Kocaeli İZMEK'te Halk Oyunları Kursu

KÜLTÜR 28.12.2021 - 17:36, Güncelleme: 28.12.2021 - 17:36 6119+ kez okundu.
 

Kocaeli İZMEK'te Halk Oyunları Kursu

İlçenin farklı bölgelerinde faaliyetlerini sürdüren İzmit Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nın düzenlediği halk oyunu kursu, vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. KOCAELİ (İGFA)- İzmit Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (İZMEK), bireylerin hayatlarına olumlu dokunuşlar yapmaya devam ediyor. Vatandaşlara meslek edindirmek amacıyla kurulan İZMEK, gerçekleştirdiği sosyal etkinlik ve kişisel gelişim kursları ile de büyük ilgi görüyor.   Türk kültürünün vazgeçilmez yapı taşlarından olan halk oyunlarının öğretildiği kurslarda Azmi Yurtkulu, İzmir yöresi Zeybek ekibi ile 50 katılımcıya ve Işık Polat’ta Trabzon ve Kırklareli yöresi olmak üzere 40 yetişkin ile 15 çocuk kursiyere haftada 4 gün eğitim veriyor. Kurslara katılan gençler ve yetişkinler, farklı yörelerden esintilerin eşliğinde hem keyifli vakit geçiriyor hem de yöresel kültürün tanıtımına ve yayılmasına katkı sağlıyor.  

İlçenin farklı bölgelerinde faaliyetlerini sürdüren İzmit Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nın düzenlediği halk oyunu kursu, vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.

KOCAELİ (İGFA)- İzmit Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (İZMEK), bireylerin hayatlarına olumlu dokunuşlar yapmaya devam ediyor. Vatandaşlara meslek edindirmek amacıyla kurulan İZMEK, gerçekleştirdiği sosyal etkinlik ve kişisel gelişim kursları ile de büyük ilgi görüyor. 

 Türk kültürünün vazgeçilmez yapı taşlarından olan halk oyunlarının öğretildiği kurslarda Azmi Yurtkulu, İzmir yöresi Zeybek ekibi ile 50 katılımcıya ve Işık Polat’ta Trabzon ve Kırklareli yöresi olmak üzere 40 yetişkin ile 15 çocuk kursiyere haftada 4 gün eğitim veriyor. Kurslara katılan gençler ve yetişkinler, farklı yörelerden esintilerin eşliğinde hem keyifli vakit geçiriyor hem de yöresel kültürün tanıtımına ve yayılmasına katkı sağlıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.