Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

BİR VEFA ÖRNEĞİ

Büyük Türkçe Sözlük, vefa kelimesinin karşılığını şu şekilde veriyor: 'Sevgi, dostluk ve bağlılıkta sebat etmek, sözünde durmak'İşte size bir vefa örneği;Yaşlı bir adama sokakta yürürken bir bisikletli çarpar  ve yaşlı adam hafifçe yaralanır. Çevresindekiler onu hemen hastaneye götürürler.Hemşireler  yaşlı adama,herhangi bir kırık veya çatlak olup olmadığını inceleyeceklerini,bu sebepten dolayı  bir süre hastanede kalması gerektiğini söylerler.Yaşlı adam tedirgindir, 'Acelesi olduğunu, tedavi istemediğini' söyler.Hemşireler merakla acele etmesinin nedenini sorarlar. Yaşlı adam; 'Eşim huzurevinde kalıyor. Her sabah birlikte kahvaltı etmeye giderim, gecikmek istemiyorum' diye cevap verir.Hemşire; 'Eşinize haber iletir gecikeceğinizi söyleriz' deyince,Yaşlı adam üzgün bir ifade ile; 'Ne yazık ki eşim Alzheimer hastası,hiçbir şey anlamıyor, hatta  benim kim olduğumu dahi bilmiyor' diye cevap verir.Hemşireler hayretle, 'Madem sizin kim olduğunuzu  bilmiyor neden her gün onunla kahvaltı yapmak için yanına gidiyorsunuz?' diye sorarlar.Yaşlı adam cevap verir; 'O benim  kim olduğumu bilmiyor ama  ben onun kim olduğunu biliyorum'Günümüzde böylesine vefalı insanların sayıları az.Saygıyla selamlıyorum böylesine vefalı insanları…
Ekleme Tarihi: 02 Mart 2017 - Perşembe
Erol KÜÇÜK

BİR VEFA ÖRNEĞİ

Büyük Türkçe Sözlük, vefa kelimesinin karşılığını şu şekilde veriyor: 'Sevgi, dostluk ve bağlılıkta sebat etmek, sözünde durmak'
İşte size bir vefa örneği;
Yaşlı bir adama sokakta yürürken bir bisikletli çarpar  ve yaşlı adam hafifçe yaralanır.
Çevresindekiler onu hemen hastaneye götürürler.
Hemşireler  yaşlı adama,herhangi bir kırık veya çatlak olup olmadığını inceleyeceklerini,bu sebepten dolayı  bir süre hastanede kalması gerektiğini söylerler.
Yaşlı adam tedirgindir, 'Acelesi olduğunu, tedavi istemediğini' söyler.
Hemşireler merakla acele etmesinin nedenini sorarlar.
Yaşlı adam; 'Eşim huzurevinde kalıyor. Her sabah birlikte kahvaltı etmeye giderim, gecikmek istemiyorum' diye cevap verir.
Hemşire; 'Eşinize haber iletir gecikeceğinizi söyleriz' deyince,
Yaşlı adam üzgün bir ifade ile; 'Ne yazık ki eşim Alzheimer hastası,hiçbir şey anlamıyor, hatta  benim kim olduğumu dahi bilmiyor' diye cevap verir.
Hemşireler hayretle, 'Madem sizin kim olduğunuzu  bilmiyor neden her gün onunla kahvaltı yapmak için yanına gidiyorsunuz?' diye sorarlar.
Yaşlı adam cevap verir; 'O benim  kim olduğumu bilmiyor ama  ben onun kim olduğunu biliyorum'
Günümüzde böylesine vefalı insanların sayıları az.
Saygıyla selamlıyorum böylesine vefalı insanları…
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.