Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

BAU'DA OKUMAK BİR AYRICALIK

Oğlum Furkan Küçük’ün Mühendislik Fakültesi Yazılım mühendisliği bölümüne kaydı için geçtiğimiz Pazartesi günü BAU’ya gittim. BAU öğrenci temsilcisi Bulancak Lisesi’nden öğrencim Haluk Yaman kayıt için bana her konuda yardımcı oldu. Saat 11’e doğru kayıt işlemi tamamlandıktan sonra BAU’da ki güzellikleri Haluk Yaman bana anlattı. Bende sizlerle paylaşmak istedim. 'İstanbul’un Kalbinde' sloganına yakışır bir üniversite Bahçeşehir Üniversitesi (BAU)... Beşiktaş’ta boğazın kenarındaki ana kampüsünde günün erken saatlerinde başlayan ve neredeyse tam gün süren bir hareketlilik var. Üstelik üniversitenin hemen her noktasında bir etkinliğe rastlamanız mümkün.BAU’nun kapısından girdiğinizde gözünüze ilk çarpan şey üniversitedeki  yabancı öğrenci sayısının fazlalılığı olacak. Amerika Birleşik Devletleri’nden Çin’e, Fransa’dan Güney Kore’ye kadar uzanan geniş bir coğrafyadan bini aşkın yabancı öğrenci okuyor BAU’da. Niçin BAU’yu tercih ettiklerini sorduğunuzda ise yanıtlar aynı: “Merkezi konumu ve uluslararası gücü”. BAU’nun konumu ortada. BAU Global Eğitim Ağı dünyanın çok farklı noktalarında eğitim alma şansı sağlıyor. Öğrencilerin  BAU International University Berlin, BAU International University Washington D.C,  BAU International UniversityBatumi, International Academy Rome'da eğitim şansı oluyor.  BAU’da bölümünüzle ilgili bir dersi İstanbul’da ya da Berlin’de, Roma’da ya da Washington DC’de alma olanağınız var. Ayrıca her akademik yılın sonuna doğru BAU’nun yurtdışı yaz programlarına başvuru yapma şansına da sahipsiniz. Üstelik BAU’nun yurtdışı yaz programları yalnızca kendi öğrencilere  değil, tüm dünyadan öğrencilere açık! BAU’ya ulaşım ise oldukça kolay. İstanbul’un kalbinde yer alan Beşiktaş ve Galata kampüsleri arasında BAU’nun kendi tekneleri ile  öğrenci ve akademisyenlere  ücretsiz ulaşım imkanı sağlanıyor. BAUPORT adı verilen  ve tamamen öğrencilerin kullanımına tahsis edilmiş yemyeşil bir alan ve sonunda ise Boğaz’la buluştuğunuz bir koydan kalkıyor tekneler. Beşiktaş’taki  iskeleden günün belli saatlerinde hareket eden bu teknelerle Galata’daki diğer kampüslere  keyifli bir yolculukla ulaşmak mümkün. Böylece öğrenciler yoğun İstanbul trafiğine takılmadan, üstelik deniz havası alarak kampüsten kampüse geçebiliyor. Galata’daki kampüs ise özellikle iletişim fakültesinin yeni medya alanındaki çalışmalarına ev sahipliği yapıyor. Dijital medyadan tablet yayıncılığa, yine dijital oyun atölyesinden haberciliğin esaslarının öğrenildiği haber masasına kadar pek çok atölye var Galata’da.BAU’da yalnızca öğrencilere değil mezunlara ve mezun adaylara yönelik programlar da düzenleniyor. Mezunlar Ofis tarafından yıl boyunca düzenlenen eğitimler ve etkinliklerle her geçen yıl büyüyen BAU ailesi mezun olduktan sonra bile güçlü bağlarını sürdürüyor. Artık gençler düşünmeye gerek yok. Sizde  BAU ailesinin bir parçası olabilirsiniz. Zamanınız var, ek kontenjandan girebilirsiniz. Artık karar sizin…
Ekleme Tarihi: 18 Ağustos 2017 - Cuma
Erol KÜÇÜK

BAU'DA OKUMAK BİR AYRICALIK

Oğlum Furkan Küçük’ün Mühendislik Fakültesi Yazılım mühendisliği bölümüne kaydı için geçtiğimiz Pazartesi günü BAU’ya gittim.

