Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

25 KASIM ÇARŞAMBA GÜNÜ ‘KADINA ŞİDDETE HAYIR MÜCADELE GÜNÜ’ İDİ

Geçtiğimiz  25 Kasım Çarşamba günü Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü idi. Günümüzde hala bu şiddete maruz kalan kadınlarımız var. Kadın olmak güçsüz olmak, ezilmek hor görülmek değildir.  Aile içi şiddete maruz kalmış kadınlar anne olduklarında çocuklarına da bu şiddeti uygulayabiliyor. Bu gibi durumlarda gelecek toplumlara benlik duygusunu saygısını yitirmiş nesiller olarak aktarılıyor. Bunun için öncelikle kendimizi sevmeli yetiştirmeli eğitim alanında ilerlemeli gerekirse destek almaktan çekinmemeliyiz.  Şiddettin her türlüsüne dur diyebilmeliyiz! Şiddet sadece fiziksel olarak değildir.  Psikolojik şiddette kadının ruh sağlığının bozulmasına yol açar. Şiddetin fiziksel ve psikolojik boyutlarının da yanı sıra cinsel ve ekonomik şiddette mevcuttur. Bu durum hem bireysel hem de toplumsal bir sorundur. Her kadının bu gibi durumlarda ne yapması gerektiğini, nereden destek alabileceğini biliyor olması oldukça önemlidir. Aile, Kadın, Çocuk ve Özürlü Sosyal Hizmet Danışma Hattı Alo 183,Alo 155 Polis İmdat, Alo 156 Jandarma İmdat,112 Acil, Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı 0212 656 96 96,Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde, Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğünde, Aile Danışma Merkezleri ve Toplum Merkezlerinde ücretsiz olarak danışmanlık ve yönlendirme hizmetleri alabilirler. Kadına verilen değer, her türlü fayda ve beklentinin ötesinde, insan haklarının bir gereğidir. Dolayısıyla kadının saygınlığını ve itibarını korumak, herkes için bir insanlık vazifesidir. Kadının toplum içindeki saygınlığı, itibarı ve etkinliği, gelişmişliğin ve medeniyetin de bir göstergesidir. Bununla beraber; kadına yönelik şiddet, dünyanın her tarafında halen görmekte olduğumuz acı bir gerçek. Tarih boyunca var olan bu sorun, günümüzde büyük tepkilere sebep olmakla birlikte, ne yazık ki insanlığın kanayan bir yarası olmaya devam etmektedir. Millet olarak tevarüs ettiğimiz inanç ve değerler dünyasında kadın her zaman muhterem ve onurlu bir yere sahiptir. Kadına yönelik şiddetin bizim dünyamızda hiçbir gerekçesi ve yeri yoktur. Bu tür menfur olayları, hem kul hakkına girmek hem de bir insanlık ayıbı olarak görüyoruz.  
Ekleme Tarihi: 26 Kasım 2020 - Perşembe
Erol KÜÇÜK

25 KASIM ÇARŞAMBA GÜNÜ ‘KADINA ŞİDDETE HAYIR MÜCADELE GÜNÜ’ İDİ

Geçtiğimiz  25 Kasım Çarşamba günü Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü idi. Günümüzde hala bu şiddete maruz kalan kadınlarımız var. Kadın olmak güçsüz olmak, ezilmek hor görülmek değildir.  Aile içi şiddete maruz kalmış kadınlar anne olduklarında çocuklarına da bu şiddeti uygulayabiliyor. Bu gibi durumlarda gelecek toplumlara benlik duygusunu saygısını yitirmiş nesiller olarak aktarılıyor. Bunun için öncelikle kendimizi sevmeli yetiştirmeli eğitim alanında ilerlemeli gerekirse destek almaktan çekinmemeliyiz.  Şiddettin her türlüsüne dur diyebilmeliyiz! Şiddet sadece fiziksel olarak değildir.  Psikolojik şiddette kadının ruh sağlığının bozulmasına yol açar. Şiddetin fiziksel ve psikolojik boyutlarının da yanı sıra cinsel ve ekonomik şiddette mevcuttur. Bu durum hem bireysel hem de toplumsal bir sorundur. Her kadının bu gibi durumlarda ne yapması gerektiğini, nereden destek alabileceğini biliyor olması oldukça önemlidir. Aile, Kadın, Çocuk ve Özürlü Sosyal Hizmet Danışma Hattı Alo 183,Alo 155 Polis İmdat, Alo 156 Jandarma İmdat,112 Acil, Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı 0212 656 96 96,Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde, Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğünde, Aile Danışma Merkezleri ve Toplum Merkezlerinde ücretsiz olarak danışmanlık ve yönlendirme hizmetleri alabilirler.

Kadına verilen değer, her türlü fayda ve beklentinin ötesinde, insan haklarının bir gereğidir. Dolayısıyla kadının saygınlığını ve itibarını korumak, herkes için bir insanlık vazifesidir. Kadının toplum içindeki saygınlığı, itibarı ve etkinliği, gelişmişliğin ve medeniyetin de bir göstergesidir. Bununla beraber; kadına yönelik şiddet, dünyanın her tarafında halen görmekte olduğumuz acı bir gerçek. Tarih boyunca var olan bu sorun, günümüzde büyük tepkilere sebep olmakla birlikte, ne yazık ki insanlığın kanayan bir yarası olmaya devam etmektedir. Millet olarak tevarüs ettiğimiz inanç ve değerler dünyasında kadın her zaman muhterem ve onurlu bir yere sahiptir. Kadına yönelik şiddetin bizim dünyamızda hiçbir gerekçesi ve yeri yoktur. Bu tür menfur olayları, hem kul hakkına girmek hem de bir insanlık ayıbı olarak görüyoruz.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.