Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILIMIZ HAYIRLI OLSUN

Pazartesi günü 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı başladı. Milletimize hayırlı olsun. Çocuklarımıza Allah zihin açıklığı versin. Eğitim Öğretim Yılı dün ilk zilin çalmasıyla törenlerle başladı. Başlaması güzel olduğu kadar, heyecanlı olduğu kadar, sorumluluk ve önem isteyen bir süreç başlangıcı da olmaktadır. Bu süreç kimler için; Öğrenciler için, veliler için, okul yönetimi için, emniyet görevliler için servis çekenler için yani eğitim çarkında kimler var ise onlar için. Bu saymış olduğum kişi ve kurumlarında böylelikle sorumlulukları başlamış olacaktır. Öğrencilerimize düşen görev, öğretmenlerine karşı ve büyüklerine karşı saygı çerçevesi içerisinde derslerine iyi çalışarak, ileride vatana, millete, ailelerine hayırlı birer evlat olarak yetişmeleri. Veliler ise başta kız çocukları olmak üzere çocuklarını okutmak adına bütün imkânlarını sergilemek gerekmektedir. Eğitimde mazeret olmaz. Okumak da bir yönüyle Allah’ın yüce kitabında emrettiği gibi bir zorunluluktur. Çocuklarının eğitim süresi boyunca öğretmenleriyle ve okul idarecileriyle diyaloğa girip, onları takip ederek derslerini aksatmadan okullarına devam etmelerini sağlamalıdırlar. Öğretmen ve okul idarecileri ise kendilerine teslim edilen, emanet edilen bu çocuklarımızın can güvenliklerini ve eğitim boyunca yapabileceklerini eğitim adına en üst düzeyde yapmaları ve çocukların rahat, huzurlu eğitimlerini alabilmelerini sağlamaktır. Çocukların okul servislerinde olsun, yollarda gelip gitmelerinde olsun, okula gelip giderken can güvenliklerinin sağlanması adına denetim ve kontrollerin sıkı bir şekilde yapılması, öğrencilerimiz ve  velilerimiz için faydalı olacağını düşünmekteyim. Siz servis çeken görevli arkadaşlarında öğrencileri taşıma hususunda üzerinize düşen görevi en iyi şekilde yaparak, trafik kurallarına uyarak, sizde çocuklarımızın okumasında ve taşınmasında üzerinize düşen sorumluluğu yerine getireceğinize eminim. Sizlerin de görevleri küçümsenemeyecek kadar önem arz etmektedir. Geleceğimiz için yapacağımız eğitim ve öğretim yatırımı bir günlük, bir aylık, bir yıllık olmadığı gibi geriye dönüşü olmayan uzun vadeli bir yatırım olduğundan yapılacak her hata, yapılacak bir teknik aksama çocuklarımızın geleceğini etkileyeceğinden kimin üzerine ne görev düşüyorsa, kimin bu konuda bir sorumluluğu varsa hatasız ve eksiksiz yerine getirmesi, milletimizin ve toplumumuzun yararına olacaktır. Yeni Eğitim ve Öğretim yılımız hayırlara vesile olsun.  
Ekleme Tarihi: 17 Eylül 2018 - Pazartesi
Erol KÜÇÜK

2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILIMIZ HAYIRLI OLSUN

Pazartesi günü 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı başladı. Milletimize hayırlı olsun. Çocuklarımıza Allah zihin açıklığı versin.

Eğitim Öğretim Yılı dün ilk zilin çalmasıyla törenlerle başladı. Başlaması güzel olduğu kadar, heyecanlı olduğu kadar, sorumluluk ve önem isteyen bir süreç başlangıcı da olmaktadır. Bu süreç kimler için; Öğrenciler için, veliler için, okul yönetimi için, emniyet görevliler için servis çekenler için yani eğitim çarkında kimler var ise onlar için. Bu saymış olduğum kişi ve kurumlarında böylelikle sorumlulukları başlamış olacaktır.

Öğrencilerimize düşen görev, öğretmenlerine karşı ve büyüklerine karşı saygı çerçevesi içerisinde derslerine iyi çalışarak, ileride vatana, millete, ailelerine hayırlı birer evlat olarak yetişmeleri.

Veliler ise başta kız çocukları olmak üzere çocuklarını okutmak adına bütün imkânlarını sergilemek gerekmektedir. Eğitimde mazeret olmaz. Okumak da bir yönüyle Allah’ın yüce kitabında emrettiği gibi bir zorunluluktur. Çocuklarının eğitim süresi boyunca öğretmenleriyle ve okul idarecileriyle diyaloğa girip, onları takip ederek derslerini aksatmadan okullarına devam etmelerini sağlamalıdırlar.

Öğretmen ve okul idarecileri ise kendilerine teslim edilen, emanet edilen bu çocuklarımızın can güvenliklerini ve eğitim boyunca yapabileceklerini eğitim adına en üst düzeyde yapmaları ve çocukların rahat, huzurlu eğitimlerini alabilmelerini sağlamaktır.

Çocukların okul servislerinde olsun, yollarda gelip gitmelerinde olsun, okula gelip giderken can güvenliklerinin sağlanması adına denetim ve kontrollerin sıkı bir şekilde yapılması, öğrencilerimiz ve  velilerimiz için faydalı olacağını düşünmekteyim.

Siz servis çeken görevli arkadaşlarında öğrencileri taşıma hususunda üzerinize düşen görevi en iyi şekilde yaparak, trafik kurallarına uyarak, sizde çocuklarımızın okumasında ve taşınmasında üzerinize düşen sorumluluğu yerine getireceğinize eminim. Sizlerin de görevleri küçümsenemeyecek kadar önem arz etmektedir.

Geleceğimiz için yapacağımız eğitim ve öğretim yatırımı bir günlük, bir aylık, bir yıllık olmadığı gibi geriye dönüşü olmayan uzun vadeli bir yatırım olduğundan yapılacak her hata, yapılacak bir teknik aksama çocuklarımızın geleceğini etkileyeceğinden kimin üzerine ne görev düşüyorsa, kimin bu konuda bir sorumluluğu varsa hatasız ve eksiksiz yerine getirmesi, milletimizin ve toplumumuzun yararına olacaktır.

Yeni Eğitim ve Öğretim yılımız hayırlara vesile olsun.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.