BAU öğrenci temsilcisi Bulancak Lisesi’nden öğrencim Haluk Yaman kayıt için bana her konuda yardımcı oldu. Saat 11’e doğru kayıt işlemi tamamlandıktan sonra BAU’da ki güzellikleri Haluk Yaman bana anlattı. Bende sizlerle paylaşmak istedim.

'İstanbul’un Kalbinde' sloganına yakışır bir üniversite Bahçeşehir Üniversitesi (BAU)...

Beşiktaş’ta boğazın kenarındaki ana kampüsünde günün erken saatlerinde başlayan ve neredeyse tam gün süren bir hareketlilik var. Üstelik üniversitenin hemen her noktasında bir etkinliğe rastlamanız mümkün.BAU’nun kapısından girdiğinizde gözünüze ilk çarpan şey üniversitedeki  yabancı öğrenci sayısının fazlalılığı olacak. Amerika Birleşik Devletleri’nden Çin’e, Fransa’dan Güney Kore’ye kadar uzanan geniş bir coğrafyadan bini aşkın yabancı öğrenci okuyor BAU’da. Niçin BAU’yu tercih ettiklerini sorduğunuzda ise yanıtlar aynı: “Merkezi konumu ve uluslararası gücü”. BAU’nun konumu ortada. BAU Global Eğitim Ağı dünyanın çok farklı noktalarında eğitim alma şansı sağlıyor. Öğrencilerin  BAU International University Berlin, BAU International University Washington D.C,  BAU International UniversityBatumi, International Academy Rome'da eğitim şansı oluyor.  BAU’da bölümünüzle ilgili bir dersi İstanbul’da ya da Berlin’de, Roma’da ya da Washington DC’de alma olanağınız var. Ayrıca her akademik yılın sonuna doğru BAU’nun yurtdışı yaz programlarına başvuru yapma şansına da sahipsiniz. Üstelik BAU’nun yurtdışı yaz programları yalnızca kendi öğrencilere  değil, tüm dünyadan öğrencilere açık! BAU’ya ulaşım ise oldukça kolay. İstanbul’un kalbinde yer alan Beşiktaş ve Galata kampüsleri arasında BAU’nun kendi tekneleri ile  öğrenci ve akademisyenlere  ücretsiz ulaşım imkanı sağlanıyor. BAUPORT adı verilen  ve tamamen öğrencilerin kullanımına tahsis edilmiş yemyeşil bir alan ve sonunda ise Boğaz’la buluştuğunuz bir koydan kalkıyor tekneler. Beşiktaş’taki  iskeleden günün belli saatlerinde hareket eden bu teknelerle Galata’daki diğer kampüslere  keyifli bir yolculukla ulaşmak mümkün. Böylece öğrenciler yoğun İstanbul trafiğine takılmadan, üstelik deniz havası alarak kampüsten kampüse geçebiliyor. Galata’daki kampüs ise özellikle iletişim fakültesinin yeni medya alanındaki çalışmalarına ev sahipliği yapıyor. Dijital medyadan tablet yayıncılığa, yine dijital oyun atölyesinden haberciliğin esaslarının öğrenildiği haber masasına kadar pek çok atölye var Galata’da.BAU’da yalnızca öğrencilere değil mezunlara ve mezun adaylara yönelik programlar da düzenleniyor. Mezunlar Ofis tarafından yıl boyunca düzenlenen eğitimler ve etkinliklerle her geçen yıl büyüyen BAU ailesi mezun olduktan sonra bile güçlü bağlarını sürdürüyor. Artık gençler düşünmeye gerek yok. Sizde  BAU ailesinin bir parçası olabilirsiniz. Zamanınız var, ek kontenjandan girebilirsiniz. Artık karar sizin…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.