Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI BURUKLUĞU

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102. Yıldönümünü hep birlikte yaşamanın mutluluğu, coşkusu ve heyecanı içerisindeyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk Milletinin kurtuluşu ve vatanın bölünmez bütünlüğü için 19 Mayıs 1919’da başlattığı hareketle, milletimizin sönmek üzere olan umutları canlanmış ve sonsuza kadar yaşayacak olan Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmıştır. Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararlılığının kurtaracağına inanan ve ülkenin içinde bulunduğu durumun bir yazgı olmadığını düşünen Atatürk, Cumhuriyetimizin muhafazası ve savunulması görevini, geleceğimizin teminatı gençlere emanet etmiştir. 102 yıl önce Atatürk’ün Samsun’da yaktığı bağımsızlık meşalesi, milletimizin umudu ve göz bebeği olan gençlerimizin omuzları üzerinde ilelebet bu topraklarda yanmaya devam edecektir. Bu yıl dünyayı ve ülkemizi etkisi alan korona virüs salgını nedeniyle diğer yıllardan farklı olarak 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramımızı evlerimizde kutlamanın burukluğunu yüreklerimizde yaşasak da coşkumuz, kıvancımız ve heyecanımız hiç eksilmeyecektir. M. Kemal Atatürk, Türkiye’nin geleceğini gençlerin ellerine bırakmaya çekinmemiş ve gençliğe duyduğu bu güveni şöyle dile getirmiştir. Gençler; Benim gelecekteki emellerimi gerçekleştirmeyi üstlenen gençler. Bir gün bu memleketi sizin gibi beni anlamış bir gençliğe bırakacağımdan dolayı çok memnun ve mesudum. Bu duygu ve düşüncelerle, tarihte eşi benzeri görülmemiş bir kurtuluş mücadelesi sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ni gençliğe emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor; tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.
Ekleme Tarihi: 18 Mayıs 2021 - Salı
Erol KÜÇÜK

19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI BURUKLUĞU

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102. Yıldönümünü hep birlikte yaşamanın mutluluğu, coşkusu ve heyecanı içerisindeyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk Milletinin kurtuluşu ve vatanın bölünmez bütünlüğü için 19 Mayıs 1919’da başlattığı hareketle, milletimizin sönmek üzere olan umutları canlanmış ve sonsuza kadar yaşayacak olan Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmıştır. Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararlılığının kurtaracağına inanan ve ülkenin içinde bulunduğu durumun bir yazgı olmadığını düşünen Atatürk, Cumhuriyetimizin muhafazası ve savunulması görevini, geleceğimizin teminatı gençlere emanet etmiştir. 102 yıl önce Atatürk’ün Samsun’da yaktığı bağımsızlık meşalesi, milletimizin umudu ve göz bebeği olan gençlerimizin omuzları üzerinde ilelebet bu topraklarda yanmaya devam edecektir. Bu yıl dünyayı ve ülkemizi etkisi alan korona virüs salgını nedeniyle diğer yıllardan farklı olarak 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramımızı evlerimizde kutlamanın burukluğunu yüreklerimizde yaşasak da coşkumuz, kıvancımız ve heyecanımız hiç eksilmeyecektir.

M. Kemal Atatürk, Türkiye’nin geleceğini gençlerin ellerine bırakmaya çekinmemiş ve gençliğe duyduğu bu güveni şöyle dile getirmiştir.

Gençler;

Benim gelecekteki emellerimi gerçekleştirmeyi üstlenen gençler. Bir gün bu memleketi sizin gibi beni anlamış bir gençliğe bırakacağımdan dolayı çok memnun ve mesudum.

Bu duygu ve düşüncelerle, tarihte eşi benzeri görülmemiş bir kurtuluş mücadelesi sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ni gençliğe emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor; tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.