Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

AVUKATLARIMIZIN GÜNÜ KUTLU OLSUN

Ülkemizde her yıl 5 Nisan ‘Avukatlar Günü’ olarak kutlanmaktadır. Bu vesile ile güvenliğimizin teminatı olan daima adaleti, hakkı, hukuku gözeten avukatlarımızın ve hukuk camiamızın 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutlar, görevlerinde başarılar dilerim.  İnsanlığın en eski ve en saygın mesleklerinden biri de avukatlıktır. Avukatlık ‘kamu hizmeti ve serbest bir meslek’ olarak tanımlanır. Görev olarak ise ‘Avukat, yargının kurucu unsurlarından olan bağımsız savunmayı temsil eder’ şeklinde belirtilir. Zorlu bir eğitim süreci ve staj sonrasında bulunduğu ilin bağlı olduğu baro levhasına kaydolarak göreve başlayan avukatlar, yargının üçlü sacayağından (sav, savunma, hüküm) savunma ayağını temsil eder ve savunma, kutsal bir hak olarak kabul edilir. Zira avukat, savunma hakkının kullanılmasında kişilere yardımcı olduğu gibi hak, hukuk ve yasa konularıyla ilgili olarak da isteyenlere rehberlik eder, yol gösterir. Avukatlar görevlerine Hukuka, ahlaka, mesleğin onuruna ve kurallarına uygun davranacaklarına tam sadakatle yürütür. Kısacası; her mesleğin olduğu gibi avukatlığın da zor tarafları ve mesleğini hakkıyla yerine getirmeye çalışan avukatlarımız çoğunluktadır. Kanun ve meslek kurallarıyla değil, giydiği cübbe ile de kendini göstermektedir. Öğretmenler Günü, Sevgililer Günü, Anneler Günü gibi özel günler kadar olmasa da avukatların da bir günü olduğu böylece kabul edilmiş oldu. Bu serzenişimin en basit ispatı da; ilçe belediyelerimizin bile Öğretmenler Günü için özel hediyeler, programlar yaparken Avukatlar Günü’nü genelde atlamasıdır. Ben de bu vesileyle avukatların meslektaşlarından hatta müvekkillerinden kutlama mesajları ve hediyeler alacağı nice güzel 5 Nisan’lar geçirmelerini temenni ediyor onların Avukatlar Gününü can-ı gönülden kutluyorum.
Ekleme Tarihi: 05 Nisan 2022 - Salı
Erol KÜÇÜK

AVUKATLARIMIZIN GÜNÜ KUTLU OLSUN

Ülkemizde her yıl 5 Nisan ‘Avukatlar Günü’ olarak kutlanmaktadır. Bu vesile ile güvenliğimizin teminatı olan daima adaleti, hakkı, hukuku gözeten avukatlarımızın ve hukuk camiamızın 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutlar, görevlerinde başarılar dilerim.

 İnsanlığın en eski ve en saygın mesleklerinden biri de avukatlıktır.
Avukatlık ‘kamu hizmeti ve serbest bir meslek’ olarak tanımlanır. Görev olarak ise ‘Avukat, yargının kurucu unsurlarından olan bağımsız savunmayı temsil eder’ şeklinde belirtilir.
Zorlu bir eğitim süreci ve staj sonrasında bulunduğu ilin bağlı olduğu baro levhasına kaydolarak göreve başlayan avukatlar, yargının üçlü sacayağından (sav, savunma, hüküm) savunma ayağını temsil eder ve savunma, kutsal bir hak olarak kabul edilir. Zira avukat, savunma hakkının kullanılmasında kişilere yardımcı olduğu gibi hak, hukuk ve yasa konularıyla ilgili olarak da isteyenlere rehberlik eder, yol gösterir.

Avukatlar görevlerine Hukuka, ahlaka, mesleğin onuruna ve kurallarına uygun davranacaklarına tam sadakatle yürütür.

Kısacası; her mesleğin olduğu gibi avukatlığın da zor tarafları ve mesleğini hakkıyla yerine getirmeye çalışan avukatlarımız çoğunluktadır. Kanun ve meslek kurallarıyla değil, giydiği cübbe ile de kendini göstermektedir. Öğretmenler Günü, Sevgililer Günü, Anneler Günü gibi özel günler kadar olmasa da avukatların da bir günü olduğu böylece kabul edilmiş oldu. Bu serzenişimin en basit ispatı da; ilçe belediyelerimizin bile Öğretmenler Günü için özel hediyeler, programlar yaparken Avukatlar Günü’nü genelde atlamasıdır. Ben de bu vesileyle avukatların meslektaşlarından hatta müvekkillerinden kutlama mesajları ve hediyeler alacağı nice güzel 5 Nisan’lar geçirmelerini temenni ediyor onların Avukatlar Gününü can-ı gönülden kutluyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.