Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

BİZDEN BİRİ ‘İSTANBUL GİRESUNLULAR FEDERASYONU BAŞKANI MEHMET KUĞU ÖRNEK BİR PORTRE’

Hayatımızın kıyısından sessiz sedasız akan giden nehirler vardır. Geçtikleri yeri arındırır, bayındır hale getirirler. Geçtikleri yerlere kalıcı baharlar getirirler. Bir ömür harcarlar. Yaşadıkları topraklara vefa borçlarını içinde bulundukları topluma sorumluluklarını bilirler. Bir amaçları, bir gayeleri bir hedefleri vardır ama beklentileri yoktur. İşte Giresun hayranı İstanbul Giresun Federasyonu başkanı Sayın Mehmet Kuğu bu değerlerden bir örnek portre. İstanbul’da Giresun Sivil Toplum Kuruluşları (Giresun Federasyonu) Başkanı Sayın Mehmet Kuğu’yu ziyaret etme fırsatı buldum. İstanbul Ataşehir’de kendi ofisinde ziyaret ettim. Beni sıcak ve samimi karşıladı. Kendisiyle bir saate yakın hoş bir sohbet yaptım. Giresun’un gurbette bulunan önemli STK’ları arasında yer alan Giresun Federasyonu başkanı. 1965 Giresun Görele doğumlu. Ataşehir’de kendi ofisinde Mali müşavirlik ve KGK Kamu Güvenliği Bağımsızlık Denetçilik görevi de yapıyor. Her şeyden önce iyi bir Giresun’lu. Doğduğu kenti yıllarca merkezinde tutan Kuğu, geleceğin Giresun’una bir harç koymak adına azimli yolculuğunu sürdürüyor. O bir Giresun sevdalısı. Doğduğu günden bu güne attığı her adım O’nu memleketine perçinlemiş adeta. Fırsat buldukça şehrine olan hasretini vuslata çevirmek için şiir gibi akıyor Giresun’a. Giresun’u ruhuna dantel gibi işlemiş bir başkan, bir muhasebeci, bir mali müşavir. Velhasıl mütevazi bir gönül erbabı. Sevdiği şehri ile güzel yarınlara yolculuk eden bir azim yolcu. Sivil toplum örgütleri Kuğu için önemli kilometre taşlarından birini oluşturuyor. Giresun Federasyonu başkanı olan Kuğu, “Aynı zamanda ben bir iş adamıyım. Her işimde en güzelini ararım. Hiç kimse tek başına başarılı olamaz. Çalışanlarınla bir aile gibiyiz. Güç birliği her zaman çok büyük faydalar getirir” diyor. Kendisine Allah uzun ömürler versin diyoruz...
Ekleme Tarihi: 17 Ocak 2019 - Perşembe
Erol KÜÇÜK

BİZDEN BİRİ ‘İSTANBUL GİRESUNLULAR FEDERASYONU BAŞKANI MEHMET KUĞU ÖRNEK BİR PORTRE’

Hayatımızın kıyısından sessiz sedasız akan giden nehirler vardır. Geçtikleri yeri arındırır, bayındır hale getirirler. Geçtikleri yerlere kalıcı baharlar getirirler. Bir ömür harcarlar. Yaşadıkları topraklara vefa borçlarını içinde bulundukları topluma sorumluluklarını bilirler. Bir amaçları, bir gayeleri bir hedefleri vardır ama beklentileri yoktur. İşte Giresun hayranı İstanbul Giresun Federasyonu başkanı Sayın Mehmet Kuğu bu değerlerden bir örnek portre.

İstanbul’da Giresun Sivil Toplum Kuruluşları (Giresun Federasyonu) Başkanı Sayın Mehmet Kuğu’yu ziyaret etme fırsatı buldum. İstanbul Ataşehir’de kendi ofisinde ziyaret ettim. Beni sıcak ve samimi karşıladı. Kendisiyle bir saate yakın hoş bir sohbet yaptım.

Giresun’un gurbette bulunan önemli STK’ları arasında yer alan Giresun Federasyonu başkanı. 1965 Giresun Görele doğumlu. Ataşehir’de kendi ofisinde Mali müşavirlik ve KGK Kamu Güvenliği Bağımsızlık Denetçilik görevi de yapıyor.

Her şeyden önce iyi bir Giresun’lu. Doğduğu kenti yıllarca merkezinde tutan Kuğu, geleceğin Giresun’una bir harç koymak adına azimli yolculuğunu sürdürüyor. O bir Giresun sevdalısı. Doğduğu günden bu güne attığı her adım O’nu memleketine perçinlemiş adeta. Fırsat buldukça şehrine olan hasretini vuslata çevirmek için şiir gibi akıyor Giresun’a. Giresun’u ruhuna dantel gibi işlemiş bir başkan, bir muhasebeci, bir mali müşavir. Velhasıl mütevazi bir gönül erbabı. Sevdiği şehri ile güzel yarınlara yolculuk eden bir azim yolcu. Sivil toplum örgütleri Kuğu için önemli kilometre taşlarından birini oluşturuyor. Giresun Federasyonu başkanı olan Kuğu, “Aynı zamanda ben bir iş adamıyım. Her işimde en güzelini ararım. Hiç kimse tek başına başarılı olamaz. Çalışanlarınla bir aile gibiyiz. Güç birliği her zaman çok büyük faydalar getirir” diyor. Kendisine Allah uzun ömürler versin diyoruz...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.