Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

BAŞARILAR GENÇLER

Bugün İlkokulu, Ortaokul ve Lise ara sınıfı öğrencileri yaz tatiline girerken, binlerce Lise son sınıf öğrencileri cumartesi ve Pazar günleri sınav heyecanı yaşayacak. Üniversiteye giriş sınavları 15-16 Haziran tarihleri arasında yapılacak. Her şeyden önce öğrencilerimize ve yakınlarına sabır diliyoruz. Unutmayın heyecanın azı yarar, çoğu zarar getiriyor. Unutmayın! Sınava gelince: Kesinlikle dünyanın sonu değil. Ama girip, alabileceğiniz en yüksek puanı almakta yarar var. Kimyanızı bozacak her şeyden uzak durun. Mümkün olduğunca sınavı konuşmayın. Sınava ne çok erken gidin ne de son dakikada orada olun. Yarım saat önce orada olmanız yeter de artar. Yanınızda aile büyüklerinden birisinin olmasında yarar var. Sınav anında ise yapacağınız tek şey sınava odaklanmak olmalı. Her soruyu mutlaka okuyun. Öncelikle size göre kolay soruları çözün. İlle de bu soruyu çözeceğim diye inatlaşmayın. Sorulara iki dakikadan fazla zaman ayırmayın. Seçenekteki çeldiricilere ve siyah yazılı kısımlara dikkat edin. Kaydırma yapmayın. Kitapçıktaki soru sayısı ile cevap kartındaki sayıyı, her defasında karşılaştırın. Peş peşe yapamadığınız birkaç soru çıktığında sakın pes etmeyin. Dört yanlış bir doğruyu götüreceği için çok emin olmadığınız sorularda, rastgele işaretleme yapmayın. Ne kadar emin olsanız da kafadan hesap yapmayın, Mutlaka kağıt üzerinde işlem yapınız. Arada çok kolay sorularda olacaktır. Sakın ola, bu kadar kolay soru olmaz diye, hayıflanmayın. Sınav öncesi, bilmediğiniz yiyecekler yiyip ya da çok su içip tuvalete çıkmak zorunda kalmayın. Cevap optiğinizi teslim ederken doğru kodlama yapıp yapmadığınızı mutlaka kontrol ediniz. Sınav sonrasında iyice dinlenin. Çünkü kayıt aşaması sınavdan çok daha yorucu. Ve şunu asla unutmayın! iyi okul yoktur, iyi öğrenci vardır ve iyi öğrenci, bu sınavda olmasa bile eninde sonunda başarılı olur!..  
Ekleme Tarihi: 13 Haziran 2019 - Perşembe
Erol KÜÇÜK

BAŞARILAR GENÇLER

Bugün İlkokulu, Ortaokul ve Lise ara sınıfı öğrencileri yaz tatiline girerken, binlerce Lise son sınıf öğrencileri cumartesi ve Pazar günleri sınav heyecanı yaşayacak.

Üniversiteye giriş sınavları 15-16 Haziran tarihleri arasında yapılacak.

Her şeyden önce öğrencilerimize ve yakınlarına sabır diliyoruz. Unutmayın heyecanın azı yarar, çoğu zarar getiriyor.

Unutmayın!

Sınava gelince: Kesinlikle dünyanın sonu değil. Ama girip, alabileceğiniz en yüksek puanı almakta yarar var. Kimyanızı bozacak her şeyden uzak durun. Mümkün olduğunca sınavı konuşmayın. Sınava ne çok erken gidin ne de son dakikada orada olun. Yarım saat önce orada olmanız yeter de artar. Yanınızda aile büyüklerinden birisinin olmasında yarar var.

Sınav anında ise yapacağınız tek şey sınava odaklanmak olmalı. Her soruyu mutlaka okuyun. Öncelikle size göre kolay soruları çözün. İlle de bu soruyu çözeceğim diye inatlaşmayın. Sorulara iki dakikadan fazla zaman ayırmayın. Seçenekteki çeldiricilere ve siyah yazılı kısımlara dikkat edin. Kaydırma yapmayın. Kitapçıktaki soru sayısı ile cevap kartındaki sayıyı, her defasında karşılaştırın. Peş peşe yapamadığınız birkaç soru çıktığında sakın pes etmeyin. Dört yanlış bir doğruyu götüreceği için çok emin olmadığınız sorularda, rastgele işaretleme yapmayın. Ne kadar emin olsanız da kafadan hesap yapmayın, Mutlaka kağıt üzerinde işlem yapınız. Arada çok kolay sorularda olacaktır. Sakın ola, bu kadar kolay soru olmaz diye, hayıflanmayın. Sınav öncesi, bilmediğiniz yiyecekler yiyip ya da çok su içip tuvalete çıkmak zorunda kalmayın. Cevap optiğinizi teslim ederken doğru kodlama yapıp yapmadığınızı mutlaka kontrol ediniz. Sınav sonrasında iyice dinlenin. Çünkü kayıt aşaması sınavdan çok daha yorucu. Ve şunu asla unutmayın! iyi okul yoktur, iyi öğrenci vardır ve iyi öğrenci, bu sınavda olmasa bile eninde sonunda başarılı olur!..

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.