Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

ASIL KAHRAMANLAR ONLAR

Dayanışmanın en güzel örneğini kurtarma ekipleri verdi.109 kişiyi enkazdan canlı olarak çıkaran JAK, AKUT, ANDA, İHH başta olmak üzere devletin tüm kurumları ve sivil toplum kuruluşları, saatler içinde organize olup afet bölgesinde çok kritik görevlerde yer aldı. Ekipler dönüşümlü enkazda açtıkları deliklerden geçip beton bloklarının altında sıkışan insanları çıkarmak için zamanla yarıştılar. Kendi canlarını hiçe sayarak çalışan asıl kahramanlar bunlar. İzmir’i sarsan deprem, toplumsal dayanışmayı yeşertti. Türkiye’nin dört bir yanından arama kurtarma ekipleri depremde kente akın ederken, yardımseverler de depremzedelerin ihtiyaçları için seferber oldu. Asıl kahramanlar, depremi tüm şiddetiyle yaşamış ve enkaz altında kalmış insanlar için hayatlarını hiçe sayan, Türkiye’min dört bir yanından gelip, uykusuz, yorgun, günlerdir iğneyle kuyu kazar gibi enkazdan canları kurtaran arama kurtarma ekipleri. Asıl kahramanlar, gecelerini gündüzlerine katan, koronayla mücadeleye bir de deprem felaketinin yaralarını saran sağlık çalışanları. En kahramanlarsa, kat kat enkazın altında kalıp hayata tutunanlar. En kahraman canlar bu saydıklarım elbet. Şiddetli bir deprem yaşadı güzel İzmir. Hepimiz çok korktuk. Depremin hemen sonrasında vızır vızır çalıştı telefonlar. Sonra Türkiye’min dört bir yanından arama, kurtarma ekipleri geldiler. Hemen enkaz altındaki canlara ulaşmak için çalışmaya başladılar. İlk gece zordu hepimiz için. Devlet tüm imkanlarıyla deprem bölgesine yardım göndermeye başladı. İşte tam bu anda ‘kahramanlar’ bir bir kendilerini göstermeye başladılar. Depremzedeler için gerekli olan her şey, hem an be an paylaşıldı hem de doğru adreslere yönlendirildi. Bu arada sahadan gelen kurtarma haberlerini, umudu da paylaşmayı hiç bırakmadılar. Canlı yayınlar yaptılar, çok da etkili oldular. İki elektrikli soba ihtiyacımız var isteğine ivedi 10 soba getirdi takipçileri. Yeni kurulan çadır sahasında insanların yemek yemediklerini herkesten önce öğrenip, yemekçi firmaları, restoranları hemen oraya yönlendirdiler. Yalnız aralarında biri vardı ki, işte o çok özel biri. 24 yaşında gencecik bir inşaat mühendisi. Ayça Aydın. Yardım çağrıları ile çevresindeki fenomen dostlarını bir anda harekete geçirdi. Ayda bebeğimiz tam 91 saat enkazda kaldıktan sonra sağ salim kurtarıldı. Hastane yolunda, ambulansın içinde doktorun muayenesi sırasında köfte, ayran istedi. Televizyonları başında, sosyal medyadan onu gören herkes o anda Ayda kızımıza hemen köfte, ayran ulaştırmayı arzu etti. Onun bu isteğine hemen cevap vermek istedi herkes. Ayda bebeğe ulaşmayacağını bile bile köfte sipariş ettiler. Kimi ‘çalışanlara, diğer çocuklara verilsin’ notuyla, kimi ‘kuzumuz, meleğimiz Ayda’ya afiyet olsun’, kimi de ‘Lice’deki asker abilerinden ufak bir hediye’ mesajıyla yollamış köfteleri. Güzel ülkemin güzel insanları iyi ki varsınız, iyi ki bu ülkenin birer ferdiyiz. Güzel kızımız Ayda sen iyi ol, mutlu ol yeter ki! Memleketin, İzmir’in tüm köftecilerinde masan her zaman hazır…
Ekleme Tarihi: 12 Kasım 2020 - Perşembe
Erol KÜÇÜK

