Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

AMAN DİKKAT KAFATASI KIRICI MEYDAN OKUMA OYUNU CAN ALIYOR!

Son zamanların en çok kullanılan platformu Tik Tok'ta yer alan 'Kafatası Kırıcı Meydan Okuma' akımı can alıyor. Çok fazla sayıda genç ve yetişkin, güvenlik önlemi olmadan gerçekleştirdikleri eylem sonucu ya hayatını kaybediyor ya da yaralanıyor... Ölümcül Mavi Balina oyununa benzetilen ‘Kafatası Kırıcı’ trendi, oldukça ciddi sorunlara yol açabiliyor.  Şu anda popüler video paylaşım uygulaması Tik Tok’ta trend olan tehlikeli oyun üç kişi ile yapılıyor. İlk olarak sağ ve soldaki kişiler havaya zıplıyor. Daha sonra ise ortadaki kişi zıplarken, diğer iki kişi havaya sıçrayan kişiye çelme takıyor ve ortadaki kişi yere yığılıyor. Bu tuhaf akım nedeniyle ciddi beyin sarsıntısı geçirenler, ya da ölenler olduğu iddia ediliyor. Kafatası kırıcı, meydan okuma yoluyla yayılıyor ve bu durum ebeveynleri endişelendiriyor. Güvenlik önlemi olmadan, üstelik taşın üzerinde yapılan trend velileri de ayağa kaldırdı. İlk olarak Venezuela’da bir okulda çekilen ve buradan dünyaya yayıldığı düşünülen akım sonucu Brezilya’da bir lise öğrencisinin hayatını kaybettiği söyleniyor. Ayrıca yapılan tehlikeli harekete maruz kalan iki öğrencinin de yaralandığı kaydedildi. Son günlerde sosyal medyada çocuklar ve gençler arasında tehlikeli şekilde yayılan ‘Skull Breaker Challenge’(Kafatası kırıcı meydan okuma) dünyada yayılmaya başladı. Buradan gençlere sesleniyorum. Sosyal medyanın iyi ve güzel yanlarını günlük hayatınızda lütfen kullanın. Özellikle 14-18 yaş grubunun çok sıkça kullanıldığı meydan okumalar. Böylesi meydan okumalar çocukların hem fiziki hem de psikolojik olarak örselenmesine neden olmaktadır. Bu yüzden sosyal medya sağlayıcılarının bunu yayınlamamalarını, gençlerinde böylesi olaylara dönük eylemde bulunmamalarını öneriyoruz.  
Ekleme Tarihi: 24 Şubat 2020 - Pazartesi
Erol KÜÇÜK

AMAN DİKKAT KAFATASI KIRICI MEYDAN OKUMA OYUNU CAN ALIYOR!

Son zamanların en çok kullanılan platformu Tik Tok'ta yer alan 'Kafatası Kırıcı Meydan Okuma' akımı can alıyor. Çok fazla sayıda genç ve yetişkin, güvenlik önlemi olmadan gerçekleştirdikleri eylem sonucu ya hayatını kaybediyor ya da yaralanıyor...

Ölümcül Mavi Balina oyununa benzetilen ‘Kafatası Kırıcı’ trendi, oldukça ciddi sorunlara yol açabiliyor.  Şu anda popüler video paylaşım uygulaması Tik Tok’ta trend olan tehlikeli oyun üç kişi ile yapılıyor. İlk olarak sağ ve soldaki kişiler havaya zıplıyor. Daha sonra ise ortadaki kişi zıplarken, diğer iki kişi havaya sıçrayan kişiye çelme takıyor ve ortadaki kişi yere yığılıyor. Bu tuhaf akım nedeniyle ciddi beyin sarsıntısı geçirenler, ya da ölenler olduğu iddia ediliyor. Kafatası kırıcı, meydan okuma yoluyla yayılıyor ve bu durum ebeveynleri endişelendiriyor. Güvenlik önlemi olmadan, üstelik taşın üzerinde yapılan trend velileri de ayağa kaldırdı. İlk olarak Venezuela’da bir okulda çekilen ve buradan dünyaya yayıldığı düşünülen akım sonucu Brezilya’da bir lise öğrencisinin hayatını kaybettiği söyleniyor. Ayrıca yapılan tehlikeli harekete maruz kalan iki öğrencinin de yaralandığı kaydedildi.

Son günlerde sosyal medyada çocuklar ve gençler arasında tehlikeli şekilde yayılan ‘Skull Breaker Challenge’(Kafatası kırıcı meydan okuma) dünyada yayılmaya başladı.

Buradan gençlere sesleniyorum. Sosyal medyanın iyi ve güzel yanlarını günlük hayatınızda lütfen kullanın. Özellikle 14-18 yaş grubunun çok sıkça kullanıldığı meydan okumalar. Böylesi meydan okumalar çocukların hem fiziki hem de psikolojik olarak örselenmesine neden olmaktadır. Bu yüzden sosyal medya sağlayıcılarının bunu yayınlamamalarını, gençlerinde böylesi olaylara dönük eylemde bulunmamalarını öneriyoruz.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.