Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİNİN 101. YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN

Bağımsızlık mücadelesindeki bir yolculuğun, kurtuluşun ilk adımı olan M. Kemal’in 19 Mayıs 1919’da Samsun’a gelişi. 16 Mayıs 1919’da İstanbul’da bindiği Bandırma vapuruyla 19 Mayıs sabahı ulaşır Samsun’a M. Kemal Atatürk.  Aynı gün geri çağrılır. M. Kemal Paşa kesinlikle geri dönmez. İsteği red eder. Aynı gün istifasını verir. Yine aynı gün 15. Kolordu Komutanı Kazım Karabekir M. Kemal’i ziyaret eder ve ona destek için ‘Ben ve kolordum emrinizdeyim’ der. Sonra 23 Mayıs 1919’da Erzurum Kongresi toplanır. Özgürlük yolunda alınan ilk karar net ve açıktır. ‘Milli sınırlar içinde vatan bölünmez bir bütündür’ M. Kemal’in Samsun’a çıkışının 101.yılında 19 Mayıs Ataürk’ü Anma Gençlik  ve Spor Bayramı Türk Ulusuna kutlu olsun…  
Ekleme Tarihi: 18 Mayıs 2020 - Pazartesi
Erol KÜÇÜK

BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİNİN 101. YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN

Bağımsızlık mücadelesindeki bir yolculuğun, kurtuluşun ilk adımı olan M. Kemal’in 19 Mayıs 1919’da Samsun’a gelişi.

16 Mayıs 1919’da İstanbul’da bindiği Bandırma vapuruyla 19 Mayıs sabahı ulaşır Samsun’a M. Kemal Atatürk.  Aynı gün geri çağrılır. M. Kemal Paşa kesinlikle geri dönmez. İsteği red eder. Aynı gün istifasını verir. Yine aynı gün 15. Kolordu Komutanı Kazım Karabekir M. Kemal’i ziyaret eder ve ona destek için ‘Ben ve kolordum emrinizdeyim’ der.

Sonra 23 Mayıs 1919’da Erzurum Kongresi toplanır.

Özgürlük yolunda alınan ilk karar net ve açıktır.

‘Milli sınırlar içinde vatan bölünmez bir bütündür’

M. Kemal’in Samsun’a çıkışının 101.yılında 19 Mayıs Ataürk’ü Anma Gençlik  ve Spor Bayramı Türk Ulusuna kutlu olsun…

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.