Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

ACABA HANGİ OKULU TERCİH ETSEM...

Sınavla alan liseleri tercih edecek öğrencilerin ancak yüzde 15’i hayallerine kavuşabilecek. Uzmanlar bu yıl sınava giren öğrenci sayısı arttığı için tercihlerin, başarı sıralamasına göre yapılmasının daha doğru olduğu görüşündeler. Liselere Geçiş Sistemi (LGS)kapsamında devlet okulları için tercihler 29 Temmuz Çarşamba günü sona erecek. Bu yıl yerleşme sisteminde büyük bir değişiklik yok. Ancak öğrenci, kontenjan, tercih hakkı ve ilk kez hazırlık sınıfı açan okulların sayılarında artış yaşandı. Liseye geçecek tüm öğrenciler dikkate alındığında yaklaşık yüzde 10 ya da 12’sinin sınavla alan okullara yerleşebileceği görülüyor. Bu yıl sınava 1 milyon 472 bin 303 öğrenci girdi. Toplam kontenjan 213 bin 128. Bu durumda sınava girenlerin yüzde 15’i tercihlerinden birine girebilecek. Anadolu, Fen ve Sosyal bilimler gibi liselerden birine girmek isteyenlerin şansı ise yüzde 10’un altına düşüyor. Milyonlarca aile için zor günler. Ne korona umurlarında ne de yaz sıcağı! Geleceğe odaklanmış durumdalar. Kendilerine kolaylıklar diliyoruz.  
Ekleme Tarihi: 23 Temmuz 2020 - Perşembe
Erol KÜÇÜK

ACABA HANGİ OKULU TERCİH ETSEM...

Sınavla alan liseleri tercih edecek öğrencilerin ancak yüzde 15’i hayallerine kavuşabilecek. Uzmanlar bu yıl sınava giren öğrenci sayısı arttığı için tercihlerin, başarı sıralamasına göre yapılmasının daha doğru olduğu görüşündeler.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS)kapsamında devlet okulları için tercihler 29 Temmuz Çarşamba günü sona erecek. Bu yıl yerleşme sisteminde büyük bir değişiklik yok. Ancak öğrenci, kontenjan, tercih hakkı ve ilk kez hazırlık sınıfı açan okulların sayılarında artış yaşandı.

Liseye geçecek tüm öğrenciler dikkate alındığında yaklaşık yüzde 10 ya da 12’sinin sınavla alan okullara yerleşebileceği görülüyor. Bu yıl sınava 1 milyon 472 bin 303 öğrenci girdi. Toplam kontenjan 213 bin 128. Bu durumda sınava girenlerin yüzde 15’i tercihlerinden birine girebilecek. Anadolu, Fen ve Sosyal bilimler gibi liselerden birine girmek isteyenlerin şansı ise yüzde 10’un altına düşüyor. Milyonlarca aile için zor günler. Ne korona umurlarında ne de yaz sıcağı! Geleceğe odaklanmış durumdalar. Kendilerine kolaylıklar diliyoruz.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.