Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

AYTAÇ GÖRME ENGELLİLER KÖYÜ’NE UĞRADINIZ MI?

Ülkemiz’de ilk defa Bulancak ilçemizde gerçekleştirilen Aytaç Görme Engelli Kampını bir ziyaret etmenizi isterim. Ülkemizin farklı illerinden gelen Tiyatro sanatçısı Göktan Güçlü’nün önderliğinde bir haftalığına Bulancak kaymakamlığı onayı ve  İlçe Milli Eğitim müdürlüğümüzün daveti üzerine  26 Görme Engelli Öğrencimiz ve anneleri ve fedakar öğretmenleri ile birlikte ilçemizdeler. Bulancak Saraçlı Binom merkezinde kampa girdiler. Öğretmenlerin gönüllü çalışmasını bir görmelisiniz. Ben bir emekli öğretmen olarak çok duygulandım. Başta Aytaç Görme Engelli Kamp sorumlusu Göktan Güçlü olmak üzere; Eşi Gönül Güçlü, Zübeyde Yanar, Elife Haksever, Zehra Saçkan, Ayşen Engin, Cem Mutlu Türkseven’e büyük özverili çalışmalarından dolayı kendilerini kutluyorum. Çalışmalarını bende basın koordinatörü olarak yakından takip ettiğim için bu güzelliklere elimden geldiğince katkıda bulunuyorum. Öğretmenlerimiz bu gönüllü çalışmalarıyla hem öğrencilerimize hemde velilere adeta ışık tutuyorlar. Öğretmenlik gerçekten kutsal bir meslek. Bunu sadece 24 Kasımlarda söylüyoruz ama gerçekten ayrı bir özveri gerektiren bir meslek. Öğrencilerle birebir ilgilenmek onların kalplerine dokunabilmek, bir öğrencinin bile yaşadığı olumsuzluk bizi günlerce düşündürebiliyor. Ya da bir öğrencinin yaşadığı sevinç bize mutluluk olarak o gün yetebiliyor. İşte bunu gönüllü öğretmenlerimiz görme engelli çocuklarımız için kitap seslendirriyorlar. Onların hayatına dokunmanın mutluluğunu yaşıyorlar.  Görme engelliler sadece karşıdan karşıya geçerken kollarına girip yardımcı olmaktan çok, daha farklı bir dünya yaşatıyorlar. Onların vizyonlarını ,eğitimlerine katkı sağlamayı  çalışıyorlar. Okyanusta belki bir damla su’lar ama bu suyun çoğalması lazım, bunlara destek olalım. Bu işi yapan gönüllü öğretmenlerin sayısı arttıkça görme engelli çocuklarımızın topluma daha sağlıklı bir şekilde kazandırılacağını düşünüyorum. Bu öğretmenlerimiz onların hayatlarına dokunuyor, seslendirme ve diksiyon eğitimi veriyorlar. Öğrencilere hem sosyal hem de akademik açıdan katkı sağlıyorlar. Öğretmenlik yaşamın her tarafında geçerli. Ne kadar çok kişinin hayatına dokunabilirsek, ne kadar öğrenciye dokunabilirsek o kadar gurur verici. İstenilirse başaramayacağımız hiçbir şey yoktur. İşte örneği. Meslektaşları bugünlerde tatil yaparken onlar gönüllü olarak görme engelli çocuklarımıza özverili çalışmaları ile dokunmaya çalışıyorlar. Saraçlı ya gelip görmelisiniz. Kutluyorum kendilerini…  
Ekleme Tarihi: 25 Temmuz 2023 - Salı
Erol KÜÇÜK

AYTAÇ GÖRME ENGELLİLER KÖYÜ’NE UĞRADINIZ MI?

Ülkemiz’de ilk defa Bulancak ilçemizde gerçekleştirilen Aytaç Görme Engelli Kampını bir ziyaret etmenizi isterim. Ülkemizin farklı illerinden gelen Tiyatro sanatçısı Göktan Güçlü’nün önderliğinde bir haftalığına Bulancak kaymakamlığı onayı ve  İlçe Milli Eğitim müdürlüğümüzün daveti üzerine  26 Görme Engelli Öğrencimiz ve anneleri ve fedakar öğretmenleri ile birlikte ilçemizdeler. Bulancak Saraçlı Binom merkezinde kampa girdiler. Öğretmenlerin gönüllü çalışmasını bir görmelisiniz.

Ben bir emekli öğretmen olarak çok duygulandım. Başta Aytaç Görme Engelli Kamp sorumlusu Göktan Güçlü olmak üzere; Eşi Gönül Güçlü, Zübeyde Yanar, Elife Haksever, Zehra Saçkan, Ayşen Engin, Cem Mutlu Türkseven’e büyük özverili çalışmalarından dolayı kendilerini kutluyorum. Çalışmalarını bende basın koordinatörü olarak yakından takip ettiğim için bu güzelliklere elimden geldiğince katkıda bulunuyorum.

Öğretmenlerimiz bu gönüllü çalışmalarıyla hem öğrencilerimize hemde velilere adeta ışık tutuyorlar. Öğretmenlik gerçekten kutsal bir meslek. Bunu sadece 24 Kasımlarda söylüyoruz ama gerçekten ayrı bir özveri gerektiren bir meslek. Öğrencilerle birebir ilgilenmek onların kalplerine dokunabilmek, bir öğrencinin bile yaşadığı olumsuzluk bizi günlerce düşündürebiliyor. Ya da bir öğrencinin yaşadığı sevinç bize mutluluk olarak o gün yetebiliyor. İşte bunu gönüllü öğretmenlerimiz görme engelli çocuklarımız için kitap seslendirriyorlar. Onların hayatına dokunmanın mutluluğunu yaşıyorlar.

 Görme engelliler sadece karşıdan karşıya geçerken kollarına girip yardımcı olmaktan çok, daha farklı bir dünya yaşatıyorlar. Onların vizyonlarını ,eğitimlerine katkı sağlamayı  çalışıyorlar.

Okyanusta belki bir damla su’lar ama bu suyun çoğalması lazım, bunlara destek olalım. Bu işi yapan gönüllü öğretmenlerin sayısı arttıkça görme engelli çocuklarımızın topluma daha sağlıklı bir şekilde kazandırılacağını düşünüyorum.

Bu öğretmenlerimiz onların hayatlarına dokunuyor, seslendirme ve diksiyon eğitimi veriyorlar. Öğrencilere hem sosyal hem de akademik açıdan katkı sağlıyorlar.

Öğretmenlik yaşamın her tarafında geçerli. Ne kadar çok kişinin hayatına dokunabilirsek, ne kadar öğrenciye dokunabilirsek o kadar gurur verici.

İstenilirse başaramayacağımız hiçbir şey yoktur. İşte örneği. Meslektaşları bugünlerde tatil yaparken onlar gönüllü olarak görme engelli çocuklarımıza özverili çalışmaları ile dokunmaya çalışıyorlar. Saraçlı ya gelip görmelisiniz. Kutluyorum kendilerini…
 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.