Milletvekili Tığlı, TBMM’de Giresun çevre yolu için söz aldı

GÜNDEM 12.10.2022 - 14:29, Güncelleme: 12.10.2022 - 14:29 4738+ kez okundu.
 

Milletvekili Tığlı, TBMM’de Giresun çevre yolu için söz aldı

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı “5’li çeteler için ihale yapmaktan, para dağıtmaktan bıkmayan iktidar; iş halka hizmet etmeye gelince ekonomiyi ileri sürerek projeleri erteliyor” dedi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın 2012 yılında başlayacak diye tarih verdiği Giresun Güney Çevre Yolu Projesinin 2022 yılına gelindiğinde yatırım programında dahi yer almadığını ifade eden Tığlı, konuya ilişkin olarak TBMM Genel Kurulunda söz alarak yaptığı konuşmada “bugün gelinen nokta da bir gelişme yok” dedi. 2015'te ihale çalışmalarının tamamlandığı, 2019'da yapım ihalesi çalışmalarında sona gelindiği ifadeleri ardından Necati Tığlı’nın önergelerine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, 2 Ocak 2020’de Giresun Çevre Yolu İhalesinin 2020 yılında tamamlanmasının hedeflendiği, 11 Aralık 2021’de kesin proje çalışmalarının devam ettiği, 22 Haziran 2022’de başka bir soru önergesine ise Giresun Çevreyolunun ÇED Belgesi alma sürecinin devam ettiği şeklinde yanıtlar vermişti. CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Giresun Güney Çevre Yolu’na ilişkin TBMM Genel Kurulunda söz alarak şu ifadelere yer verdi: Bugün Gelinen Nokta da Bir Gelişme Yok “5’li çeteler için ihale yapmaktan, para dağıtmaktan bıkmayan iktidar; iş halka hizmet etmeye gelince ekonomiyi ileri sürerek projeleri erteliyor. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Güney Çevre Yolu Projesi için 2012 yılında başlayacak diye tarih vermişti. Sonra; 2015 yılında çalışmalar ve ihale tamamlandı dedi. 2019 yılında çalışmalar sona gelindi denildi. Benzer sözler, 2020 yılında da söylendi. Verilen sözler ortadayken, bugün gelinen nokta da bir gelişme yok.  Bu proje 2022 yatırım programında da yer almadı. Çevre Yolu Projesini yapamayan İktidar; ne yaptı? 2022 Yatırım Programında yer alan Liman Köprülü Kavşağına 5 kuruşluk ödenek bile aktarmadı. Giresun’da şehir merkezinde yaşanan trafik can ve mal kaybına neden oluyor. Acil çözüm gerekli. 1 defa değil, 10 defa değil, 100 defa söz verip tutmamak iktidarı tarif etmek için yeterlidir”  
TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı “5’li çeteler için ihale yapmaktan, para dağıtmaktan bıkmayan iktidar; iş halka hizmet etmeye gelince ekonomiyi ileri sürerek projeleri erteliyor” dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın 2012 yılında başlayacak diye tarih verdiği Giresun Güney Çevre Yolu Projesinin 2022 yılına gelindiğinde yatırım programında dahi yer almadığını ifade eden Tığlı, konuya ilişkin olarak TBMM Genel Kurulunda söz alarak yaptığı konuşmada “bugün gelinen nokta da bir gelişme yok” dedi.

2015'te ihale çalışmalarının tamamlandığı, 2019'da yapım ihalesi çalışmalarında sona gelindiği ifadeleri ardından Necati Tığlı’nın önergelerine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, 2 Ocak 2020’de Giresun Çevre Yolu İhalesinin 2020 yılında tamamlanmasının hedeflendiği, 11 Aralık 2021’de kesin proje çalışmalarının devam ettiği, 22 Haziran 2022’de başka bir soru önergesine ise Giresun Çevreyolunun ÇED Belgesi alma sürecinin devam ettiği şeklinde yanıtlar vermişti.

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Giresun Güney Çevre Yolu’na ilişkin TBMM Genel Kurulunda söz alarak şu ifadelere yer verdi:

Bugün Gelinen Nokta da Bir Gelişme Yok

“5’li çeteler için ihale yapmaktan, para dağıtmaktan bıkmayan iktidar; iş halka hizmet etmeye gelince ekonomiyi ileri sürerek projeleri erteliyor. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Güney Çevre Yolu Projesi için 2012 yılında başlayacak diye tarih vermişti. Sonra; 2015 yılında çalışmalar ve ihale tamamlandı dedi. 2019 yılında çalışmalar sona gelindi denildi. Benzer sözler, 2020 yılında da söylendi. Verilen sözler ortadayken, bugün gelinen nokta da bir gelişme yok.  Bu proje 2022 yatırım programında da yer almadı. Çevre Yolu Projesini yapamayan İktidar; ne yaptı? 2022 Yatırım Programında yer alan Liman Köprülü Kavşağına 5 kuruşluk ödenek bile aktarmadı. Giresun’da şehir merkezinde yaşanan trafik can ve mal kaybına neden oluyor. Acil çözüm gerekli. 1 defa değil, 10 defa değil, 100 defa söz verip tutmamak iktidarı tarif etmek için yeterlidir”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.