Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

19 MAYIS’I ANLAYABİLMEK VE YAŞAYABİLMEK

19 Mayıs 1919 tarihinin önemini anlamak, anlatmak, yaşamak, yaşatmak 19 Mayıs ruhunu hmek, o ruhu genç nesillere aktarmak çok önemlidir.19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın Pazar günü tüm ülkemizde 100’üncü yıldönümünü kutladık. Bu bayramın içerdiği birinci ve asıl anlamın, diğer bütün milli bayramlarla bütünleşen bir anlamı olduğunu. Bir milletin en değerli varlığı olan özgürlük ve bağımsızlık, ikinci anlamı ise onun özel anlamıdır. Özgürlük ve bağımsızlık, bitmeyen bir süreç, dinmeyen bir heyecandır. Bir kere kazanıldıktan sonra, durağanlığa terk edilecek olursa kaybedilir. Bunun için en kutlu bir aşk olarak alev-alev tutuşan bir meşale gibi nesilden nesle aktarılmalıdır. Bu ise gençliğin özgürlük ve bağımsızlık bilinciyle eğitilmesi ile mümkün olur. İşte, 19 Mayısların açık anlamı özgürlük ve bağımsızlık bilincinin Türk gençliğine emanet edilmesidir. Bilgi çağına dönüşen dünyada, uzman insanın yetiştirilmesi de ancak yüksek kaliteli bir eğitim ile mümkün olacaktır.  19 Mayıs 1919,Türk Milletinin yeniden doğuşunun müjdecisi, başlangıcı olan bir gündür. Türk İstiklal tarihinde hayati bir dönüm noktasını ifade eden 19 Mayıs tüm Türk Milleti için çok büyük anlam ve öneme sahiptir.  1919’da ülkemizin içinde bulunduğu durumun bir kader olmadığını haykırarak’ ’milletin bağımsızlığını, yine Milletin azim ve kararının kurtaracağına’’ inanan G. M. Kemal Atatürk, Samsun’dan başlayarak tüm Anadolu’ya ve insanlarımıza yansıyan ve yayılan bir kutlu mücadeleyi başlatmıştır. 19 Mayıs’ı takip eden aylar, yıllar içinde Türklüğün tarihine altın harflerle geçen bir destan yazılmıştır.19 Mayıs ruhu,19 Mayıs meşalesi, Samsun’da ateşlenmiş, bütün Anadolu’yu parlayan bir güneş gibi aydınlatmıştır. Gençlerimizin ve tüm milletimizin bayramını kutluyorum. Bu düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün doğumunun 138 ve 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışının 100.üncü yıl dönümünü kutlar, başta Gazi Mustafa Atatürk olmak üzere mücadele/yol arkadaşlarını, Mehmetçiklerimizi ve aziz şehitlerimizi minnetle ve rahmetle bir kez daha anıyoruz; Mekanları cennet, ruhları şad olsun…    
Ekleme Tarihi: 20 Mayıs 2019 - Pazartesi
Erol KÜÇÜK

19 MAYIS’I ANLAYABİLMEK VE YAŞAYABİLMEK

19 Mayıs 1919 tarihinin önemini anlamak, anlatmak, yaşamak, yaşatmak 19 Mayıs ruhunu hmek, o ruhu genç nesillere aktarmak çok önemlidir.19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın Pazar günü tüm ülkemizde 100’üncü yıldönümünü kutladık. Bu bayramın içerdiği birinci ve asıl anlamın, diğer bütün milli bayramlarla bütünleşen bir anlamı olduğunu. Bir milletin en değerli varlığı olan özgürlük ve bağımsızlık, ikinci anlamı ise onun özel anlamıdır. Özgürlük ve bağımsızlık, bitmeyen bir süreç, dinmeyen bir heyecandır. Bir kere kazanıldıktan sonra, durağanlığa terk edilecek olursa kaybedilir. Bunun için en kutlu bir aşk olarak alev-alev tutuşan bir meşale gibi nesilden nesle aktarılmalıdır. Bu ise gençliğin özgürlük ve bağımsızlık bilinciyle eğitilmesi ile mümkün olur. İşte, 19 Mayısların açık anlamı özgürlük ve bağımsızlık bilincinin Türk gençliğine emanet edilmesidir.

Bilgi çağına dönüşen dünyada, uzman insanın yetiştirilmesi de ancak yüksek kaliteli bir eğitim ile mümkün olacaktır.

 19 Mayıs 1919,Türk Milletinin yeniden doğuşunun müjdecisi, başlangıcı olan bir gündür. Türk İstiklal tarihinde hayati bir dönüm noktasını ifade eden 19 Mayıs tüm Türk Milleti için çok büyük anlam ve öneme sahiptir.

 1919’da ülkemizin içinde bulunduğu durumun bir kader olmadığını haykırarak’ ’milletin bağımsızlığını, yine Milletin azim ve kararının kurtaracağına’’ inanan G. M. Kemal Atatürk, Samsun’dan başlayarak tüm Anadolu’ya ve insanlarımıza yansıyan ve yayılan bir kutlu mücadeleyi başlatmıştır.

19 Mayıs’ı takip eden aylar, yıllar içinde Türklüğün tarihine altın harflerle geçen bir destan yazılmıştır.19 Mayıs ruhu,19 Mayıs meşalesi, Samsun’da ateşlenmiş, bütün Anadolu’yu parlayan bir güneş gibi aydınlatmıştır.

Gençlerimizin ve tüm milletimizin bayramını kutluyorum. Bu düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün doğumunun 138 ve 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışının 100.üncü yıl dönümünü kutlar, başta Gazi Mustafa Atatürk olmak üzere mücadele/yol arkadaşlarını, Mehmetçiklerimizi ve aziz şehitlerimizi minnetle ve rahmetle bir kez daha anıyoruz; Mekanları cennet, ruhları şad olsun…
 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.