Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

BABALAR GÜNÜNDE BABASIZLIK…

Baba demek, kuvvet demek… Sırtını dayadığın koca bir dağdır baba. Önünde güvendir. Herkesin sırtını dayadığı koca bir dağı varken, güçsüz ve yapayalnız kalmaktır babasızlık. Her aklına geldiğinde suratına yediğin koca bir şamardır. İnsanların birbirine fısıldarken duyduğun acı bir sessizlik. Kimseye belli etmeyip güçlü olmaya çalışırken içine akıttığın yaş. Hayatın fırtınaların da, tufanların da sığınacak bir liman aramaktır. “Baba” demeyi özlemektir babasızlık. Baba demek, güven demek… O yüzdendir babasız çocukların hep boynu bükük. Eğer dikkatli bakarsanız görürsünüz, onlarda ki mahzun ve ürkek bakışı. Büyürler kocaman olurlar ama hep eziktir bir tarafları. Yoktur diğer yarıları. Akşam olup babalarına sarılarak evlerine dönen çocukların arkasından boynu bükük, hüzünle bakar, babasız çocuk. Onların evi hep sessizdir, gecelerse uzun ve soğuktur her zaman. Baba demek, sevgi demek… Çocuklarının vazgeçilmezidir babası. Koca dağı daha lise yıllarında iken toprağa gömen genç, ömrünce hep arayacaktır o büyük insanı. Hayatın rüzgârın da savrulup, güneşinde kavrulurken karşısına çıkan her babayiğitte babasını görecek, onun sevgisini isteyecektir. Ve bir gün hayal kırıklığı içinde “Kimse beni onun kadar sevmedi” diyecek kadar sessiz ve derindir baba sevgisi. İçini yakar hep ağır ağır babasızlık. Benim için ise baba sevgisi; geçmişimde çok büyük ve tarifsiz bir sevgi olduğunu bildiğim, şimdi ki anımda ise, deliler gibi hem sevgisini, hem onu sevebilmeyi çok istediğim ve onu çok özlediğim, geleceğim de ise, ‘yok böyle bir sevgi’ diye asla unutmak istemediğim yarım kalan, tamamlanmamış bir sevgidir bende ki baba sevgisi Yıllar geçmesine rağmen. Sensiz geçen bir babalar günü daha. Her babalar gününde sensiz ve hüzünlüyüm. Ne sensizliği, ne sana olan sevgimi, ne de özlemimi anlatacak kelime yok artık, bulamıyorum.” Hiçbir çocuk babasız kalmasın, hiçbir çocuk babalar gününü babasız kutlamasın. Benim babam, ilk sevdiğim o efsane adam Koca Hasan. Bana babamın oğlu olma gururunu ve mutluluğunu yaşattığın için sana çok teşekkür ediyorum. Sensiz geçen bir babalar gününden sessiz ve buruk sana sesleniyorum. Seni çok özledim babam. Allah rahmet eylesin. Ayrıca Tüm Babaların günü kutlu olsun.  
Ekleme Tarihi: 19 Haziran 2019 - Çarşamba
Erol KÜÇÜK

BABALAR GÜNÜNDE BABASIZLIK…

Baba demek, kuvvet demek… Sırtını dayadığın koca bir dağdır baba. Önünde güvendir. Herkesin sırtını dayadığı koca bir dağı varken, güçsüz ve yapayalnız kalmaktır babasızlık. Her aklına geldiğinde suratına yediğin koca bir şamardır. İnsanların birbirine fısıldarken duyduğun acı bir sessizlik. Kimseye belli etmeyip güçlü olmaya çalışırken içine akıttığın yaş. Hayatın fırtınaların da, tufanların da sığınacak bir liman aramaktır. “Baba” demeyi özlemektir babasızlık.

Baba demek, güven demek… O yüzdendir babasız çocukların hep boynu bükük. Eğer dikkatli bakarsanız görürsünüz, onlarda ki mahzun ve ürkek bakışı. Büyürler kocaman olurlar ama hep eziktir bir tarafları. Yoktur diğer yarıları. Akşam olup babalarına sarılarak evlerine dönen çocukların arkasından boynu bükük, hüzünle bakar, babasız çocuk. Onların evi hep sessizdir, gecelerse uzun ve soğuktur her zaman.

Baba demek, sevgi demek… Çocuklarının vazgeçilmezidir babası. Koca dağı daha lise yıllarında iken toprağa gömen genç, ömrünce hep arayacaktır o büyük insanı. Hayatın rüzgârın da savrulup, güneşinde kavrulurken karşısına çıkan her babayiğitte babasını görecek, onun sevgisini isteyecektir. Ve bir gün hayal kırıklığı içinde “Kimse beni onun kadar sevmedi” diyecek kadar sessiz ve derindir baba sevgisi. İçini yakar hep ağır ağır babasızlık.

Benim için ise baba sevgisi; geçmişimde çok büyük ve tarifsiz bir sevgi olduğunu bildiğim, şimdi ki anımda ise, deliler gibi hem sevgisini, hem onu sevebilmeyi çok istediğim ve onu çok özlediğim, geleceğim de ise, ‘yok böyle bir sevgi’ diye asla unutmak istemediğim yarım kalan, tamamlanmamış bir sevgidir bende ki baba sevgisi Yıllar geçmesine rağmen.

Sensiz geçen bir babalar günü daha. Her babalar gününde sensiz ve hüzünlüyüm. Ne sensizliği, ne sana olan sevgimi, ne de özlemimi anlatacak kelime yok artık, bulamıyorum.” Hiçbir çocuk babasız kalmasın, hiçbir çocuk babalar gününü babasız kutlamasın. Benim babam, ilk sevdiğim o efsane adam Koca Hasan. Bana babamın oğlu olma gururunu ve mutluluğunu yaşattığın için sana çok teşekkür ediyorum. Sensiz geçen bir babalar gününden sessiz ve buruk sana sesleniyorum. Seni çok özledim babam. Allah rahmet eylesin. Ayrıca Tüm Babaların günü kutlu olsun.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.