İzmir’de ‘Mesleki eğitimde sektörel iş birliği toplantısı’ düzenlendi

EĞİTİM 10.02.2024 - 09:39, Güncelleme: 10.02.2024 - 09:39 10592+ kez okundu.
 

İzmir’de ‘Mesleki eğitimde sektörel iş birliği toplantısı’ düzenlendi

İzmir'de ‘Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi’ (SEUP) kapsamında, Mesleki Eğitimde Sektörel İş Birliği Toplantısı düzenlendi.
Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Alman Kalkınma Bankası tarafından Millî Eğitim Bakanlığı iş birliği ile uygulanan proje kapsamında, gerçekleştirilen toplantıda, iş dünyası ve meslek örgütleri temsilcileri, mesleki eğitimde iş birliğine yönelik fikir alışverişinde bulundu. Toplantıya İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü İşyeri Tabanlı Mesleki Eğitim Daire Başkanı Süleyman Akgül, Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Mustafa Günay, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Doğru ve İlker Erarslan ile sektör birliği yöneticileri, özel sektör temsilcileri, ilçe milli eğitim müdürleri ve mesleki eğitim veren okulların yönetici ve öğretmenleri katıldı. Meslek Liseleri Tematik Olacak, Fabrikaların İçinde Okul Açılacak MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz, toplantının mesleki eğitimde sektörel işbirliğini güçlendirmek, mesleki eğitimin kalitesini artırmak, öğrencileri daha iyi yetiştirmek ve iş dünyası ile etkin bir iletişim kurulması amacıyla düzenlendiğini belirtti. Karagöz,"7. ve 8. sınıftaki öğrencilerimizin, meslek liselerimizin belli alanlarında mesleki eğitim ile buluşmasını sağlayacağız. Bu öğrencilerimiz meslek liselerimizin uygun, güvenli ortamlarında meslek dersi öğretmenlerimizin nezaretinde, okul dışı zamanlarda, kendilerine uygun olduğunu düşündükleri ve bir takım becerilerini geliştirebilecekleri bir mesleki eğitim alacaklar. Alınan modüllerle, zaman içerisinde iş piyasasına geçişlerine ilişkin meslek belgesi almalarının da önünü açacağız." Sektörle İş Birliği İçindeyiz İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, Mesleki ve teknik eğitimin, küreselleşen dünyanın getireceği olası sorunlara karşı bireylerin potansiyellerini geliştirecek en etkili araç olduğunu söyleyen Yahşi, son yıllarda mesleki eğitimde yakalanan başarının gün geçtikçe ivmelenerek ülke kalkınmasına güç kattığını ifade etti. ‘SEUP II’ 15 İlde Devam Ediyor Birinci fazını tamamlayan proje, yeni döneminde İzmir de dâhil olmak üzere toplam 15 ilde yürütülüyor. “SEUP II” olarak adlandırılan bu yeni dönemde İzmir’de desteklenen okullara Bornova Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bornova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Süleyman Demirel Çok Programlı Anadolu Lisesi de eklendi. SEUP Projesi’nin istihdama, bölgesel ve ulusal kalkınmaya olan desteği, mesleki ve teknik eğitimin iyileştirilmesine verdiği katkılar projenin 2. fazında artarak devam ediyor.  
İzmir'de ‘Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi’ (SEUP) kapsamında, Mesleki Eğitimde Sektörel İş Birliği Toplantısı düzenlendi.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Alman Kalkınma Bankası tarafından Millî Eğitim Bakanlığı iş birliği ile uygulanan proje kapsamında, gerçekleştirilen toplantıda, iş dünyası ve meslek örgütleri temsilcileri, mesleki eğitimde iş birliğine yönelik fikir alışverişinde bulundu.

Toplantıya İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü İşyeri Tabanlı Mesleki Eğitim Daire Başkanı Süleyman Akgül, Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Mustafa Günay, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Doğru ve İlker Erarslan ile sektör birliği yöneticileri, özel sektör temsilcileri, ilçe milli eğitim müdürleri ve mesleki eğitim veren okulların yönetici ve öğretmenleri katıldı.

Meslek Liseleri Tematik Olacak, Fabrikaların İçinde Okul Açılacak

MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz, toplantının mesleki eğitimde sektörel işbirliğini güçlendirmek, mesleki eğitimin kalitesini artırmak, öğrencileri daha iyi yetiştirmek ve iş dünyası ile etkin bir iletişim kurulması amacıyla düzenlendiğini belirtti.

Karagöz,"7. ve 8. sınıftaki öğrencilerimizin, meslek liselerimizin belli alanlarında mesleki eğitim ile buluşmasını sağlayacağız. Bu öğrencilerimiz meslek liselerimizin uygun, güvenli ortamlarında meslek dersi öğretmenlerimizin nezaretinde, okul dışı zamanlarda, kendilerine uygun olduğunu düşündükleri ve bir takım becerilerini geliştirebilecekleri bir mesleki eğitim alacaklar. Alınan modüllerle, zaman içerisinde iş piyasasına geçişlerine ilişkin meslek belgesi almalarının da önünü açacağız."

Sektörle İş Birliği İçindeyiz

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, Mesleki ve teknik eğitimin, küreselleşen dünyanın getireceği olası sorunlara karşı bireylerin potansiyellerini geliştirecek en etkili araç olduğunu söyleyen Yahşi, son yıllarda mesleki eğitimde yakalanan başarının gün geçtikçe ivmelenerek ülke kalkınmasına güç kattığını ifade etti.

SEUP II’ 15 İlde Devam Ediyor

Birinci fazını tamamlayan proje, yeni döneminde İzmir de dâhil olmak üzere toplam 15 ilde yürütülüyor. “ SEUP II” olarak adlandırılan bu yeni dönemde İzmir’de desteklenen okullara Bornova Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bornova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Süleyman Demirel Çok Programlı Anadolu Lisesi de eklendi. SEUP Projesi’nin istihdama, bölgesel ve ulusal kalkınmaya olan desteği, mesleki ve teknik eğitimin iyileştirilmesine verdiği katkılar projenin 2. fazında artarak devam ediyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.