ASIL KAHRAMANLAR ONLAR

Dayanışmanın en güzel örneğini kurtarma ekipleri verdi.109 kişiyi enkazdan canlı olarak çıkaran JAK, AKUT, ANDA, İHH başta olmak üzere devletin tüm kurumları ve sivil toplum kuruluşları, saatler içinde organize olup afet bölgesinde çok kritik görevlerde yer aldı. Ekipler dönüşümlü enkazda açtıkları deliklerden geçip beton bloklarının altında sıkışan insanları çıkarmak için zamanla yarıştılar. Kendi canlarını hiçe sayarak çalışan asıl kahramanlar bunlar.

İzmir’i sarsan deprem, toplumsal dayanışmayı yeşertti. Türkiye’nin dört bir yanından arama kurtarma ekipleri depremde kente akın ederken, yardımseverler de depremzedelerin ihtiyaçları için seferber oldu.

Asıl kahramanlar, depremi tüm şiddetiyle yaşamış ve enkaz altında kalmış insanlar için hayatlarını hiçe sayan, Türkiye’min dört bir yanından gelip, uykusuz, yorgun, günlerdir iğneyle kuyu kazar gibi enkazdan canları kurtaran arama kurtarma ekipleri. Asıl kahramanlar, gecelerini gündüzlerine katan, koronayla mücadeleye bir de deprem felaketinin yaralarını saran sağlık çalışanları. En kahramanlarsa, kat kat enkazın altında kalıp hayata tutunanlar. En kahraman canlar bu saydıklarım elbet.
Şiddetli bir deprem yaşadı güzel İzmir. Hepimiz çok korktuk. Depremin hemen sonrasında vızır vızır çalıştı telefonlar. Sonra Türkiye’min dört bir yanından arama, kurtarma ekipleri geldiler. Hemen enkaz altındaki canlara ulaşmak için çalışmaya başladılar. İlk gece zordu hepimiz için. Devlet tüm imkanlarıyla deprem bölgesine yardım göndermeye başladı. İşte tam bu anda ‘kahramanlar’ bir bir kendilerini göstermeye başladılar. Depremzedeler için gerekli olan her şey, hem an be an paylaşıldı hem de doğru adreslere yönlendirildi.

Bu arada sahadan gelen kurtarma haberlerini, umudu da paylaşmayı hiç bırakmadılar. Canlı yayınlar yaptılar, çok da etkili oldular. İki elektrikli soba ihtiyacımız var isteğine ivedi 10 soba getirdi takipçileri. Yeni kurulan çadır sahasında insanların yemek yemediklerini herkesten önce öğrenip, yemekçi firmaları, restoranları hemen oraya yönlendirdiler.

Yalnız aralarında biri vardı ki, işte o çok özel biri. 24 yaşında gencecik bir inşaat mühendisi. Ayça Aydın. Yardım çağrıları ile çevresindeki fenomen dostlarını bir anda harekete geçirdi.
Ayda bebeğimiz tam 91 saat enkazda kaldıktan sonra sağ salim kurtarıldı. Hastane yolunda, ambulansın içinde doktorun muayenesi sırasında köfte, ayran istedi.
Televizyonları başında, sosyal medyadan onu gören herkes o anda Ayda kızımıza hemen köfte, ayran ulaştırmayı arzu etti. Onun bu isteğine hemen cevap vermek istedi herkes.
Ayda bebeğe ulaşmayacağını bile bile köfte sipariş ettiler.

Kimi ‘çalışanlara, diğer çocuklara verilsin’ notuyla, kimi ‘kuzumuz, meleğimiz Ayda’ya afiyet olsun’, kimi de ‘Lice’deki asker abilerinden ufak bir hediye’ mesajıyla yollamış köfteleri. Güzel ülkemin güzel insanları iyi ki varsınız, iyi ki bu ülkenin birer ferdiyiz.
Güzel kızımız Ayda sen iyi ol, mutlu ol yeter ki! Memleketin, İzmir’in tüm köftecilerinde masan her zaman hazır…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.