Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

"MEVTA OLMUŞSUZ DA; HABERİMİZ YOK!"

Birkaç gün önce ülkemizin en büyük olduğu söylenen işçi sendikalarının ağa babası, bu seneki açlık ve yoksulluk rakamlarını açıklamıştı. Eğer bu rakamlar doğru ise, bu ülkede seçkinler kesimi hariç kimse hayatta değil. Nasıl yaptılar, kimler ile görüştüler, hangi ilde hangi çalışan veya çalışmayan arasında bu araştırmayı yapıyorlar açık değil. İşte yapmışlar, kendi sendikasına bağlı veya onlara yakın kesimlerden bilgi alınmış ve her sene olduğu gibi bu sene de bunu açıklamışlar. Efendim, bunlar yaptıkları araştırmada 2022 senesi için, açlık sınırını asgari ücretin üzerinde saymışlar, yoksulluk sınırını da 4 kişilik bir aileye göre 33bin ve üstünde sayarak nerede ise ülkenin nüfusunun büyük bir kısmını yokluk içinde göstermişler. Eskiden beri bazı gruplar ve kuruluşlar yaptıkları araştırmalarda aynı neticeleri veren açıklamalar yapıyor. Tamam bu ülkede her şey dört dörtlük değil. Bu rakamlara göre ben çoktan bu Dünya’dan göçmüş ve hatta geri gelme zamanımda gelmiş gibi. Yani hiçbir şekilde doğmamış, bu Dünya’ya gelmemiş ve sanki zombi gibi insanların arasında geziyorum ama onlar beni görmüyorlar. Sadece ben mi? Onca arkadaşım, dostum, tanıdığım da aynı şekilde bu sendikanın rakamlarına göre hep beraber yokuz. Zombiler olarak bu fani Dünyada sanal bir hayatta nefes alıyoruz. Yahu tanıdığım parası pulu olan çok kişinin de benim gibi bu rakamlara göre işi hikaye. Emekli maaşı alan, memur, işçi, tarımla uğraşan köylü, seyyarı, pazarcısı, günlük çalışanı, masa başında çalışanı gibi çok sayıda insan zaten bu 33bin liranın altında(ha aile iki kişidir, üçtür, dörttür fark etmez aynı kapıya çıkar)bir hayat içinde ise ne kadar nefes aldığının ne önemi vardır. Bu araştırmanın tam detayı, kaç kişi ile yapıldığı, hangi illerde, bölgelerde yapıldığı, bu kişilerin, evi, arabası, başka bir gelirin olup olmadığı, bankada parası, altını, dövizi, babadan anadan kalan mirası, başka bir gelirinin olduğuna dair(hani bazı işçi, memur, esnaf yeri gelir ortak iş yapar gibi gelir getirici çözümler bulur) bilgiler var mı? Mesela, benim tanıdığım emekli maaşı ile geçinemediğini sürekli ileri süren kişiler var. Bunların ilçenin bazı bankalarında öyle böyle değil, Bulancak’ı satın alacak paraları olduğunu biliyorum ve biliniyor. Şimdi bunlarda açlık ve yoksulluk sınırının altında ise araştırmanın sonu hikaye gibi geliyor.            
Ekleme Tarihi: 05 Mayıs 2023 - Cuma
Erhan GÜNDOĞAR

"MEVTA OLMUŞSUZ DA; HABERİMİZ YOK!"

Birkaç gün önce ülkemizin en büyük olduğu söylenen işçi sendikalarının ağa babası, bu seneki açlık ve yoksulluk rakamlarını açıklamıştı. Eğer bu rakamlar doğru ise, bu ülkede seçkinler kesimi hariç kimse hayatta değil. Nasıl yaptılar, kimler ile görüştüler, hangi ilde hangi çalışan veya çalışmayan arasında bu araştırmayı yapıyorlar açık değil. İşte yapmışlar, kendi sendikasına bağlı veya onlara yakın kesimlerden bilgi alınmış ve her sene olduğu gibi bu sene de bunu açıklamışlar. Efendim, bunlar yaptıkları araştırmada 2022 senesi için, açlık sınırını asgari ücretin üzerinde saymışlar, yoksulluk sınırını da 4 kişilik bir aileye göre 33bin ve üstünde sayarak nerede ise ülkenin nüfusunun büyük bir kısmını yokluk içinde göstermişler. Eskiden beri bazı gruplar ve kuruluşlar yaptıkları araştırmalarda aynı neticeleri veren açıklamalar yapıyor. Tamam bu ülkede her şey dört dörtlük değil. Bu rakamlara göre ben çoktan bu Dünya’dan göçmüş ve hatta geri gelme zamanımda gelmiş gibi. Yani hiçbir şekilde doğmamış, bu Dünya’ya gelmemiş ve sanki zombi gibi insanların arasında geziyorum ama onlar beni görmüyorlar. Sadece ben mi? Onca arkadaşım, dostum, tanıdığım da aynı şekilde bu sendikanın rakamlarına göre hep beraber yokuz. Zombiler olarak bu fani Dünyada sanal bir hayatta nefes alıyoruz. Yahu tanıdığım parası pulu olan çok kişinin de benim gibi bu rakamlara göre işi hikaye. Emekli maaşı alan, memur, işçi, tarımla uğraşan köylü, seyyarı, pazarcısı, günlük çalışanı, masa başında çalışanı gibi çok sayıda insan zaten bu 33bin liranın altında(ha aile iki kişidir, üçtür, dörttür fark etmez aynı kapıya çıkar)bir hayat içinde ise ne kadar nefes aldığının ne önemi vardır. Bu araştırmanın tam detayı, kaç kişi ile yapıldığı, hangi illerde, bölgelerde yapıldığı, bu kişilerin, evi, arabası, başka bir gelirin olup olmadığı, bankada parası, altını, dövizi, babadan anadan kalan mirası, başka bir gelirinin olduğuna dair(hani bazı işçi, memur, esnaf yeri gelir ortak iş yapar gibi gelir getirici çözümler bulur) bilgiler var mı?

Mesela, benim tanıdığım emekli maaşı ile geçinemediğini sürekli ileri süren kişiler var. Bunların ilçenin bazı bankalarında öyle böyle değil, Bulancak’ı satın alacak paraları olduğunu biliyorum ve biliniyor. Şimdi bunlarda açlık ve yoksulluk sınırının altında ise araştırmanın sonu hikaye gibi geliyor.

           

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.