Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

BİRBİRİNİN SÖZLERİNE TAHAMMÜL EDEMİYORLAR

Akşam televizyonun karşısına geçip zap yaptığımda sadece konuşan insanlar görüyorum. Birbirlerinin fikirlerine düşüncelerine tahammülleri yok. Haber kanalları dört beş kişinin bir araya gelip aynı konuları konuştukları programlarla dolu. Farklı bir şey söyleyende yok... Oysa eskiden araştırmacı gazetecilik yapılır, gazetelerde çıkmamış haberler ekrana getirildi. Bir de aktüel konuların işlendiği farklı haber dosyalarının yer aldığı programlar vardı, artık onlarda yok. Spor kanallarında da durum farklı değil.90 dakikalık bir maçı saatlerce konuşuyorlar, çoğu maç görüntüleri de yayınlamıyor. Bazı programlar sırf iyi geyik yapıldığı için izleniyor. Magazin programlarında da sadece konuşan insanlar var, görüntü yok. Oysa, magazincilik, izleyicilere güzel görüntüler eşliğinde pembe dünya sunmak olmalı. Eskisi gibi sinema filmleri de yayınlanmıyor, varda yoksa dizi ve yarışma. Sadece belgesel kanallarında farklı bir şeyler bulabiliyorum ama onlarında çoğu defalarca ekrana getirilmiş oluyor. Türk televizyonculuk hiç bu kadar kısır bir dönem yaşamadı bence. Program diye sadece konuşan insanları ekrana getirmenin maliyeti düşük ama bu kadarda abartılmamalı.
Ekleme Tarihi: 13 Temmuz 2020 - Pazartesi
Erol KÜÇÜK

BİRBİRİNİN SÖZLERİNE TAHAMMÜL EDEMİYORLAR

Akşam televizyonun karşısına geçip zap yaptığımda sadece konuşan insanlar görüyorum. Birbirlerinin fikirlerine düşüncelerine tahammülleri yok. Haber kanalları dört beş kişinin bir araya gelip aynı konuları konuştukları programlarla dolu. Farklı bir şey söyleyende yok...

Oysa eskiden araştırmacı gazetecilik yapılır, gazetelerde çıkmamış haberler ekrana getirildi. Bir de aktüel konuların işlendiği farklı haber dosyalarının yer aldığı programlar vardı, artık onlarda yok.

Spor kanallarında da durum farklı değil.90 dakikalık bir maçı saatlerce konuşuyorlar, çoğu maç görüntüleri de yayınlamıyor.

Bazı programlar sırf iyi geyik yapıldığı için izleniyor.

Magazin programlarında da sadece konuşan insanlar var, görüntü yok. Oysa, magazincilik, izleyicilere güzel görüntüler eşliğinde pembe dünya sunmak olmalı.

Eskisi gibi sinema filmleri de yayınlanmıyor, varda yoksa dizi ve yarışma.

Sadece belgesel kanallarında farklı bir şeyler bulabiliyorum ama onlarında çoğu defalarca ekrana getirilmiş oluyor. Türk televizyonculuk hiç bu kadar kısır bir dönem yaşamadı bence.

Program diye sadece konuşan insanları ekrana getirmenin maliyeti düşük ama bu kadarda abartılmamalı.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.