Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

BENİM ÖĞRETMENİM;

Kelebekler nasıl ışığa koşuyorsa, kuzucukları benim öğretmenime koşar her zaman. Benim Öğretmenim; En çok sevildiğine göre en çok seven öğretmendir. Toprak altına atılan bir tohumun onlarca tohum verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi, Benim öğretmenimde hayatını bu anlamlı ve kutsal meslek uğruna adayabilendir. Benim Öğretmenim; ışık demektir, kuzucukları onu arar, onu sorar. Kırmadan, küsmeden, kızmadan tutar kuzucuklarının elini her zaman her yerde. Benim öğretmenim; Kuzucuklarını itmek yerine kucaklar, ayırmak yerine birleştirir. Dünya kuzucuklarını bir araya getirir. İlk gün gibi filizlenen meslek aşkını kaybetmeden, bazen güven veren sözleriyle, bazen küçük uyarılarla ama hiçbir zaman sevgisini esirgemeden, hep gönül kapısını açık tutarak uçuruyor kuzucuklarını bu kutsal sevgi yuvasından. Benim öğretmenim; yaptığı projelerle farkındalık oluşturuyor. Dünya barışına katkıda bulunuyor. Kalıplaşmış Türkiye aleyhine olan düşünceleri çürütüyor. Benim öğretmenim; Kuzucuklarına bireysel olarak algılayıp yapabilecekleri soruları sorar. Becerilerine göre yaklaşım gösterir. Çok zor sorarsa beceri düzeyi düşük öğrenci kaygılanır der. Çok kolay olursa da beceri düzeyi yüksek olan sıkılır der. Benim Öğretmenim; Ders anlatırken, günlük hayattan, kendi yaşantısından örnekler verir. Konuları yaşamla ilişkilendirerek anlatır. Kuzucuklarının duygu ve düşüncesini kavrar, Kuzucuklarıyla empati kurar, değer verir ve onları kendisine gönül bağı gibi bağlamayı başarır. Benim Öğretmenim; Her şeyden önce kuzucuklarının öğretmenidir her zaman. Doktorların hastalığı teşhis etmesi gibi kuzucuklarının da ihtiyacını teşhis edip çözüm üretir. Benim Öğretmenim; Kuzucukları ile iyi ilişkiler kurar. Sıcak, yakın, içten ve samimidir. Kuzularının gelişimini görür ve olumlu bir şekilde onları yüreklendirir. Benim Öğretmenim; Öğrencisine değerli, önemli olduğunu hissettirir, onlara saygı duyar her zaman. Yeri gelir kuzucuklarını can kulağıyla dinler. Benim Öğretmenim; Sınıfta eğlencelidir. İnsancıl bir disiplin anlayışı vardır. Öğretmekten has alır. Benim Öğretmenim; Öğrettiği konulara hakimdir. Der ki her çocuk 5 duyuya dayalı öğrenir. Görerek, işiterek, dokunarak, tadarak, koklayarak. Benim Öğretmenim; Kuzucuklarının yaratıcı olmalarına fırsat verir. O kuzucukları için hayattır, yaşamdır, vazgeçilmezdir...
Ekleme Tarihi: 15 Haziran 2021 - Salı
Erol KÜÇÜK

BENİM ÖĞRETMENİM;

Kelebekler nasıl ışığa koşuyorsa, kuzucukları benim öğretmenime koşar her zaman.

Benim Öğretmenim; En çok sevildiğine göre en çok seven öğretmendir.

Toprak altına atılan bir tohumun onlarca tohum verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi,

Benim öğretmenimde hayatını bu anlamlı ve kutsal meslek uğruna adayabilendir.

Benim Öğretmenim; ışık demektir, kuzucukları onu arar, onu sorar. Kırmadan, küsmeden, kızmadan tutar kuzucuklarının elini her zaman her yerde.

Benim öğretmenim; Kuzucuklarını itmek yerine kucaklar, ayırmak yerine birleştirir. Dünya kuzucuklarını bir araya getirir.

İlk gün gibi filizlenen meslek aşkını kaybetmeden, bazen güven veren sözleriyle, bazen küçük uyarılarla ama hiçbir zaman sevgisini esirgemeden, hep gönül kapısını açık tutarak uçuruyor kuzucuklarını bu kutsal sevgi yuvasından.

Benim öğretmenim; yaptığı projelerle farkındalık oluşturuyor. Dünya barışına katkıda bulunuyor. Kalıplaşmış Türkiye aleyhine olan düşünceleri çürütüyor.

Benim öğretmenim; Kuzucuklarına bireysel olarak algılayıp yapabilecekleri soruları sorar. Becerilerine göre yaklaşım gösterir. Çok zor sorarsa beceri düzeyi düşük öğrenci kaygılanır der. Çok kolay olursa da beceri düzeyi yüksek olan sıkılır der.

Benim Öğretmenim; Ders anlatırken, günlük hayattan, kendi yaşantısından örnekler verir. Konuları yaşamla ilişkilendirerek anlatır. Kuzucuklarının duygu ve düşüncesini kavrar, Kuzucuklarıyla empati kurar, değer verir ve onları kendisine gönül bağı gibi bağlamayı başarır.

Benim Öğretmenim; Her şeyden önce kuzucuklarının öğretmenidir her zaman. Doktorların hastalığı teşhis etmesi gibi kuzucuklarının da ihtiyacını teşhis edip çözüm üretir.

Benim Öğretmenim; Kuzucukları ile iyi ilişkiler kurar. Sıcak, yakın, içten ve samimidir. Kuzularının gelişimini görür ve olumlu bir şekilde onları yüreklendirir.

Benim Öğretmenim; Öğrencisine değerli, önemli olduğunu hissettirir, onlara saygı duyar her zaman. Yeri gelir kuzucuklarını can kulağıyla dinler.

Benim Öğretmenim; Sınıfta eğlencelidir. İnsancıl bir disiplin anlayışı vardır. Öğretmekten has alır.

Benim Öğretmenim; Öğrettiği konulara hakimdir. Der ki her çocuk 5 duyuya dayalı öğrenir. Görerek, işiterek, dokunarak, tadarak, koklayarak.

Benim Öğretmenim; Kuzucuklarının yaratıcı olmalarına fırsat verir. O kuzucukları için hayattır, yaşamdır, vazgeçilmezdir...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
belmondo
(15.06.2021 12:08 - #72188)
hocam harikasınız
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.