyor. Peki ne oluyor Türk halkı olarak bize?  Ben de yaşlı insanların söylediklerini söyleyeceğim bu noktada. Yaşlı biriyle oturup sohbet ettiğinizde, eski günler için “Eskiden daha güzeldi… Ah nerede o eski günler! Yokluk vardı; ama mutluyduk. Eskiden şöyleydi, böyleydi” derler. Ben de onlar gibi söylemeye başladım. Nedenini bilmiyorum. Belki de hayata karşı yaş almamdan kaynaklanıyor. Sanki eskiden daha güzeldi. Sanki artık eskiye özlem duyar hale geldik.  Bazı çevreler, “Eskiden de oluyordu ama bu kadar göz önünde değildi” diyor. Ülkelerin gelişmemişlik sebeplerinden biri kadın erkek eşitliğinin olmamasıdır. Kadınına değer vermeyen bir toplumda, insanlığa verilen değer sorgulanmalıdır. Çünkü erkekleri de kadınlar yetiştirir. Bir kadın aynı zamanda bir annedir ve toplumda rolü büyüktür. Türkiye’de kadına şiddetin bu kadar yaygın olmasının altında yatan sebeplerden en önemlileri, eğitimsizlik ve adalet sistemindeki aksaklıklardır.  
Ekleme Tarihi: 18 Ekim 2018 - Perşembe
Erol KÜÇÜK

BİZE NE OLUYOR

Evet, “Bize ne oluyor?”… Ülke olarak ne kadar hızlı değişen bir gündemimiz var. Gündem o kadar yoğun ki çok seri gelişen olaylar dizisi insanları bir konuda uzun süre düşünmesini, fikir geliştirmesini ve bilgi üretmesini engellemektedir. Gece gözünüzü kapatıyorsunuz ve sabaha uyandığınızda yeni bir haberle akşamki haberin sıcaklığını yitirdiğini görüyorsunuz. Akşamki haber için konuşmak, tartışmak istediğinizde yeni bir olay vuku buluyor. Peki ne oluyor Türk halkı olarak bize?

 Ben de yaşlı insanların söylediklerini söyleyeceğim bu noktada. Yaşlı biriyle oturup sohbet ettiğinizde, eski günler için “Eskiden daha güzeldi… Ah nerede o eski günler! Yokluk vardı; ama mutluyduk. Eskiden şöyleydi, böyleydi” derler. Ben de onlar gibi söylemeye başladım. Nedenini bilmiyorum. Belki de hayata karşı yaş almamdan kaynaklanıyor. Sanki eskiden daha güzeldi. Sanki artık eskiye özlem duyar hale geldik.

 Bazı çevreler, “Eskiden de oluyordu ama bu kadar göz önünde değildi” diyor. Ülkelerin gelişmemişlik sebeplerinden biri kadın erkek eşitliğinin olmamasıdır. Kadınına değer vermeyen bir toplumda, insanlığa verilen değer sorgulanmalıdır. Çünkü erkekleri de kadınlar yetiştirir. Bir kadın aynı zamanda bir annedir ve toplumda rolü büyüktür. Türkiye’de kadına şiddetin bu kadar yaygın olmasının altında yatan sebeplerden en önemlileri, eğitimsizlik ve adalet sistemindeki aksaklıklardır.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.