Projeyi yaşayarak öğreniyorlar

EĞİTİM 01.04.2022 - 17:17, Güncelleme: 01.04.2022 - 17:17 6364+ kez okundu.
 

Projeyi yaşayarak öğreniyorlar

Bulancak Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin e-twining ortağı olduğu ‘Gelenekselden Modern Tiyatrolarımıza Sesinle Hayat Ver’ isimli e-Twinning projesine Aralık ayında başlanıldığı öğrenildi.
Gaziantep, Hatay, Düzce, Eskişehir, Giresun, Mersin ve Manisa'dan on öğretmen ile projenin iş birliği içinde sürdürüldüğü öğrenilirken, Bulancak Anadolu İmam Hatip Lisesinden Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Pervin Demir ve öğrencilerden Erdem, Abdulkadir, Yunus Emre, Oktay, Emirhan ve Salih ile katıldıkları projede her ay gölge oyunu, orta oyunu, köy seyirlik oyunu, meddah ve modern tiyatro türleri hakkında bilgi edinilirken, edindikleri bilgileri paylaşıyor ve radyo tiyatrosu türünde seslendirme çalışmaları yapılıyor. e-Twinning projesinde öğrencilerin web2 araçlarını öğrenmeleri, iş birliği içinde çalışmaları, sosyal etkileşimin güçlenmesi, sorumluluk kazanmaları, geleneksel ve modern tiyatro türleri hakkında bilgi sahibi olmaları, tiyatro seslendirme çalışması yaparak telaffuz yeteneklerini geliştirmeleri, seslendirdiği karakterden hareketle empati yeteneğini geliştirmesi, yaparak yaşayarak öğrenmesi hedefleniyor.
Bulancak Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin e-twining ortağı olduğu ‘Gelenekselden Modern Tiyatrolarımıza Sesinle Hayat Ver’ isimli e-Twinning projesine Aralık ayında başlanıldığı öğrenildi.

Gaziantep, Hatay, Düzce, Eskişehir, Giresun, Mersin ve Manisa'dan on öğretmen ile projenin iş birliği içinde sürdürüldüğü öğrenilirken, Bulancak Anadolu İmam Hatip Lisesinden Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Pervin Demir ve öğrencilerden Erdem, Abdulkadir, Yunus Emre, Oktay, Emirhan ve Salih ile katıldıkları projede her ay gölge oyunu, orta oyunu, köy seyirlik oyunu, meddah ve modern tiyatro türleri hakkında bilgi edinilirken, edindikleri bilgileri paylaşıyor ve radyo tiyatrosu türünde seslendirme çalışmaları yapılıyor.

e-Twinning projesinde öğrencilerin web2 araçlarını öğrenmeleri, iş birliği içinde çalışmaları, sosyal etkileşimin güçlenmesi, sorumluluk kazanmaları, geleneksel ve modern tiyatro türleri hakkında bilgi sahibi olmaları, tiyatro seslendirme çalışması yaparak telaffuz yeteneklerini geliştirmeleri, seslendirdiği karakterden hareketle empati yeteneğini geliştirmesi, yaparak yaşayarak öğrenmesi hedefleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.