Yazar İlkay Cörüt, resimleriyle büyülüyor

KÜLTÜR 08.07.2021 - 17:10, Güncelleme: 08.07.2021 - 17:10 3957+ kez okundu.
 

Yazar İlkay Cörüt, resimleriyle büyülüyor

Piraziz’li Banka emeklisi aynı zamanda yazar İlkay Cörüt’ün çizdiği at resimleri sanatseverlerin büyük ilgisini çekiyor.
Var olanı değil, var olması gerekeni çizdiğini, resmin her karesinde kendisine ait duygu veya simge bulunduğunu belirten Cörüt, “Piraziz’liyim. Karadenizlilerin bir yanı deniz bir yanı topraktır. Benim eserlerim ise gönlümün arka bahçesidir” dedi. Hayvanları çok sevdiğini ve resimlerinde çoğu zaman at resimleri de çizdiğini belirten Cörüt, “Çocukluğumun ve gençliğimin geçtiği, içime kadar işleyen hayvan resimleri ve doğayı şimdi resimlerime yansıtıyorum. Yağlı boya tekniği ile fantastik çalışma yapıyorum ve soyutluyorum” diye konuştu. Haber: Erol Küçük  
Piraziz’li Banka emeklisi aynı zamanda yazar İlkay Cörüt’ün çizdiği at resimleri sanatseverlerin büyük ilgisini çekiyor.

Var olanı değil, var olması gerekeni çizdiğini, resmin her karesinde kendisine ait duygu veya simge bulunduğunu belirten Cörüt, “Piraziz’liyim. Karadenizlilerin bir yanı deniz bir yanı topraktır. Benim eserlerim ise gönlümün arka bahçesidir” dedi. Hayvanları çok sevdiğini ve resimlerinde çoğu zaman at resimleri de çizdiğini belirten Cörüt, “Çocukluğumun ve gençliğimin geçtiği, içime kadar işleyen hayvan resimleri ve doğayı şimdi resimlerime yansıtıyorum. Yağlı boya tekniği ile fantastik çalışma yapıyorum ve soyutluyorum” diye konuştu.

Haber: Erol Küçük

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.