Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

AYDINDERE’DEN DAĞLICA’YA UZANAN GÖNÜL KÖPRÜSÜ

Bulancak Aydındere Ortaokulu Müdürü Erdinç Kaya, müdür yardımcıları Seçil Çamur, Arzu Yavuz, okulun tüm öğrencileri ve velilerin onayı ile Aydındere’den Hakkari Yüksekova Dağlıca Ortaokulu öğrencilerine fındık ve kitap gönderdiler. Okulun müdürü, müdür yardımcıları, öğrenciler ve velilerinin de desteği ile Toplum Hizmeti Çalışması Kapsamında Hakkari ili Yüksekova İlçesinde birbirlerini hiç tanımayan, Türkiye’mizin Batısında bulunan öğrencilerimiz ile Türkiye’mizin doğusunda bulunan Yüksekova İlçesinin öğrencileri önce birbirleriyle iletişime geçtiler. Birbirleriyle sıkı bir Gönül Köprüsü oluşturan öğrencilerimiz hazırladıkları hediye kolilerini Yüksekova’ya gönderdiler. Gönüllerindeki öğrencilere koliler belki bugün ulaşacak. Binlerce km'lik bir mesafeyi gönüllerde birleştiren değerli öğretmenlerimize, sevgili öğrencilerimize ve velilerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Köprü ulaşılması mümkün olmayan iki yakayı bir araya getiren bir fiziki yapıdır. Ama iş, gönüllerin birleştirilmesi olunca köprüye gerek yoktur. Ancak bilgi ve teknolojinin gelişmesiyle bireyselleşen ve çıkarları daha ön plana alan bir zaman ve zeminde yaşıyoruz. Bizi biz yapan, bizi başkalarından ayıran, bizim kendimize özgü değerlerimizin üzerin de bireyselleşen dünyamızda tozlanmaktadır. İşte Aydındere Ortaokulu’nun gerçekleştirdiği bu proje sayesinde tozlanan değerlerimizin üzerini parlatmak için bir fırsattır. Böylece Aydındere ortaokulu öğrencileri yöresel ürünlerle doğudan batıya kardeşlik köprüsü kurdular. Projenin amacı, Doğu’daki öğrencilerin fındık ürününü oradaki arkadaşlarıyla paylaşmasıdır. Okul Müdürü Erdinç Kaya’nın ilk öğretmenlik yaşamına Dağlıca Ortaokulunda başlaması ve burayı unutmaması ayrı bir güzellik. Böylece farklı bölgelerde yaşayan öğrencilerin birbirlerini tanıması ve kaynaşması sağlanıyor. Buda ülkedeki batı-doğu kardeşliğini pekiştirecektir. Kutluyorum bu konuda emeği geçen herkesi…
Ekleme Tarihi: 06 Ocak 2020 - Pazartesi
Erol KÜÇÜK

AYDINDERE’DEN DAĞLICA’YA UZANAN GÖNÜL KÖPRÜSÜ

Bulancak Aydındere Ortaokulu Müdürü Erdinç Kaya, müdür yardımcıları Seçil Çamur, Arzu Yavuz, okulun tüm öğrencileri ve velilerin onayı ile Aydındere’den Hakkari Yüksekova Dağlıca Ortaokulu öğrencilerine fındık ve kitap gönderdiler.

Okulun müdürü, müdür yardımcıları, öğrenciler ve velilerinin de desteği ile Toplum Hizmeti Çalışması Kapsamında Hakkari ili Yüksekova İlçesinde birbirlerini hiç tanımayan, Türkiye’mizin Batısında bulunan öğrencilerimiz ile Türkiye’mizin doğusunda bulunan Yüksekova İlçesinin öğrencileri önce birbirleriyle iletişime geçtiler. Birbirleriyle sıkı bir Gönül Köprüsü oluşturan öğrencilerimiz hazırladıkları hediye kolilerini Yüksekova’ya gönderdiler. Gönüllerindeki öğrencilere koliler belki bugün ulaşacak. Binlerce km'lik bir mesafeyi gönüllerde birleştiren değerli öğretmenlerimize, sevgili öğrencilerimize ve velilerimize ne kadar teşekkür etsek azdır.

Köprü ulaşılması mümkün olmayan iki yakayı bir araya getiren bir fiziki yapıdır. Ama iş, gönüllerin birleştirilmesi olunca köprüye gerek yoktur. Ancak bilgi ve teknolojinin gelişmesiyle bireyselleşen ve çıkarları daha ön plana alan bir zaman ve zeminde yaşıyoruz. Bizi biz yapan, bizi başkalarından ayıran, bizim kendimize özgü değerlerimizin üzerin de bireyselleşen dünyamızda tozlanmaktadır.

İşte Aydındere Ortaokulu’nun gerçekleştirdiği bu proje sayesinde tozlanan değerlerimizin üzerini parlatmak için bir fırsattır.

Böylece Aydındere ortaokulu öğrencileri yöresel ürünlerle doğudan batıya kardeşlik köprüsü kurdular. Projenin amacı, Doğu’daki öğrencilerin fındık ürününü oradaki arkadaşlarıyla paylaşmasıdır. Okul Müdürü Erdinç Kaya’nın ilk öğretmenlik yaşamına Dağlıca Ortaokulunda başlaması ve burayı unutmaması ayrı bir güzellik.

Böylece farklı bölgelerde yaşayan öğrencilerin birbirlerini tanıması ve kaynaşması sağlanıyor. Buda ülkedeki batı-doğu kardeşliğini pekiştirecektir. Kutluyorum bu konuda emeği geçen herkesi…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.