Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

ARKADAŞ

Arkadaş kelimesi ne güzel ama. Geçmişte olsun gelecekte olsun hüzünlendiğinde rahatlıkla içini açabileceğin ve rahatlayabileceğin bir dost. Bizler anne ve baba seçme durumumuz yok. Ama Arkadaş seçme şansına sahibiz. Seçtiğimiz Arkadaş yaşamımızı etkileyen, bazen bizi şekillendiren bir öneme sahip olmalı. Bu nedenle bizim kültürümüzde, Arkadaş seçimi çok önemlidir. Gençlerin arkadaş seçiminde özen göstermesini isterim. Arkadaş arkadaşına sır olmalıdır. Değer görme hissi kazanımına ve öz güvenin gelişimine yardım eder. Arkadaşlık insana güven ve rahatlık hissi vermeli. Çocuk yada yetişkin her birey yaşamında her zaman samimi bir dost olmasını ister. Oyun çağından iş hayatına kadar bireyin kendini mutlu hissetmesi, yaptığı işe kendini verebilmesi için samimi ve içten bir arkadaşı olmalı. Yaşamımızda belli rolleri olan kişileri arkadaş olarak seçmeliyiz. Arkadaşta sevgiyi, samimiyeti bulabilme motive eden, moral veren, karşılık beklemeden saygı duyan acı ve güzel günlerini paylaşan arkadaş her zaman artıdır. Bizi olduğumuz gibi kabul eden, kendimizi rahatlıkla içimizi açabileceğimiz, sır saklayan bizle sağlıklı iletişim kurabilen arkadaş olmalı yaşamımızda. Yaşadığımız sürece hayatımıza birçok kişi girer çıkar. Bunlardan çok azı yaşamımızda iz bırakır. Unutulmazlar listesine girer. Birbirimize ters düştüğümüz zamanlarda bile samimidir. Yazıma Melika Demirağ'ın söylediği ve büyük istekle dinlediğim şarkısı olan "Arkadaş şarkısının sözleri ile bitirmek isterim. "Olmasın o ta içten/Gülen gözlerde yaş/Bir gün gelip ayrılsak ta/Seninle Arkadaş./Bir kıvılcım düşer önce/Büyür yavaş yavaş /Bu en güzel bu en sıcak/Duygudur Arkadaş/ Dolduramaz boşluğunu/Ne ana,ne gardaş/Bu en güzel bu en sıcak/Duygudur Arkadaş/Ortak olmak her sevince/Her derde kedere/ Ve yürümek ömür boyu/Beraberce el ele/Olmayacak o ta içten/Gülen gözlerde yaş/Bir gün gelir ayrılsakta/Seninle Arkadaş..."
Ekleme Tarihi: 27 Eylül 2022 - Salı
Erol KÜÇÜK

ARKADAŞ

Arkadaş kelimesi ne güzel ama.

Geçmişte olsun gelecekte olsun hüzünlendiğinde rahatlıkla içini açabileceğin ve rahatlayabileceğin bir dost.

Bizler anne ve baba seçme durumumuz yok. Ama Arkadaş seçme şansına sahibiz.

Seçtiğimiz Arkadaş yaşamımızı etkileyen, bazen bizi şekillendiren bir öneme sahip olmalı. Bu nedenle bizim kültürümüzde, Arkadaş seçimi çok önemlidir.

Gençlerin arkadaş seçiminde özen göstermesini isterim.

Arkadaş arkadaşına sır olmalıdır. Değer görme hissi kazanımına ve öz güvenin gelişimine yardım eder.

Arkadaşlık insana güven ve rahatlık hissi vermeli.

Çocuk yada yetişkin her birey yaşamında her zaman samimi bir dost olmasını ister.

Oyun çağından iş hayatına kadar bireyin kendini mutlu hissetmesi, yaptığı işe kendini verebilmesi için samimi ve içten bir arkadaşı olmalı.

Yaşamımızda belli rolleri olan kişileri arkadaş olarak seçmeliyiz.

Arkadaşta sevgiyi, samimiyeti bulabilme motive eden, moral veren, karşılık beklemeden saygı duyan acı ve güzel günlerini paylaşan arkadaş her zaman artıdır.

Bizi olduğumuz gibi kabul eden, kendimizi rahatlıkla içimizi açabileceğimiz, sır saklayan bizle sağlıklı iletişim kurabilen arkadaş olmalı yaşamımızda.

Yaşadığımız sürece hayatımıza birçok kişi girer çıkar. Bunlardan çok azı yaşamımızda iz bırakır. Unutulmazlar listesine girer.

Birbirimize ters düştüğümüz zamanlarda bile samimidir.

Yazıma Melika Demirağ'ın söylediği ve büyük istekle dinlediğim şarkısı olan "Arkadaş şarkısının sözleri ile bitirmek isterim.

"Olmasın o ta içten/Gülen gözlerde yaş/Bir gün gelip ayrılsak ta/Seninle Arkadaş./Bir kıvılcım düşer önce/Büyür yavaş yavaş /Bu en güzel bu en sıcak/Duygudur Arkadaş/

Dolduramaz boşluğunu/Ne ana,ne gardaş/Bu en güzel bu en sıcak/Duygudur Arkadaş/Ortak olmak her sevince/Her derde kedere/ Ve yürümek ömür boyu/Beraberce el ele/Olmayacak o ta içten/Gülen gözlerde yaş/Bir gün gelir ayrılsakta/Seninle Arkadaş..."

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.