Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

SALGIN HABERLERİNE BİR HALLER OLDU

Ortalığı toz duman ettilerdi 3 sene boyunca. Sonra duruldular. Niye böyle yaptılar sadece onlar biliyor. Şimdi savaş, iklim değişikliği, karbon ayak izi gibi zırvalar ile yol almaya çalışıyorlar. Hele ilk başlarda insanları nerede ile tık nefes edecek bir numarayla evden çıkmaz etmişlerdi. İş bu minvalde epeyce bir gitti ve sonra “pıss” diyerek yavaşça söndürüldü.  Hatırlayan vardır, bu işin en önemli ayağı Çin’di. Ne fırtınalar esti, ne baskılar yapıldı Çinliler ve diğer ülkelerde insanlar sıtmaya razı edilerek salgın yalanı içine hapsedildi. Her gün her saat her saniye virüs haberleri ile beyni darmadağın edilen insanlar hala kendine gelebilmiş değil. Biz bu işin dışında olduğumuz içinde hasar almadan çok yol gittik. Misali Çin’den verelim ve oradan devam edelim: 2023 Ocak başında Çin yetkilileri ülkelerinde 800 milyon covid vakası olduğunu açıklamıştı. Koca ülkede nerede ise ülkenin yarısı hasta olmuş ve 80bin ölüm olduğunu ifade etmişlerdi. Aradan çok değil, bir hafta geçmeden 2022 senesi ülkelerin büyüme rakamları açılandı ve Çin’in büyüme oranı yüzde 3 olarak açıklanınca; son üç sene içinde yani 2020-21’de de aynı şekilde düşük büyüme oranlarını gören Çin’de birden sıfır vaka sayısı, her türlü tedbir alındı, maske, mesafe, temizlik, aşı diyen Çinli yetkililer, (bu 3 sene içinde Çin’de işsizlik de hızla artıyor ve yaklaşık 300 milyon insan işsiz kalıyordu)saatler geçmeden salgınla ilgili bütün tedbirleri hemen kaldırıyor ve ülke salgın öncesi hayatına dönüyordu. Ne 800 milyon vaka kalıyor ne ölüm vardı ne de virüs kalmıştı. Parasız kalınca hastalık da yok olup gitmişti. Hani salgın diye bağırıp çağıran bizim ülke insanlarına bir misal için verdim bunu. Devam edelim. Salgın var diyerek yola çıkıldığından sonra, tv’ler, internet, sosyal mecra, gazete ve her türlü kaynaktan virüs haberi yapılmış ve milyarlarca açıklama ortalıkta geziyordu. Takip ettiğim kaynaklarda her gün en az 100 covid haberi, açıklaması okur ve arşive alırdım. 2023 girdi ve 3 aya yakın takip ettiğim bu kaynaklarda her gün haberi, saati, hepsi topu 50 covid yazısı ancak vardı. Öldü covid, ne vaka, ne hasta var sağda solda. Ya nereden nereye, covid hayatımızın ayrılmaz parçası olacak diyerek bizi çok mutlu etmişlerdi. Yazık çok yazık, sonu böyle olmamalıydı.        
Ekleme Tarihi: 14 Mart 2023 - Salı
Erhan GÜNDOĞAR

SALGIN HABERLERİNE BİR HALLER OLDU

Ortalığı toz duman ettilerdi 3 sene boyunca. Sonra duruldular. Niye böyle yaptılar sadece onlar biliyor. Şimdi savaş, iklim değişikliği, karbon ayak izi gibi zırvalar ile yol almaya çalışıyorlar. Hele ilk başlarda insanları nerede ile tık nefes edecek bir numarayla evden çıkmaz etmişlerdi.

İş bu minvalde epeyce bir gitti ve sonra “pıss” diyerek yavaşça söndürüldü.  Hatırlayan vardır, bu işin en önemli ayağı Çin’di. Ne fırtınalar esti, ne baskılar yapıldı Çinliler ve diğer ülkelerde insanlar sıtmaya razı edilerek salgın yalanı içine hapsedildi. Her gün her saat her saniye virüs haberleri ile beyni darmadağın edilen insanlar hala kendine gelebilmiş değil. Biz bu işin dışında olduğumuz içinde hasar almadan çok yol gittik. Misali Çin’den verelim ve oradan devam edelim: 2023 Ocak başında Çin yetkilileri ülkelerinde 800 milyon covid vakası olduğunu açıklamıştı. Koca ülkede nerede ise ülkenin yarısı hasta olmuş ve 80bin ölüm olduğunu ifade etmişlerdi. Aradan çok değil, bir hafta geçmeden 2022 senesi ülkelerin büyüme rakamları açılandı ve Çin’in büyüme oranı yüzde 3 olarak açıklanınca; son üç sene içinde yani 2020-21’de de aynı şekilde düşük büyüme oranlarını gören Çin’de birden sıfır vaka sayısı, her türlü tedbir alındı, maske, mesafe, temizlik, aşı diyen Çinli yetkililer, (bu 3 sene içinde Çin’de işsizlik de hızla artıyor ve yaklaşık 300 milyon insan işsiz kalıyordu)saatler geçmeden salgınla ilgili bütün tedbirleri hemen kaldırıyor ve ülke salgın öncesi hayatına dönüyordu. Ne 800 milyon vaka kalıyor ne ölüm vardı ne de virüs kalmıştı. Parasız kalınca hastalık da yok olup gitmişti. Hani salgın diye bağırıp çağıran bizim ülke insanlarına bir misal için verdim bunu. Devam edelim. Salgın var diyerek yola çıkıldığından sonra, tv’ler, internet, sosyal mecra, gazete ve her türlü kaynaktan virüs haberi yapılmış ve milyarlarca açıklama ortalıkta geziyordu. Takip ettiğim kaynaklarda her gün en az 100 covid haberi, açıklaması okur ve arşive alırdım. 2023 girdi ve 3 aya yakın takip ettiğim bu kaynaklarda her gün haberi, saati, hepsi topu 50 covid yazısı ancak vardı. Öldü covid, ne vaka, ne hasta var sağda solda. Ya nereden nereye, covid hayatımızın ayrılmaz parçası olacak diyerek bizi çok mutlu etmişlerdi. Yazık çok yazık, sonu böyle olmamalıydı.        

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.