Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

BEYZBOL TAKIMI KURULMUŞ HABERİMİZ YOK

Salı akşamı bir işimiz için bir dükkana uğradım. İşimiz yapılırken bende; dükkanda gezinip duruyor ve satılan ürünlere bakıyordum. Tanıdık bildik bir dükkandı burası. Hatta defalarca uğradığım halde satılan bir malı ilk kez gördüm ve şaşırdım. Biraz baktım bu şeye. “Allah Allah burası Amerika değil, Avusturalya değil, Hindistan değil fakat buralarda oynanan bir spor dalının malzemesi satılıyordu” diyerek kendime sordum ancak cevap veremedim. Sonra buraya bakan arkadaşa sordum. “Bunu alan var mı?” diye. “Nedir o?” diye önce bir baktı ve bende bu spor dalının topa vurma sopasının sapından tutup ona gösterdim ve “bu beyzbol oyunu sopası, kim niye alsın” diyerek bir daha sorunca; o’da, “alıyorlar niye almasınlar” diyerek karşılık verdi. Yahu bu ülkede tek tük beyzbol takımı(resmi olarak ligi ve takımı yok, ABD’lilerin olduğu yerlerde onlar tarafından oynanıyor) var bildiğim kadarıyla, hele Bulancak’ta bırakın oynamayı, adını bile sadece bütün spor dallarını bilenler bilir. Akıl alacak gibi bir şey değil yani! Daha önce de haber olarak okuduğum gibi ABD’den sonra en çok beyzbol sopasının satıldığı ülke Türkiye imiş. Ligi yok, oyuncusu yok, takım yok, izleyen yok, film ve diziler haricinde gören eden yok, ancak sopası bu ülkede peynir ekmek gibi satılıyor. Garip ötesi bir durum bu.  Sonra arkadaşa, “alanlar kim peki” diye sordum. Cevap olarak, el cevap; “taksiciler ve diğer araba sürücüleri alıyor” “Satış nasıl iyi mi bari” dedim. “Satılıyor satılıyor iyi” dedi. Bende elime aldım beyzbol sopasını şöyle bir tartım ve nerde ise iki kilo kadar bir ağırlığı vardı. Bir insanın kafasına gözüne, kavgada vurduğunuzda kafasından pekmez gibi kan akar ve mevta olmasına yol açabilir rahatlıkla. “Niye alıyorlar” diye sorunca da; “kendini korumak ve silah alamadığı için alıyorlar” dedi. Peh ki ne pehhh! Elbette tv haberlerinde sıkça gördüğümüz bir şeydi bu beyzbol sopası ile çok kişinin hastanelik edilmesi. Vurdu mu adamı bir daha kolay kolay insan içine çıkamaz eden bir spor malzemesi, bizde rahatlıkla arabada ve bazı işyerleri ile evlerde bulunmakta bir sıkıntı çekmiyor. Ülke olarak sporu çok yapamazsak ta, beyzbol sopasını alıp saklamayı biliyoruz. Hay maşallah, diyelim de nazar değmesin bari!           
Ekleme Tarihi: 18 Kasım 2022 - Cuma
Erhan GÜNDOĞAR

BEYZBOL TAKIMI KURULMUŞ HABERİMİZ YOK

Salı akşamı bir işimiz için bir dükkana uğradım. İşimiz yapılırken bende; dükkanda gezinip duruyor ve satılan ürünlere bakıyordum. Tanıdık bildik bir dükkandı burası. Hatta defalarca uğradığım halde satılan bir malı ilk kez gördüm ve şaşırdım. Biraz baktım bu şeye. “Allah Allah burası Amerika değil, Avusturalya değil, Hindistan değil fakat buralarda oynanan bir spor dalının malzemesi satılıyordu” diyerek kendime sordum ancak cevap veremedim. Sonra buraya bakan arkadaşa sordum. “Bunu alan var mı?” diye. “Nedir o?” diye önce bir baktı ve bende bu spor dalının topa vurma sopasının sapından tutup ona gösterdim ve “bu beyzbol oyunu sopası, kim niye alsın” diyerek bir daha sorunca; o’da, “alıyorlar niye almasınlar” diyerek karşılık verdi. Yahu bu ülkede tek tük beyzbol takımı(resmi olarak ligi ve takımı yok, ABD’lilerin olduğu yerlerde onlar tarafından oynanıyor) var bildiğim kadarıyla, hele Bulancak’ta bırakın oynamayı, adını bile sadece bütün spor dallarını bilenler bilir. Akıl alacak gibi bir şey değil yani!

Daha önce de haber olarak okuduğum gibi ABD’den sonra en çok beyzbol sopasının satıldığı ülke Türkiye imiş. Ligi yok, oyuncusu yok, takım yok, izleyen yok, film ve diziler haricinde gören eden yok, ancak sopası bu ülkede peynir ekmek gibi satılıyor. Garip ötesi bir durum bu.  Sonra arkadaşa, “alanlar kim peki” diye sordum. Cevap olarak, el cevap; “taksiciler ve diğer araba sürücüleri alıyor” “Satış nasıl iyi mi bari” dedim. “Satılıyor satılıyor iyi” dedi. Bende elime aldım beyzbol sopasını şöyle bir tartım ve nerde ise iki kilo kadar bir ağırlığı vardı. Bir insanın kafasına gözüne, kavgada vurduğunuzda kafasından pekmez gibi kan akar ve mevta olmasına yol açabilir rahatlıkla. “Niye alıyorlar” diye sorunca da; “kendini korumak ve silah alamadığı için alıyorlar” dedi.

Peh ki ne pehhh! Elbette tv haberlerinde sıkça gördüğümüz bir şeydi bu beyzbol sopası ile çok kişinin hastanelik edilmesi. Vurdu mu adamı bir daha kolay kolay insan içine çıkamaz eden bir spor malzemesi, bizde rahatlıkla arabada ve bazı işyerleri ile evlerde bulunmakta bir sıkıntı çekmiyor. Ülke olarak sporu çok yapamazsak ta, beyzbol sopasını alıp saklamayı biliyoruz. Hay maşallah, diyelim de nazar değmesin bari! 

         

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.