Masal Pilotları beğeni aldı

YAŞAM 22.11.2021 - 17:12, Güncelleme: 22.11.2021 - 17:12 2590+ kez okundu.
 

Masal Pilotları beğeni aldı

TÜBİTAK 4007 Geleceğe Yolculuk bilime uzanan eller projesi kapsamında Bulancak'ta farklı okullarda açılan atölyelerden biride İstiklal İlkokulu İngilizce Öğretmeni Ayşen Engin liderliğinde yürütülen "Masal Pilotu" atölyesiydi.
Bulancak İmam Hatip Ortaokulu'nda geçtiğimiz perşembe ve cuma günleri gerçekleşen çalışma öğrenciler tarafından beğeni aldı. Atölye çalışmalarına katılan öğrencilere kitap seslendirme, tonlama, vurgulama, drama konularında uygulamalı eğitim verildi. Öğrenciler metinlere duygu katarak okuma üzerine çalışmalar yaptılar. Görme engelli çocuklar ve bireyler için sesli e-kitapların hazırlanması hususunda gönüllü olarak seslendirme yapmak isteyen genç nesillerin bu anlamda eğitimi ile hem toplumsal farkındalık hemde empati geliştirmelerine de katkı sağlandı. Atölye lideri öğretmen Ayşen Engin; ‘Kitap seslendirmesi kitap okumak değildir. Seslendirme, kitaba ses olmak canlandırmaktır. Bu bir nevi tiyatro oyunculuğuna benzer. Sesimiz bizim müziğimizdir. Doğru kullanarak okuduğumuz yazı, masal, hikaye her ne ise duygusunu da karşıya geçirmemiz gerekir. Buna masalla başladık. Masallara ses olarak her birini mavi gökyüzü ile buluşturduk. Bu yüzden adımız "Masal Pilotu" dedi. Haber: Erol Küçük
TÜBİTAK 4007 Geleceğe Yolculuk bilime uzanan eller projesi kapsamında Bulancak'ta farklı okullarda açılan atölyelerden biride İstiklal İlkokulu İngilizce Öğretmeni Ayşen Engin liderliğinde yürütülen "Masal Pilotu" atölyesiydi.

Bulancak İmam Hatip Ortaokulu'nda geçtiğimiz perşembe ve cuma günleri gerçekleşen çalışma öğrenciler tarafından beğeni aldı.

Atölye çalışmalarına katılan öğrencilere kitap seslendirme, tonlama, vurgulama, drama konularında uygulamalı eğitim verildi. Öğrenciler metinlere duygu katarak okuma üzerine çalışmalar yaptılar. Görme engelli çocuklar ve bireyler için sesli e-kitapların hazırlanması hususunda gönüllü olarak seslendirme yapmak isteyen genç nesillerin bu anlamda eğitimi ile hem toplumsal farkındalık hemde empati geliştirmelerine de katkı sağlandı.

Atölye lideri öğretmen Ayşen Engin; ‘Kitap seslendirmesi kitap okumak değildir. Seslendirme, kitaba ses olmak canlandırmaktır. Bu bir nevi tiyatro oyunculuğuna benzer. Sesimiz bizim müziğimizdir. Doğru kullanarak okuduğumuz yazı, masal, hikaye her ne ise duygusunu da karşıya geçirmemiz gerekir. Buna masalla başladık. Masallara ses olarak her birini mavi gökyüzü ile buluşturduk. Bu yüzden adımız "Masal Pilotu" dedi.

Haber: Erol Küçük

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.